Näyttelijä Kalle Lamberg esiintyy Saturday Night Livessä. Kuva MTV3.
Näyttelijä Kalle Lamberg esiintyy Saturday Night Livessä. Kuva MTV3.

Näyttelijä Kalle Lamberg oli vähällä missata elämänsä suurimman liveshow'n.

– Tällä hetkellä toivon vain, etten mokaisi niin pahasti, etten saa enää koskaan töitä, näyttelijä Kalle Lamberg, 28, henkäilee MTV3:n studiolla Saturday Night Liven aattona.

Vuodesta 1975 Yhdysvalloissa esitetyn ajankohtaisviihdeohjelman kotimainen versio starttaa tänään lauantaina 5.2. Ensimmäistä jaksoa isännöi ohjaaja Renny Harlin, ja vakiokoomikkoina nähdään Kallen lisäksi Aku Hirviniemi, Pamela Tola sekä Jussi Vatanen.

– Kun on samassa työryhmässä Akun ja Jussin kanssa, meno on välillä pelkkää kohellusta. Ainakin tässä työssä saa nauraa, Kalle kertoo.

Mukaan polvillaan rukoillen

Kallen mukaantulo oli Akun ja ohjaaja Jaakko Saariluoman idea. Turkulaisnäyttelijä oli tehnyt töitä molempien kanssa. Akun kanssa hänet nähdään Roban tulevalla kolmoskaudella.

Jaakko kysyi minua mukaan pari päivää liian myöhään, sillä olin juuri lyönyt lukkoon roolini Turun Linnateatterissa.

– Jaakko kysyi minua mukaan pari päivää liian myöhään, sillä olin juuri lyönyt lukkoon roolini Turun Linnateatterissa. Tämä oli kuitenkin mieletön tilaisuus, ja teatterilla rukoilin polvillani, että saisimme molemmat työt järjestymään ja pääsisin mukaan. Lopulta paletti saatiin kasaan.

Ohjelman kotistudio sijaitsee Helsingissä, Kallen koti puolestaan Turussa. Aamuviiden lähdöt ovat tulleet tutuiksi harjoitusviikkoina, kun Kalle on kulkenut junalla kaupunkien väliä.

– Junassa en ole malttanut nukkua, kun käsikirjoitus on vieressä laukussa huutanut lukemaan sitä. Välillä mietin, pitäisikö majoittua hotelliin Helsingissä, mutta on se vain niin paljon kivempi nukahtaa omaan sänkyyn.

Vitsi toimii, entä mies?

SNL on Kallen tähänastisen uran isoin liveshow. Ensimmäisen jakson alla tunnelmat ovat yllättävän levolliset.

– Luulin jännittäväni enemmän, mutta ehkä treenaaminen ja tiivis työtahti on pitänyt pahimman hermoilun poissa. Konkarit ovat rauhoitelleet, että show on vähän kuin teatterissa esiintyisi, mutta on tässä silti paljon uutta minulle, Kalle sanoo.

– Saa nähdä, miten livetilanteessa käy. En jännitä, etteikö jokin vitsi toimisi, vaan toiminko minä.

Valvovan silmän alla

SNL:n on noudatettava alkuperäisformaatin peruspiirteitä, mutta jutut muokataan suomalaiseen huumorintajuun sopiviksi. Amerikkalaismallista tuttua ovat vaihtuvat julkkisisännät sekä ajankohtaisuus: uutisiin ja ilmiöihin tarttuminen.

Ainakin alussa ohjelmaa valvotaan Amerikasta käsin.   

– Sanotaan niin, että silmät seuraavat meitä, Kalle pyörittelee.

Yhdysvalloissa SNL on tehnyt koomikoista viihdetaivaan supertähtiä. Kalle on seurannut heistä muun muassa Will Ferrelliä ja John Belushia.

– SNL:n ulkopuolelta oma koomikkosuosikkini on Jim Carrey. Hänen kreisikomediansa olivat nuoruudessani vahvasti tapetilla, ja pidin niitä sairaan hauskoina. Niitä tuli toistettua vhs:ltä, jos ei nyt ihan satoja kertoja, niin paljon kuitenkin, Kalle sanoo.

– Oman uran tulevaisuutta en tässä suunnittele. Tärkeintä on, että yleisö nauraa.

Saturday Night Live MTV3-kanavalla lauantaina klo 20.

Kalle Lamberg

Paimiossa 11.2.1987 syntynyt näyttelijä asuu Turussa avopuolisonsa ja vuoden ikäisen mäyräkoira Pullan kanssa.

Kuuluu lauantaina alkaneen Saturday Night Liven vakiokastiin Aku Hirviniemen, Pamela Tolan ja Jussi Vatasen kanssa. SNL nähdään MTV3-kanavalla.

Mukana Roban kolmoskaudella.

Näytellyt mm. Linnateatterissa Kotkan Kaupunginteatterissa sekä Suomen kansallisteatterissa.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.