Jonna Järnefelt ja Saga Sarkola. Kuva: Jonna Öhrnberg
Jonna Järnefelt ja Saga Sarkola. Kuva: Jonna Öhrnberg

Lupaava nuori näyttelijälahjakkuus Saga Sarkola nähdään ensi vuonna Saattokeikka-elokuvassa.  

Näyttelijä Jonna Järnefeltin ja näyttelijä-teatterinjohtaja Asko Sarkolan tytär Saga Sarkola, 21, seuraa vanhempiensa jälkiä esiintymislavoille. Saga opiskelee Tampereen yliopiston teatterityön linjalla ja kuvasi kesällä Saattokeikka-elokuvaa, jossa hän tekee ensimmäisen isomman elokuvaroolinsa.

– Äiti on tukenut ja kannustanut minua paljon, mitä tulee uravalintaani, mutta antanut minun myös tehdä aina omaa juttuani ja opiskella rauhassa. Aloitin juuri kolmannen opiskeluvuoteni Nätyllä ja valmistun näyttelijäksi muutaman vuoden päästä, Saga kertoi Helsingin Kaupunginteatterin Kenraali ja Casanova -näytelmän ensi-illassa.  

”Tietysti olen hirveän ylpeä Sagasta.”

Saattokeikka-leffa saa ensi-iltansa ensi vuoden alussa. Sen lisäksi Saga on näytellyt muun muassa Vettä Sakeampaa ja Tellus -tv-sarjoissa.

Uravalinta ei ole sinänsä yllättävä, sillä Sagan velipuoli on näyttelijä Sampo Sarkola ja siskopuoli ohjaaja ja näytelmäkirjailija Milja Sarkola.

– Tietysti olen hirveän ylpeä Sagasta ja onnellinen siitä, että hän on päässyt tekemään jo vaikka mitä juttuja. Oletan ja toivon, että hän työllistyisi vastaisuudessakin ja saisi tehdä mahdollisimman paljon erilaisia töitä, tyttärensä uraa tiiviisti seuraava Jonna-äiti pohti.

Syksyllä happea ja ystäviä

Myös Jonna Järnefeltin kesä kului töissä, sillä hän kuvasi AJ Annilan Ikitie-elokuvaa Viron maaseudulla. Intensiivisen työrupeaman jälkeen näyttelijän syksy on pääasiassa tyhjillään, mikä ei häntä kuitenkaan huoleta. 

– Ensiksi otan vähän happea, ja sitten aion urheilla ja nähdä ystäviäni.

– Freelancer-näyttelijänä taukoihin pitää suhtautua luovasti ja suunnitella, miten ajan voisi käyttää mahdollisimman hyvin. Sitten kun rupean harjoittelemaan seuraavaa projektiani varten, en taas ehdi tehdä mitään muuta, Jonna tuumi. 

Antti Tuurin samannimiseen romaaniin perustuva Ikitie-elokuva saa ensi-iltansa ensi vuonna. Sen muissa suomalaisrooleissa nähdään muun muassa Tommi Korpela, Emmi Parviainen ja Ville Virtanen.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Ewan McGregorin huhutaan jättäneen vaimonsa kanssanäyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin vuoksi. 

Skottinäyttelijä Ewan McGregor on yhysvaltalaisen viihdesivusto TMZ:n mukaan jättänyt avioerohakemuksen. McGregor on ollut vaimonsa Eve Mavrakisin kanssa naimisissa vuodesta 1996.

Avioerohakemus ei ole suoranainen yllätys, sillä McGregor ja Mavrakis ilmoittivat jo viime vuoden lokakuussa eronneensa. Avioerohakemuksessa on TMZ:n mukaan vielä sitäkin aikaisempi eropäivämäärä, 28.5.2017. 

Lokakuun 2017 eroilmoituksen aikoihin McGregorin ja näyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin nähtiin suutelevan toisiaan lontoolaisessa kahvilassa ja poistuvan sen jälkeen McGregorin moottoripyörällä. Winstead, 33, ja McGregor, 46, näyttelevät yhdessä Fargo-sarjassa.

Winstead on eronnut entisestä aviomiehestään toukokuussa 2017, siis samaan aikaan kuin Ewan McGregor ja Eve Mavrakis, 51, ovat avioerohakemuksen mukaan tehneet eropäätöksen.

Rikosdraama Fargon näyttelijät Carrie Coon, Olivia Sandoval, Ewan McGregor ja Mary Elizabeth Winstead poseeraavat viime toukokuussa otetussa kuvassa yhdessä. 

Vaikuttaa siltä, että McGregorin ja Winsteadin suhde ei jäänyt vain lokakuiseen suuteloon Lontoossa. People-lehden mukaan pariskunta nähtiin kävelemässä käsi kädessä Los Angelesissa marraskuussa. 

Golden Globe -gaalan palkintopuheessaan McGregor kiitti sekä vaimoaan että Winsteadia – tosin hän jakoi kiitosta myös muille kanssanäyttelijöilleen. 

Ewan McGregorilla ja Eve Mavrakisilla on neljä yhteistä lasta, joista yksi on jo aikuinen. TMZ:n mukaan McGregor on hakenut yhteishuoltajuutta, ja Mavrakis puolestaan toivoo saavansa lapset itselleen niin, että McGregorilla säilyisi tapaamisoikeus.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.