Nyt kokki Sara La Fountain omistautuu kuitenkin työlleen.

Valurautapannu sihahtaa, kun Sara La Fountain heittää sille patonginviipaleet ruskistumaan. Maailman viidenneksi seksikkäimmäksi kokiksi valittu nainen valmistaa kotikeittiössään lounasta. Musta polkkatukka heilahtelee, kun Sara huiskii menemään.

– Älä katso tänne, kaappi on vähän sotkuinen, Sara kieltää kaivellessaan jääkaapista kermavaahtoa.

Keittiö on Saran ja hänen avomiehensä, ohjaaja Antti Jokisen kodin sydän. Pariskunnan kaveritkin hengailevat siellä aina käydessään kylässä.

Saralta ilmestyy syyskuussa keittokirja Passion for Food, jota hän on tehnyt hartaasti jo neljä vuotta. Sara on myös ruokastailisti: reseptien lisäksi hän on suunnitellut ruokien esillepanon ja kirjan kuvituksen. Kuvaustarvikkeet ovat löytöjä maailmalta. Ranskasta Sara on raahannut kirpputoriveitsiä, Yhdysvalloista muffinivuokia. Kirjojen kuvissa Sara on miettinyt kaiken viimeisen päälle jokaista valko­sipulinkynnen asentoa myöten.

– Työssäni olen tosi pikkutarkka, mutta kotona voin olla vähän suurpiirteisempi, Sara virnistää.

Rakkautta ruudussa

Perheen vauva, pitkäkarvainen chihuahua Amélie pyrähtää keittiöön ja pyrkii Saran syliin. Koira on tottunut saamaan Saran jakamattoman huomion, mutta nyt mamma vain vatkaa kermaa.

– Voi kulta, äiti ei nyt ehdi pussailla, Sara hätistelee lempeästi.

Karvakerä on saanut nimensä Saran lempielokuvan Amélien mukaan.

– Olin ajatellut, että jos minulla on joskus tytär, Amélie olisi kaunis nimi. Koira ehti kuitenkin ensin!

Saran vasenta nimetöntä on koristanut valkokultainen timanttisormus jo muutaman vuoden. Antti kosi häntä Pariisissa, ja se oli ”hyvin romanttinen ja ainutlaatuinen tilanne”.

Pariskunta tapasi kuusi vuotta sitten Hyppönen & Enbuske  Experience -ohjelman kuvauksissa, jossa molemmat olivat vieraina. Sara opiskeli vielä Yhdysvalloissa eikä ollut kuullutkaan kansainvälisesti menestyneestä ohjaajasta. Itse ­asiassa Sara oli vähän pihalla, kuka oli haastattelija ja kuka haastateltava. Juttu Antin kanssa kuitenkin luisti: molemmilla oli kokemusta rapakon takana asumisesta.

– Ohjelman nähneet tutut olivat ajatelleet, että noista voisi tulla hyvä pari, Sara muistelee.

Malliansioilla itsenäiseksi

Sara tunnettiin pitkään muotinäytösten ja -ku­vausten vakiokasvona, mutta uran luominen mallina ei häntä ole koskaan kiinnostanut.

Sara bongattiin muotikuviin jo lapsena koirapuistosta. Eräs toimittaja tahtoi tytön juttuunsa, ja valokuvaaja ehdotti, että Saran kannattaisi ryhtyä lapsimalliksi.

– En ole ikinä osannut pitää itseäni kauniina vaan ajatellut, että minä ole minä. Mallin töissä opin varhain itsenäiseksi, koska minulla oli omaa rahaa jo nuorena.

Kun ikätoverit ajelivat isiensä pösöillä ja bemareilla, Saralla oli  oma, mallin ansioilla hankittu auto.

Sara avaa syyskuussa blogin, jossa hän yhdistää kaksi intohimoaan: ruuan ja muodin. Sara on nyt niin innoissaan työstään, että hän haluaa toistaiseksi keskittyä vain siihen. Häiden ja vauvojen aika on myöhemmin.

– Nyt on hyvä näin. Olen kyllä tosi äidillinen tyyppi. Jos minulla on joskus lapsia, uskon, että omistaudun heille täysin.

Sara La Fountain

- Kokki, keittokirjailija, juontaja ja ruokastailisti. Suunnitellut astioita ja työjalkineita.
- Syntynyt 1981 Yhdysvalloissa, jossa myös asui ensimmäiset vuotensa. Amerikkalainen isä ja suomalainen äiti tapasivat, kun äiti oli kisajärjestelijänä Lake Placidin olympialaisissa.
- Opiskellut New Yorkin Culinary Institute of Americassa.
- Kihloissa ohjaaja Antti Jokisen kanssa.

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!