Satu Silvo pyörähti sunnuntaina Kirjamessuilla Helsingin Messukeskuksessa. - Reidar lähti Tampereelle ja minä tulin tänne. Elämämme on rikasta ja hauskaa tällä hetkellä, hyväntuulinen nainen kertoi. Kuva: Sakari Majantie
Satu Silvo pyörähti sunnuntaina Kirjamessuilla Helsingin Messukeskuksessa. - Reidar lähti Tampereelle ja minä tulin tänne. Elämämme on rikasta ja hauskaa tällä hetkellä, hyväntuulinen nainen kertoi. Kuva: Sakari Majantie

Satu Silvon mielestä ex-kihlatun Juha Rantasilan näyttelijälle asettama porttikielto Satulinnaan ei ollut "kovin herrasmiesmäinen teko".

Näyttelijä Satu Silvo, 52, pyöritti vuosia Hirvensalmella sijaitsevan Satulinnan toimintaa käytännössä palkatta. Nykyisin häntä ei edes päästetä käymään paikassa, jonka hän teki tunnetuksi, nainen kertoo uusimmassa Seura-lehdessä.

– Halusin kertoa tästä asiasta varoittavana esimerkkinä. Ei kannata olla liian sinisilmäinen, vaan kirjata ylös tekemänsä työmäärä. Itse sain loppupeleissä 7 vuoden työstä käteen 400 euroa ja porttikiellon, hän kommentoi asiaa Me Naisille Helsingin Kirjamessuilla sunnuntaina.

Satulinna tunnetaan huippusuositun Vain elämää -tv-sarjan tapahtumapaikkana. Satu osti sen kumppaneineen vuonna 2001 ja kunnosti hyvinvointipalveluita tarjoavaksi kartanohotelliksi. Pari vuotta myöhemmin Satulinnan toimintaan tuli mukaan myös hänen silloinen kihlattunsa, asianajaja Juha Rantasila, joka osti myöhemmin muut osakkaat ulos.

– On lähinnä koomista, että ex-mieheni osti huippujuristina minut ulos, fuusioi yhtiöt ja löi 400 euroa käteeni. Onneksi olen nähnyt tätä elämää sen verran, että tiedän, ettei tämä ole maailmanloppu. Toivoisin vain, että hän olisi hoitanut asiat herrasmiesmäisemmin, Satu hymähtää.

Satu kertoi tehneensä töitä Satulinnassa vuosina 2004–2006 ilman työsopimusta . Hän erosi Juha Rantasilasta vuonna 2009. Sadun mukaan hänellä ei ole eron jälkeen ollut keskusteluyhteyttä ex-kihlatun kanssa. Näyttelijältä on jäänyt Satulinnaan omaisuutta, kuten antiikkihuonekaluja.

– Mielestäni Satulinna tarvitsisi nyt hyvää emäntää, joka nostaisi paikan uuteen kukoistukseen. Minä en siihen hommaan kyllä enää lähtisi. Pitää uskaltaa jättää jotkut asiat taakseen, eikä jäädä märehtimään, Satu kommentoi.

Lue myös:

Satu Silvo ja tytär Vilma Kinnunen: "Ei ole asioita, joista emme voisi puhua"

Juha Tapio Vain elämää -ohjelmasta: ”Olisi mahtavaa olla taas mukana”

Satu Silvon ruokapäiväkirja

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!