"Risto on sukulaissieluni, jota tulen rakastamaan aina", Sari vakuuttaa. Kuva Milka Alanen
"Risto on sukulaissieluni, jota tulen rakastamaan aina", Sari vakuuttaa. Kuva Milka Alanen

Näyttelijä Sari Puumalainen ihastui nuorena aina vaaleatukkaisiin urheilijamiehiin. Sitten sydämeen sivakoi kollega Risto Kaskilahti.

Helsinkiläisen omakotitalon piha on kodikkaassa kuurassa, mutta näyttelijä Sari Puumalainen, 41, näkee vain maata peittävät vaahteranlehdet.

– Nuo pitäisi haravoida ennen lumen tuloa, ettei nurmikko mene ihan pilalle, Sari huolehtii.

Pihatalkoiden lykkääntyminen ei johdu laiskuudesta, vaan nelihenkisen perheen kiireestä. Aina kun harava olisi ollut valmiina ja sää kohdillaan, Sarin on pitänyt lähteä Nenäpäivä-näytelmän harjoituksiin Kansallisteatteriin, 14-vuotiaan Saaran ja 11-vuotiaan Siirin voimistelusalille. Näyttelijä Risto Kaskilahdella, 49, taas meni pari kuukautta tiiviisti Tanssii tähtien kanssa -treeneissä.

– Kun Ristoa pyydettiin mukaan ohjelmaan, puntaroimme julkisuuspuolta. Emme halunneet, että Saara ja Siiri joutuisivat lukemaan isänsä rumbapakaroista lööpeissä, Sari tunnustaa.

Miesten iholla

Lopulta koko perhe kannusti Ristoa tarttumaan haasteeseen. Sari jopa kävi välillä seuraamassa Riston ja tanssinopettaja Susa Matsonin treenejä.

– Tiedän näyttelijäpareja, joiden mielestä on raastavaa nähdä oma kumppani jonkun toisen kainalossa. Minä en osaa olla mustasukkainen. Olen itse näyttämöllä usein miespuolisten työkavereideni iholla, mutta vastanäyttelijöihini en rakastu.

Yksi poikkeus on: Risto Kaskilahti vei Sarilta jalat alta Ryhmäteatterin Nummisuutarit-näytelmässä vuonna 1993.

– On meilläkin ollut hankalia aikoja, mutten ole koskaan pelännyt, että eroaisimme. Risto on sukulaissieluni, jota tulen rakastamaan aina.

Sari tunnustaa, että ennen Ristoa hän ihastui aina Jani Sievisen tyyppisiin vaaleatukkaisiin urheilijoihin.

– Siksi on ironista, että menin lopulta valitsemaan tuollaisen kaljun, keski-ikäisen hiihtäjän Keski-Suomesta, hän nauraa.

 
Koko haastattelu Me Naisten numerossa 46/2012.