Sauli Koskinen aloittaa elokuun lopulla Big Brother Extran juontajana. ”Olen katsonut Jenkeissäkin BB:tä netistä, sillä se on niin koukuttava formaatti. Mikään kausi ei ole siis mennyt minulta kokonaan ohi." Kuva: Jonna Öhrnberg
Sauli Koskinen aloittaa elokuun lopulla Big Brother Extran juontajana. ”Olen katsonut Jenkeissäkin BB:tä netistä, sillä se on niin koukuttava formaatti. Mikään kausi ei ole siis mennyt minulta kokonaan ohi." Kuva: Jonna Öhrnberg

Kesäloma ja syksyn työt pitävät Sauli Koskisen nyt Suomessa niin, että hän on hankkinut asunnon Helsingistä.

Big Brotherin vuonna 2007 voittanut Sauli Koskinen, 29, juontaa syksyllä Big Brother Extra -ohjelmaa.

­– Olen todella fiiliksissä tulevasta kaudesta. On kiva päästä tekemään BB:tä eri perspektiivistä. Ohjelmani tulee olemaan minun näköiseni, joten siinä on rento, hauska ja hyvä fiilis, Sauli kertoi.

Tänä vuonna BB:n voittajalle on luvassa 100 000 euroa, Saulin oma palkintopotti oli siitä puolet.

– Olin voittaessani vasta 22-vuotias, joten 50 000 euroa oli silloin iso raha. Ei sitä ihan heti tuhlattu, vaikka rahaa menikin paljon matkustelemiseen ja elämiseen.

Los Angelesiin kotiutunut Sauli on viettänyt koko kesän Suomessa. Kaliforniaan hän palaa taas Big Brotherin jälkeen talvella, ”kun loskat taas alkavat.”

– Olen aina tullut Suomeen suoraan johonkin duunijuttuun, mutta kerrankin minulla on ollut aikaa nähdä perhettäni ja kavereitani. Se on ollut ihan mahtavaa. Olen käynyt festareilla, uinut ja mökkeillyt.

Kilpaillessaan viime syksynä Dancing on Ice -ohjelmassa Sauli punkkasi ystäviensä luona. Nykyään hänellä on oma asunto Helsingissä.

– Ennen olin todella tarkka omasta kodistani ja sen siisteydestä. Kaukosäätimenikin olivat aina tip top. Nykyään olen vapaa sielu, eikä minua pidättele mikään. Minulla ei ole enää samanlaista tunnesidettä turhanpäiväiseen irtaimistoon kuin ennen.

Sauli on viime vuosien aikana kiinnostunut yhä enemmän liikunnasta ja terveellisestä ruokavaliosta. Salitreenin ja lenkkeilyn lisäksi hän on käynyt Los Angelesissa vaeltamassa ja kiipeilemässä, pelannut sulkapalloa sekä kokeillut ilma-akrobatiaa.

– Elämäni on enemmän balanssissa nyt kuin esimerkiksi vuonna 2007. Silloin saatoin kuluttaa rahani aivan johonkin muuhun kuin ruokaan ja ostaa pullonpalautusrahoilla nuudeleita itselleni. Nykyään olen tarkka siitä, että saan tarpeeksi ravinteita ja vitamiineja. Olen polttanut puhki jo yhden mehulingonkin. Edelleen pidän silti kiinni siitä, että sunnuntait ovat mättöpäiviäni. Minun pitää saada herkkujakin.

Lue myös:

Sauli Koskinen: "Vihdoinkin minulla on joku merkittävä titteli"

Sauli Koskinen exästään: "Adam on minulle todella rakas"

Sauli Koskinen elää megatähden puolisona: "Olen oppinut varovaisuutta"

Adam Lambert: "Sauli pitää jalkani maan pinnalla"

Sauli Koskinen ja Saana-sisko: "Meistä ei olisi jatkamaan isän raksafirmaa"

Reilu vuosi sitten Sauli Koskinen opiskeli itsensä personal traineriksi.

Sauli Koskinen, 32, tuli alun perin tunnetuksi Big Brother -voittajana, sittemmin juontajana. Reilu vuosi sitten Sauli opiskeli itsensä personal traineriksi. 

– Olen pidemmän aikaa treenannut aktiivisesti. Kun aloin harjoitella personal trainerini Jari Sorsan kanssa, ymmärsin, että pt:n homma kiinnostaisi minuakin. Lopulta kävin koulun ja tykkäsin kovasti.

Nuorena Sauli kokeili kaikkea jalkapallosta mäkihyppyyn ja lumilautailuun. Omaa lajia ei silti löytynyt.  Aktiivisemmasta treenaamisesta hän innostui vuonna 2010, kun hän muutti Los Angelesiin, jossa asui hänen silloinen miesystävänsä poptähti Adam Lambert.

– Siellä tuli pieni muutos myös ruokavalioon. Losissa on trendikästä olla hyvässä kunnossa, ja minun aikana siellä yleistyivät vihersmoothiet. Oma ruokavaliokin muuttui siihen suuntaan.

”Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään.”

Losissa Sauli treenasi salilla, patikoi kukkuloilla ja kävin ohjatuilla tunneilla. Kun hän muutti neljän Kalifornian vuoden jälkeen Suomeen, treenaaminen jatkui. Amerikka-vuosien jälkeen Sauli kotiutui Suomeen hyvin.

– Vaikka onhan se ilmasto kiva, niin arvostan sitä, että Suomessa asiat on helppo järjestää. Ja olen käynyt Kaliforniassa kuitenkin aika usein.

Välit Adamiin ovat pysyneet hyvinä eron jälkeenkin.

– Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään, mutta hän on minulle yhä tärkeä ihminen, Sauli kertoo XS Sports Nutrition –ravinnesarjan lanseerauksessa.

Näyttelijäpari Minka Kuustosen ja Aku Sipolan lapsen laskettu aika on helmikuussa.

Näyttelijäpariskunta Minka Kuustonen, 32, ja Aku Sipola, 27, saavat lapsen. Minka kertoi asiasta Ilta-Sanomille.

– Lapsi on odotettu ja toivottu, ja tämä on ihana asia, Kuustonen kertoo IS:lle.

Minka aikoo jäädä äitiyslomalle vuodenvaihteen jälkeen.

– Vauvan laskettu aika on helmikuussa.

Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Minka ja Aku ovat olleet yhdessä 3,5 vuotta. Minka tunnetaan muun muassa Putous- ja Tellus-sarjoista. Lisäksi hän on näytellyt Onnenonkijat- ja Kesäkaverit-elokuvissa. Aku on näytellyt esimerkiksi Uusi päivä -sarjassa.