Nyt kokki Sara La Fountain omistautuu kuitenkin työlleen.

Valurautapannu sihahtaa, kun Sara La Fountain heittää sille patonginviipaleet ruskistumaan. Maailman viidenneksi seksikkäimmäksi kokiksi valittu nainen valmistaa kotikeittiössään lounasta. Musta polkkatukka heilahtelee, kun Sara huiskii menemään.

– Älä katso tänne, kaappi on vähän sotkuinen, Sara kieltää kaivellessaan jääkaapista kermavaahtoa.

Keittiö on Saran ja hänen avomiehensä, ohjaaja Antti Jokisen kodin sydän. Pariskunnan kaveritkin hengailevat siellä aina käydessään kylässä.

Saralta ilmestyy syyskuussa keittokirja Passion for Food, jota hän on tehnyt hartaasti jo neljä vuotta. Sara on myös ruokastailisti: reseptien lisäksi hän on suunnitellut ruokien esillepanon ja kirjan kuvituksen. Kuvaustarvikkeet ovat löytöjä maailmalta. Ranskasta Sara on raahannut kirpputoriveitsiä, Yhdysvalloista muffinivuokia. Kirjojen kuvissa Sara on miettinyt kaiken viimeisen päälle jokaista valko­sipulinkynnen asentoa myöten.

– Työssäni olen tosi pikkutarkka, mutta kotona voin olla vähän suurpiirteisempi, Sara virnistää.

Rakkautta ruudussa

Perheen vauva, pitkäkarvainen chihuahua Amélie pyrähtää keittiöön ja pyrkii Saran syliin. Koira on tottunut saamaan Saran jakamattoman huomion, mutta nyt mamma vain vatkaa kermaa.

– Voi kulta, äiti ei nyt ehdi pussailla, Sara hätistelee lempeästi.

Karvakerä on saanut nimensä Saran lempielokuvan Amélien mukaan.

– Olin ajatellut, että jos minulla on joskus tytär, Amélie olisi kaunis nimi. Koira ehti kuitenkin ensin!

Saran vasenta nimetöntä on koristanut valkokultainen timanttisormus jo muutaman vuoden. Antti kosi häntä Pariisissa, ja se oli ”hyvin romanttinen ja ainutlaatuinen tilanne”.

Pariskunta tapasi kuusi vuotta sitten Hyppönen & Enbuske  Experience -ohjelman kuvauksissa, jossa molemmat olivat vieraina. Sara opiskeli vielä Yhdysvalloissa eikä ollut kuullutkaan kansainvälisesti menestyneestä ohjaajasta. Itse ­asiassa Sara oli vähän pihalla, kuka oli haastattelija ja kuka haastateltava. Juttu Antin kanssa kuitenkin luisti: molemmilla oli kokemusta rapakon takana asumisesta.

– Ohjelman nähneet tutut olivat ajatelleet, että noista voisi tulla hyvä pari, Sara muistelee.

Malliansioilla itsenäiseksi

Sara tunnettiin pitkään muotinäytösten ja -ku­vausten vakiokasvona, mutta uran luominen mallina ei häntä ole koskaan kiinnostanut.

Sara bongattiin muotikuviin jo lapsena koirapuistosta. Eräs toimittaja tahtoi tytön juttuunsa, ja valokuvaaja ehdotti, että Saran kannattaisi ryhtyä lapsimalliksi.

– En ole ikinä osannut pitää itseäni kauniina vaan ajatellut, että minä ole minä. Mallin töissä opin varhain itsenäiseksi, koska minulla oli omaa rahaa jo nuorena.

Kun ikätoverit ajelivat isiensä pösöillä ja bemareilla, Saralla oli  oma, mallin ansioilla hankittu auto.

Sara avaa syyskuussa blogin, jossa hän yhdistää kaksi intohimoaan: ruuan ja muodin. Sara on nyt niin innoissaan työstään, että hän haluaa toistaiseksi keskittyä vain siihen. Häiden ja vauvojen aika on myöhemmin.

– Nyt on hyvä näin. Olen kyllä tosi äidillinen tyyppi. Jos minulla on joskus lapsia, uskon, että omistaudun heille täysin.

Sara La Fountain

- Kokki, keittokirjailija, juontaja ja ruokastailisti. Suunnitellut astioita ja työjalkineita.
- Syntynyt 1981 Yhdysvalloissa, jossa myös asui ensimmäiset vuotensa. Amerikkalainen isä ja suomalainen äiti tapasivat, kun äiti oli kisajärjestelijänä Lake Placidin olympialaisissa.
- Opiskellut New Yorkin Culinary Institute of Americassa.
- Kihloissa ohjaaja Antti Jokisen kanssa.

Avicii eli Tim Bergling. Kuva: Instagram/Avicii via REUTERS
Avicii eli Tim Bergling. Kuva: Instagram/Avicii via REUTERS

”Niiden kahden vuoden ajan, jotka olimme yhdessä, hän oli läheisin uskottuni ja paras ystäväni”, Goldberg kirjoittaa.

Eilen illalla maailma sai järkyttyä suru-uutisesta, jonka mukaan yksi viime vuosien suosituimmista DJ-lahjakkuuksista Avicii, eli Tim Bergling, on kuollut. Lähteiden mukaan Bergling löydettiin kuolleena Masqatista, Omanista. Kuolinsyytä ei ole kerrottu julkisuuteen. Bergling oli vain 28-vuotias.

Fanit, työkaverit ja läheiset ovat olleet murheen murtamia uutisesta. Some on täyttynyt osanotoista ja muisteloista. Nyt myös Berglingin ex-tyttöystävä Emily Goldberg on muistanut edesmennyttä tähteä sosiaalisessa mediassaan. Hän aloittaa sydäntäsärkevän muistokirjoituksessaan Aviciin Enough is enough -kappaleen lyriikoilla:“Come on babe, don’t give up on us. Choose me, and I’ll show you love.”

– Nämä ovat sanoituksia kappaleesta, jonka Tim kirjoitti minulle. Toivon, että olisin voinut elää sanojen mukaan. Niiden kahden vuoden ajan, jotka olimme yhdessä, hän oli läheisin uskottuni ja paras ystäväni, Goldberg kirjoittaa.

Hän kertoo, että uutinen Bergligin kuolemasta on edelleen niin shokeeraava, että sitä on vaikea käsittää todeksi.

– Herättäkää minut, kun kaikki tämä on ohi, koska tämä ei voi olla totta.

Goldberg julkaisi kirjoituksen ohessa lukuisia kuvia Berglingistä.

Myös Ruotsin kuningasperhe on ilmoittanut surevansa esimerkiksi prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian häissä esiintynyttä tähteä. Suomalainen dj-tähti ja musiikkituottaja Darude eli Ville Virtanen esitti surunvalittelunsa Twitterissä.

Bergling oli yksi 2010-luvun menestyneimpiä edm-artisteja. Hän teki yhteistyötä maailmanluokan tähtien, kuten Madonnan, Coldplayn, Wycleaf Jeanin ja Robbie Williamsin kanssa.

Viime vuosina Bergling joutui perumaan useita keikkojaan vakavien mielenterveysongelmien vuoksi. Vuonna 2016 Bergling ilmoitti lopettavansa keikkailun, mutta jatkavansa musiikin tekemistä.

Tilaajille
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen

Ohjaaja Mika Myllyaho kärsi nuorena paniikkihäiriöstä, mutta oppi elämään sen kanssa, kun oma ala löytyi. – Muistan miten helpottavaa oli saada diagnoosi ja tulla viimein ymmärretyksi.

Ohjaaja ja Kansallisteatterin johtaja Mika Mylly­aho, 51, ei meinaa mahtua teatterinsa pienimmän näyttämön, Omapohjan, katsomopenkkiin. Pitkät koivet näyttävät jatkuvan kolmosriviltä aina seuraavan rivin yli ensimmäisille tuoleille asti,...