Vaikeiden aikojen jälkeen Satu Silvo ja Vilma Kinnunen nauttivat nyt aikuisesta äiti-tytär-suhteestaan.

Satu Silvo nauttii äidin roolistaan nyt toisella tavalla, kun hänen tyttärensä Vilma Kinnunen on myös aikuinen. Viime kuukaudet Satu ja Vilma ovat olleet erityisen läheisesti tekemisissä jakaessaan väliaikaisesti myös yhteisen asunnon.

Kummankin mielestä yksi parhaita asioita heidän suhteessaan on samanlainen huumorintaju ja tapa nähdä maailmaa.

– Tilannekomiikka naurattaa meitä kumpaakin, havainnoimme samoja asioita.

Äskettäin Satua ja Vilmaa nauratti hulluksi tullut navigaattori.

– Oikealle, oikealle, oikealle, se pyöritti meitä, kun etsimme rakennusvirastoa. Rouva ratissa painaa samaan aikaan kaasua, kaivaa salmiakkia hansikaslokerosta, hakkaa navigaattoria ja huutaa sille, että pidä nyt se turpas kiinni, Vilma kertoo.

Samalle alalle

Viimeistään nyt Satu Silvosta näyttää selvältä, että hänen ja ex-miehensä, näyttelijä Heikki Kinnusen, 64, lapset seuraavat vanhempiaan näyttelijän uralle. Vilmaa vuoden vanhempi veli Paavo on käynyt Lahden kansalaisopiston näyttelijäkurssin ja työskentelee Kellariteatterissa. Santeri Kinnunen, 41, Vilman ja Paavon isoveli Heikin aiemmasta avioliitosta, on jo kaikkien tuntema näyttelijä.

– Molemmat lapsistamme kulkivat ihan omia polkujaan ennen kuin palasivat takaisin kotiinsa, teatteriin, Satu sanoo.
Vilmakin tarvitsi etsikkoaikansa ennen kuin päätös ammatinvalinnasta kypsyi.

– Välillä minulle tuli uskonpuute. Kuulin usein ihmisten sanovan, että kyllä sinustakin varmasti näyttelijä tulee. Ei muuten tule, sanoin itselleni. Jossain vaiheessa sitten tajusin, mistä oikeasti nautin. Kun saan näytellä, muutkin asiat hoituvat kevyemmin, Vilma myöntää.

Satu ei ole ohjaillut tyttärensä valintoja, mutta on korostanut, että niitä tehdessään täytyy kuunnella ennen kaikkea sydäntään.

– Minkäs sille mahtaa, että geeniperimä on mikä on. Mutta jokainen tekee elämässään omat ratkaisunsa, Satu huomauttaa.

Teot parasta terapiaa

Murrosikä oli Vilmalle vaikeaa aikaa, ja äidin ja tyttären suhde oli koetuksella. 14-vuotiaana hän jätti luovat harrastuksensa eikä lopulta halunnut nousta sängystä ylös.

– Olin silloin hirveän angstinen nuori. Miksi olisin viitsinyt nousta ylös? Vuoden päivät makasin sängyssä enkä halunnut mennä kouluun. Se vain ei kiinnostanut.

Satu purki äidinrakkautensa välittömästi toiminnaksi.

– Luovuin aamuharrastuksistani ja päätin itse kuljettaa Vilman joka aamu kouluun.

Äidin ja tyttären välille syntyi automatkoilla tärkeitä keskusteluja ja asiat alkoivat purkautua.

Vaikeita aikoja edelsi Sadun ja Heikin ero, mutta Vilma itse ei näe siinä syitä masennukseensa.

– Erosta oli puhuttu niin pitkään, että se oli lopulta helpotus.

Yhteisillä ajomatkoilla Satu näki, miten murjottavasta tytöstä tuli taas se vauhdikas ja puhelias mimmi.

Satu Silvo

  • 48-vuotias Tampereella ja Helsingissä asuva näyttelijä. Seurustelee kirjailija Reidar Palmgrenin kanssa. Lapset Vilma ja Paavo Kinnunen.
  • Omistaa Helsingissä toimivan kasvisravintola Silvopleen.
  • Näyttelee musikaalissa Chicago sekä tammikuussa ensi-iltansa saavassa musikaalissa Nine.

Vilma Kinnunen

  • 22-vuotias helsinkiläinen ravintola-alan ammattilainen, joka aloittelee näyttelijän uraa. Valmistunut ravintolakoulu Perhosta, opiskellut mm. Laajasalon opistossa.
  • Vieraili tv-sarjassa Presidentin kanslia. Näyttelee ensi vuonna Nelosella esitettävässä 12-osaisessa telenovelassa Villa Helena.

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

– Olen kokenut epäasiallisia tilanteita, Miss Universum -kisoihin valmistautuva Michaela Söderholm toteaa.

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa levinnyt Me too -kampanja on saanut naisia tuomaan esille heihin kohdistunutta seksuaalista häirintää. 

Myös tuore Miss Suomi Michaela Söderholm, 25, pitää kampanjaa herättävänä.

– Olen kokenut elämässäni tilanteita, jotka mielestäni eivät ei ole olleet asiallisia. Miss Suomena tilanteet ovat olleet lähinnä yhteiskuvatilanteissa, jossa ihailijan käsi on saattanut mennä liian alas tai puristaa liian kovaa. Olen selvinnyt näistä huomauttamalla napakasti asiasta.

– Pitää muistaa, että myös miehet voivat kokea tällaisia tilanteita. Olen lukenut viikon aikana paljon kertomuksia asian ympäriltä. Niihin verrattuna olen päässyt elämässä aika vähällä.

Stoppi suhdehuhuille

Tämän viikon 7 päivää -lehdessä kerrotiin huhuista, joiden mukaan Tähdet, tähdet -ohjelmasta suljetulla Tomi Metsäkedolla, 47, ja Michaelalla olisi orastava suhde.

Michaela kumoaa väitteet.

– Olin viime sunnuntaina Tähdet tähdet -ohjelmassa Marko Björsin kutsumana. Ohjelman jälkeen menimme koko ryhmän kanssa ulos syömään. Samassa pöydässä istui muitakin ohjelman tähtiä, kuten Erja Lyytinen. Jostain syystä se, että istuimme samassa pöydässä isommassa porukassa, nousi uutiseksi. Minä en ole saanut Tomilta mitään viestejä.

Tällä hetkellä Michaela keskittyy Miss Universum -kilpailuihin, jonne hän lähtee jo reilun kahden viikon kuluttua. Treffailulle ei ole tällä hetkellä aikaa.

– On minulle tullut jonkun verran viestejä miehiltä, mutta keskitytään nyt Universumeihin. Katsotaan sen jälkeen, onko aikaa nähdä ihmisiä.

”Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia.”

Personal trainerin avulla kisoihin

Käytännössä valmistautuminen alkoi jo maaliskuussa. Michaelan jalkapöytä murtui vuoden alussa, mutta hän halusi pitää kroppansa tanssikisoja varten muuten kunnossa. Siksi Michaela palkkasi personal trainerin.

Saman valmentajan kanssa hän on valmistautunut Universumeihin.

– Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia. Treenien lisäksi käyn hypoxissa ja yritän varata aikaa unelle ja palautumiselle.

Lue myös: Tyyliä metsästämässä -bloggaaja Veera testasi, onko hypoxista hyötyä, jos ei laihduta