Tällä naisella menee nyt lujaa. Sara Forsberg eli Smoukahontas on saanut kansainvälisen levytyssopimuksen lisäksi myös pienen roolin Hollywood-komediasta. Kuva: Satu Kemppainen
Tällä naisella menee nyt lujaa. Sara Forsberg eli Smoukahontas on saanut kansainvälisen levytyssopimuksen lisäksi myös pienen roolin Hollywood-komediasta. Kuva: Satu Kemppainen

Sara Forsberg on niin innoissaan kansainvälisestä levytyssopimuksestaan, ettei ole ehtinyt miettiä rahaa. Ura ja muutto Los Angelesiin on jo vaatinut veronsa: se on katkaissut parisuhteen ja muutaman ystävyyssuhteenkin.

Puoli vuotta sitten kukaan ei tiennyt, kuka on Sara Forsberg, taiteilijanimeltään Smoukahontas. Hän työskenteli osa-aikaisesti Pietarsaaren Halpa-Hallissa ja lauleskeli vapaa-aikanaan pianon ääressä ja hassutteli videoilla.

Kun maaliskuussa SaranWhat Languages Sound Like To Foreigners -video sai nousi äkilliseen suosioon "internetin etusivuksi" kutsutun Reddit-palvelun ansiosta, yhtäkkiä koko maailma halusi tietää, kuka ihme on Smoukahontas. Ja nyt, vajaa viisi kuukautta hittivideonsa julkaisusta, 20-vuotias pietarsaarelainen on tehnyt suomalaista musiikkihistoriaa. Hän on allekirjoittanut maailmanlaajuisen levytyssopimuksen maailman suurimpaan levy-yhtiöön Universal Music Groupiin kuuluvan Capitol Recordsin kanssa.

Tuottajaksi Sara sai Grammy-palkitun Rodney ”Darkchild” Jerkinsin. Rodney on aikaisemmin tehnyt musiikkia monille maailmantähdille, kuten Lady Gagalle, Beyoncélle, Whitney Houstonille ja Michael Jacksonille.

– Kun allekirjoitin sopimuksen, käteni tärisi. Tiesin, että nyt se on menoa eikä ole perääntymistä. Sopimuksen allekirjoituksen jälkeen menimme levy-yhtiön kattoterassille, josta näki koko Hollywoodin ylle. Hypin siellä kuin joku heikkopää. Samalla ajattelin, että tämä on nyt minun elämäni projekti ja panen kaiken peliin, Sara muistelee toukokuista käännettä.

Äkkijulkisuuden hinta

Sara joutui pitämään sopimuksen salassa muutaman kuukauden ja sai kertoa siitä vain muutamalle läheiselleen. Sinä aikana moni ehti jo epäillä, ettei Sarasta enää kuulu ja että hän jäi yhden hitin ihmeeksi. Mutta samaan aikaan Sara pakkasi matkalaukkunsa ja muutti Los Angelesiin luomaan uraa. Kotimaahan jäi muun muassa poikaystävä.

– Jouduimme miettimään suhteemme tulevaisuutta. Lopulta päädyimme eri teille, koska minulla on elämä ja ura nyt Jenkeissä ja poikaystäväni halusi jäädä Suomeen. Näin voi käydä, ja pitää vain keskittyä myönteisiin asioihin elämässä.

Äkkijulkisuuden myötä välit ovat katkenneet myös muutamaan ystävään.

– Jotkut vanhat ystäväni eivät oikein ole osanneet suhtautua julkisuuteen, eikä ole puhuttu sen jälkeen. Se on tosi kummallista ja harmillista.

Vaikka netissäkin tuntuu riittävän dissaajia, Sara ei anna negatiivisuuden vaikuttaa – varsinkin kun nyt on tärkeämpääkin ajateltavaa. Sara on äänittänyt tulevan levynsä kappaleita, ja sinkkua sopii odottaa viimeistään ensi vuoden alussa, ehkä jopa muutaman kuukauden päästä.

– Olen nyt mukana niin isossa pelissä, että pitää olla valmis ylitöihin ja tekemään töitä myös ilmaiseksi. Studiolla voi venyä yömyöhään, mutta olen todellakin valmis siihen. Nyt mennään kovaa, mutta tämä kaikki on sen arvoista.

Sara kuvailee esikoisalbuminsa musiikkia r&b-vaikutteiseksi urbaaniksi popiksi. Universal Music Finlandin toimitusjohtaja Kimmo Valtanen kehui MTV:lle Saran sopimusta "harvinaiseksi" ja uskoo, ettei Saran allekirjoittamassa sopimuksessa ole kyse mistään pikkusummista. Kun taustalla on iso levy-yhtiö ja arvostettu tuottaja, Valtanen arvelee, että Saraan käytetään paljon aikaa ja rahaa. Siltä Sarastakin on tuntunut.

– Kun tapasin Capitol Recordsin toimitusjohtajan Steve Barnettin, meillä synkkasi heti. Hän on ottanut minut yhdeksi lapsekseen Adelen ohella. Levy-yhtiö on pannut kaikki lihaksensa peliin brändäystä ja stailausta myöten. Onhan se aivan käsittämätöntä!

"Älä käytä huumeita ja muista juuresi"

Isoista kuvioista huolimatta Sara vakuuttaa, että pää kestää. Eikä hän ole vielä ehtinyt pyörtyä edes pankkitilin saldosta.

– Mulla ei ole mitään hajua, paljonko tililläni on rahaa. Ei ole tullut seurattua. En itse asiassa ole törsännyt muuhun kuin ruokaan. On niin paljon muuta mietittävää, ja päällimmäisenä mielessä on kiitollisuus, kun kohdalleni on sattunut tällainen siunaus.

Sen Sara silti myöntää, että tulot ovat nyt aivan eri tasolla kuin silloin, kun hän täytti osa-aikaisena Halpa-Hallin myymälässä hyllyjä. Ja se on "ihan kivaa".

Levytyssopimuksen lisäksi Sara on saanut pienen roolin Hollywood-komediasta. Hän myös jatkaa sitä, mistä alun perin nousi julkisuuteen: videoiden tekemistä. Sara on YouTube-pohjaisen mediakanavan sisällöntuottaja ja esiintyjä. Huhtikuussa Saran manageri kertoi palkan olevan kahden vuoden sopimusajalta jotain 250 000 ja 360 000 euron välillä.

Saran managerit Jere Hietala ja Saran eno Johannes Ylinen ovat saaneet parhaimmilaan satoja tarjouksia päivässä Saraan liittyen. Toistaiseksi Sara on kieltäytynyt muun muassa alkoholi- ja pikaruokamainoksista. Ja aikoo tehdä niin vastedeskin.

– Haluan puhua terveellisen elämäntavan puolesta. Ne tarkoittavat minulle sitä, että syön terveellisen aamupalan, mieluiten puuroa, käyn kävelemässä tai juoksemassa, hengaan rannalla enkä juo liikaa alkoholia.

Pyörityksen keskellä Sara lupaa pitää mielessä myös erään Hollywood-näyttelijättären antamat kultaiset ohjeet: älä käytä huumeita, pidä jalat maassa sekä muista aina rahan arvo ja mistä olet kotoisin.

– Ja tietysti yritän muistaa soittaa vanhemmilleni kerran viikossa.

Lue aiemmat jutut Sarasta täältä.

Sara Marie Forsberg

■ Tunnetaan sosiaalisessa mediassa nimellä Smouka­hontas. Syntyi 2.5.1994 Pietarsaaressa.

■ Äiti suomalainen, isä ruotsalainen, neljä siskoa, kotona puhuttiin suomea. Asui lapsena Yhdysvalloissa.

■ Saanut maailmanlaajuisen levytyssopimuksen Yhdysvalloissa. Universal Music Groupiin kuuluva Capitol Records on sitoutunut julkaisemaan Saran musiikkia Yhdysvalloissa, Kanadassa, Saksassa, Benelux-maissa, Japanissa, Britanniassa, Irlannissa ja Pohjoismaissa.

■ Sara ei vielä tiedä tulevaa artistinimiään. "Se saattaa olla oma nimeni tai muunnelma siitä. Liian utopistinen se ei ainakaan ole."

Hanna-Maria ja Anssi ovat tehneet häiden jälkeen myös avioehdon.

Entinen MM-kilpauimari Hanna-Maria Seppälä, 33, on avioitunut pitkäaikaisen kumppaninsa, liikemies Anssi Hintsan, 56, kanssa. Hanna-Maria vahvistaa asian Me Naisille puhelimitse.

– Pitää paikkansa, olemme menneet vuoden alussa naimisiin, Hanna-Maria kertoo.

Sen enempää yksityiskohtia häistä Hanna-Maria ei halua paljastaa. Hän haluaa pitää häiden kokoon ja järjestämispaikkaan liittyvät asiat vain lähipiirinsä tiedossa.

Hanna-Marian ja Anssin avioitumisesta kertoi ensimmäisenä Seiska. Lehden maistraatilta saamien tietojen mukaan pariskunta on tehnyt häiden jälkeen avioehdon, joka on rekisteröity maistraattiin elokuun lopulla. Asia vahvistetaan maistraatista myös Me Naisille. Sopimuksen mukaan pariskunta asteli avioon tammikuun 31. päivä.

Pariskunta kihlautui vuonna 2016 Havajilla. He asuvat yhdessä Helsingissä.

Hanna-Marialla ja Anssilla on 23 vuotta ikäeroa. Vuonna 2016 Hanna-Maria kertoi Eeva-lehdelle, että hänen ja Anssin suhde aiheutti aikoinaan monenlaisia reaktioita.

– Ymmärrän, että suhteemme oli monelle yllätys. Itselleni asia on ollut alusta saakka aivan luonnollinen juttu, sillä mielestäni rakkaudessa ikäerolla ei ole merkitystä. Tärkeintä on se, mitä löytyy korvien välistä ja mitä tuntee sydämessään, Hanna-Maria kertoi haastattelussa.

Anssilla on viisi lasta edellisestä liitostaan. Hän on viime vuonna menehtyneen urheilu- ja F1-lääkäri Aki Hintsan veli.

Käyttäjä4631
Seuraa 
Liittynyt31.8.2016

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Itselläni 25 vuotta nuorempi mies. Olen 57-vuotias nuorekas nainen. Olen ollut myös 10 vuotta itseäni 18 vuotta vanhemman miehen kanssa. Olin tuolloin 27 ja mies 45 kun tutustuimme. Oli mies parhaassa iässä ja tietysti hänen itsevarmuutensa iski. Valitettavasti vuosien saatossa hänestä tuli vanha ukko. Itse olin nainen parhaassa iässä. Ero tuli!
Lue kommentti
Anneliga

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Mitä ihmeellistä tässä on. Jos naisella sattuu olemaan nuorenpi mies, pidetään sitä kummajaisena naista puumana, mutta kun miehellä on puolet nuorenpi vaimo, niin sehän onkin hyväksyttävää. Treffisivustot on täynnä ukonrahjuksia, joiden mielestä heillä on velvollisuus hakea nuorta, vaikka omat edelletykset ei ole edes itseä vanhenpaan.
Lue kommentti

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, ahdistuu tilanteissa, joissa ympärillä on paljon vieraita ihmisiä, joiden kanssa pitäisi small talkata.

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, oli varsinkin uransa alussa niin sisäänpäinkääntynyt, että räppäsi lavalla selkä yleisöön päin.

– Vaimokin on sanonut, että olen haastavin hänen tuntemistaan ihmisistä, mutta toisaalta minun kanssani ei ole kuulemma koskaan tylsää.

Mikko on yksi tämän syksyn Vain elämää -tähdistä. Ennen kuvausten alkamista uran alkuajoilta tutut tuntemukset ja jännitys nousivat pintaan.

– Ahdistus tai jännitys eivät liity enää esiintymiseen, vaan ennemmin uusiin sosiaalisiin tilanteisiin. Minulle isot tilaisuudet, joissa pitää moikkailla puolituntemattomia ihmisiä ja käyttäytyä tiettyjen sosiaalisten normien mukaisesti ovat ahdistavia, päivätyönään levy-yhtiön tuotantopäällikkönä työskentelevä Mikko selvittää.

Nuoruudessa ahdistuskohtaukset tuntuivat fyysisinä. Pahimmillaan Mikko pelkäsi saavansa sydänkohtauksen.

– Yritin rauhoittaa mieltä, mutta en saanut fyysisiä oireita kuriin.

Myöhemmin kivikasvoisuudesta ja introverttiydestä on tullut Pyhimyksen tavaramerkkejä. Mikko on pystynyt pysymään tinkimättömänä siinä, että hän pyrkii aina olemaan oma itsensä, vaikka ympäristö asettaisi paineita olla sosiaalinen ja hymyilevä.

– En ole lähtenyt tekemään kaupallista menestyäkseni, enkä esittelemään lavalla itseäni. Kerron tarinoita.

Mies arvelee, että introverttiydestä ei ole ollut läheisimmissä ihmissuhteissa haittaa.

– Olen hyvä ihmistuntija, ja tunnistan kyllä ihmiset, joiden kanssa voin olla oma itseni.

Millainen oli Mikon lapsuus helsinkiläisessä lähiössä? Miten Mikko selätti ahdistuksensa ja miten hän hallitsee sitä nykyään? Mitä Mikko ajattelee isyydestä? Lue Mikon haastattelu kokonaisuudessaan tämän linkin kautta. Voit lukea jutun myös Me Naisten uusimmasta numerosta 38/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.