”Olen ollut kaikissa parisuhteissani se sotkuisempi osapuoli”, Sara Forsberg kertoo. Kuva: Satu Kemppainen
”Olen ollut kaikissa parisuhteissani se sotkuisempi osapuoli”, Sara Forsberg kertoo. Kuva: Satu Kemppainen

Videobloggaaja ja laulaja Sara Forsberg ei etsi isänsä kaltaista miestä.

Huhtikuussa ensimmäisen singlensä taiteilijanimellä SAARA julkaissut Sara Forsberg, 21, ei rakastu renttuihin.

– Minua ovat aina kiehtoneet vähän kiltimmät miehet. Mieluummin ottaisin herkän ruusunlehden kuin hirveän karvaisen sarjanussijan. Miehen pitää ottaa tilanne haltuun ja olla mies, mutta kielletty ei ole koskaan vetänyt minua puoleensa. Minua hyvin kohtelevat kiltit jätkät ovat aina lopulta vieneet potin, Sara sanoo.

Sara on perinyt isältään monia luonteenpiirteitä ja kiinnostuksen tekniikkaan, mutta isänsä kaltaista miestä hän ei etsi. Sara kuvailee isäänsä luovaksi ja musikaaliseksi mietiskelijäksi, joka on viihtynyt aina tietokoneen ääressä. Itse hän etsii alitajuisesti kaikkea muuta.

– Minua ovat vetäneet puoleensa vastakohdat: tosi miehekkäät, vähän isokokoisemmat, raavasta työtä tekevät ja liikunnalliset miehet, Sara sanoo.

Silloin, kun Sara seurustelee, mies on se, joka vastaa taloudessa imuroinnista. Sara ei nalkuta vaan on itse se, jolle nalkutetaan.

– Kaikissa parisuhteissakin olen ollut se sotkuisempi osapuoli. Mies siivoaa, minä istun koneella ja teen Youtube-juttujani.

Sara uskoo, ettei parisuhde pääty hyvin, jos toista yrittää liikaa muuttaa.

– Ihmisen ominaisuuksien muuttaminen ei ole hyvä juttu. Minulle on yritetty tehdä sitä, eikä se pääty ikinä hyvin. Silloin ei täysin hyväksy toisen arvomaailmaa.

Mitä Sara vastasi kliseisiin väittämiin naiseudesta? Lue naisen logiikka -haastattelu Me Naisten numerosta 19/2015.

Lue myös:

Smoukahontas-Saaran uusi biisi julki – tältä se kuulostaa!

Kielinainen Sara Forsberg: ”Sain itsevarmuutta, kun laihdutin 17 kiloa”

Youtube-tähti Sara Forsberg erosi poikaystävästään: ”Nyt ei ole aikaa miehille”

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.