Vera Forsberg saa tänään jännittää kääntyvätkö TVOF-valmentajien tuolit.
Vera Forsberg saa tänään jännittää kääntyvätkö TVOF-valmentajien tuolit.

Nuoren laulajan Vera Forsbergin taustalta löytyy kuuluisa isosisko ja rikas vaari. Perhe tapaa baptistiseurakunnan kokouksissa, joissa Forsbergin musisoiva siskokatras myös esiintyy.

Kielinainen Sara Forsbergin pikkusisko Vera Forsberg, 17, nousee tänään lavalle The Voice of Finlandin kolmannessa jaksossa.

– Se oli sikajännittävää, mutta samaan aikaan mahtavaa. Tärisin ennen lavalle menoa, mutta onneksi osaan rauhoittaa itseni tasaamalla hengitystä ja menemällä makaamaan lattialle selälleni, Vera muistelee esityshetkeä.

Kilpailijat eivät saa laverrella kisasta etukäteen, mutta sen Vera kertoo, että on erittäin tyytyväinen vetoonsa, joka meni juuri niin kuin oli suunniteltu.

Kuuluisa sisko

Toistaiseksi Veraa tunnetumpi on hänen isosiskonsa Sara, joka pari vuotta sitten breikkasi eri kieliä imitoivilla videoillaan ja luo tätä nykyä laulajan uraa Hollywoodissa.

"Sara on aina ollut ihana isosisko."

– Sara on aina ollut ihana isosisko, vaikka pienenä riitelimmekin paljon. Nykyisin välimme ovat paljon paremmat, Vera kertoo nelisen vuotta vanhemmasta siskostaan.

– Hän on mahtava tyyppi ja rohkea kuin mikä, kun uskalsi lähteä Amerikkaan. Arvostan häntä paljon, Vera jatkaa.

Keikkoja telttakokouksissa

Sara ja Vera kasvoivat Pietarsaaressa perheessä, johon kuului viisi siskoa, opettaja äiti ja it-alalla työskentelevä isä.

Perheestä voisi helposti muodostaa pienen orkesterin, sillä he kaikki ovat musisoineet niin kauan kuin Vera muistaa. Vera aloitti jo 4-vuotiaana viulunsoiton musiikkiopistossa. Kymmenen vuoden jälkeen viulutunnit vaihtuivat lauluun.

– Pidimme kotikonsertteja ja laulamme perheen kanssa myös seurakunnan kokouksissa, Vera kertoo.

He kuuluvat baptistiseurakuntaan, joka ei Veran mukaan hirveästi eroa suomalaisille tutusta luterilaisuudesta. 

Rikas tausta

Kirkon kokouksissa Vera ja siskot näkevät säännöllisesti myös isoisäänsä Halpa-Halli-myymäläketjun perustaja ja pääomistajaa, miljonääri Esko Ylistä, joka kuuluu Keski-Pohjanmaan rikkaimpiin ihmisiin.

– Vaari on ihana ja sydämellinen ihminen ja kannustaa meitä paljon, Vera kertoo.

Suvun rikkauksilla ei koskaan ole leveilty, vaan pikemminkin perhe on yrittänyt elää vaatimattomasti.

– Meille on aina opetettu, ettei rahalla pidä kerskailla, Vera sanoo.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.