Sari Siikanderilla ja Josefiina-tyttärellä on meneillään ”likkojen juhlaviikot”. Josefiinan isä on näyttelijä Pirkka-Pekka Petelius.
Sari Siikanderilla ja Josefiina-tyttärellä on meneillään ”likkojen juhlaviikot”. Josefiinan isä on näyttelijä Pirkka-Pekka Petelius.

Sari Siikander on mielissään tyttärensä näyttelyharrastuksesta.

Näyttelijä Sari Siikanderin 14-vuotias Josefiina-tytär on seuraamassa äitinsä jalanjälkiä estradeille.

– Olen aloittamassa näyttelemisen nyt Klaukkalan nuorisoteatterissa, Josefiina kertoi eilen Shrek-musikaalin ensi-illassa Linnanmäen Peacock-teatterissa.

Sarin mielestä näytteleminen on hyvä harrastus, tuli siitä ammatti tai ei.

– Siinä oppii vuorovaikutustaitoja ja olemaan ihmisten kanssa. Näytteleminen myös kannustaa rohkeuteen ja on yleissivistävää.

Josefiinan isä on näyttelijä Pirkka-Pekka Petelius.

Sari kertoi kaksikon viettävän parhaillaan Siikanderin likkojen juhlaviikkoja, sillä parivaljakolla oli jo takanaan Komisario Palmun erehdys -näytelmä, ja tulossa olivat Josefiinan syntymäpäivät.

”Puuhaamme paljon kaikkea yhdessä.”

– Puuhaamme paljon kaikkea yhdessä. Nyt kun Josefiina on kasvanut tuohon ikään, meillä alkaa olla esimerkiksi yhteiset leffaintohimot. Viimeksi kävimme katsomassa Bad Moms, se oli Josefiinan valinta, Siikander nauroi. 

Josefiinan mukaan kaksikko ottaa välillä yhteenkin.

– Mutta ihan kiva äiti on. Voin puhua hänelle kaikesta.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.