”Olen ollut kaikissa parisuhteissani se sotkuisempi osapuoli”, Sara Forsberg kertoo. Kuva: Satu Kemppainen
”Olen ollut kaikissa parisuhteissani se sotkuisempi osapuoli”, Sara Forsberg kertoo. Kuva: Satu Kemppainen

Videobloggaaja ja laulaja Sara Forsberg ei etsi isänsä kaltaista miestä.

Huhtikuussa ensimmäisen singlensä taiteilijanimellä SAARA julkaissut Sara Forsberg, 21, ei rakastu renttuihin.

– Minua ovat aina kiehtoneet vähän kiltimmät miehet. Mieluummin ottaisin herkän ruusunlehden kuin hirveän karvaisen sarjanussijan. Miehen pitää ottaa tilanne haltuun ja olla mies, mutta kielletty ei ole koskaan vetänyt minua puoleensa. Minua hyvin kohtelevat kiltit jätkät ovat aina lopulta vieneet potin, Sara sanoo.

Sara on perinyt isältään monia luonteenpiirteitä ja kiinnostuksen tekniikkaan, mutta isänsä kaltaista miestä hän ei etsi. Sara kuvailee isäänsä luovaksi ja musikaaliseksi mietiskelijäksi, joka on viihtynyt aina tietokoneen ääressä. Itse hän etsii alitajuisesti kaikkea muuta.

– Minua ovat vetäneet puoleensa vastakohdat: tosi miehekkäät, vähän isokokoisemmat, raavasta työtä tekevät ja liikunnalliset miehet, Sara sanoo.

Silloin, kun Sara seurustelee, mies on se, joka vastaa taloudessa imuroinnista. Sara ei nalkuta vaan on itse se, jolle nalkutetaan.

– Kaikissa parisuhteissakin olen ollut se sotkuisempi osapuoli. Mies siivoaa, minä istun koneella ja teen Youtube-juttujani.

Sara uskoo, ettei parisuhde pääty hyvin, jos toista yrittää liikaa muuttaa.

– Ihmisen ominaisuuksien muuttaminen ei ole hyvä juttu. Minulle on yritetty tehdä sitä, eikä se pääty ikinä hyvin. Silloin ei täysin hyväksy toisen arvomaailmaa.

Mitä Sara vastasi kliseisiin väittämiin naiseudesta? Lue naisen logiikka -haastattelu Me Naisten numerosta 19/2015.

Lue myös:

Smoukahontas-Saaran uusi biisi julki – tältä se kuulostaa!

Kielinainen Sara Forsberg: ”Sain itsevarmuutta, kun laihdutin 17 kiloa”

Youtube-tähti Sara Forsberg erosi poikaystävästään: ”Nyt ei ole aikaa miehille”

Kolmisen vuotta sitten naimisiin mennyt Laura Lepistö haluaa jossain vaiheessa lapsia, mutta keskittyy juuri nyt uran luomiseen.

Yksinluistelussa Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija Laura Lepistö, 30, vetää nykyisin kahden yhtiökumppaninsa kanssa puolitoista vuotta sitten perustettua Snou Creative -markkinointitoimistoa.

– Teemme töitä urheilun parissa toimivien brändien ja urheilua sponsoroivien yritysten kanssa. Tuotamme sisältöä, teemme sponsoroinnin erilaisia toteutuksia ja manageroimme muutamaa urheilijaa. Suunnittelen, konseptoin, myyn ja teen uusasiakkuushankintaa. Teen kaikkea muuta, paitsi kuvaan kameran varressa, Laura kertoo.

”En kaipaa kilpailuihin, mutta kaipaan esiintymistä.”

– Etsin kauppakorkeakoulun jälkeen pitkään omaa tapaa tehdä töitä. Nyt yrittämisestä on tullut uusi intohimo luistelu-uran jälkeen.

Vaikka Laura on lopettanut kilpauran, hän on edelleen aktiivinen luistelun parissa. Hän istuu esimerkiksi Taitoluisteluliiton hallituksessa, pitää luisteluleirejä ja kommentoi luistelukilpailuja Ylellä.

– En kaipaa kilpailuihin, mutta kaipaan esiintymistä, hän kertoo.

– Tykkään edelleen esiintyä. Siksi haluan pitää oman uran yrityksen pyörittämisen rinnalla. Olin esimerkiksi puolitoista vuotta sitten Uuden iloisen teatterin revyyssä esiintymässä, mikä oli hauskaa. Olen keskittynyt urheilubisnekseen, mutta on kiva tehdä välillä pieniä syrjähyppyjä.

Huonot läpät yhdistää

Laura kertoo, että myös yksityiselämään kuuluu hyvää. Hän meni vajaat kolme vuotta sitten naimisiin miesystävänsä Tommi Huovisen kanssa, jonka hän tapasi yli kymmenen vuotta sitten lukiossa.

– Häät olivat kivat bileet, mutta mikään ei hirveästi muuttunut, koska olimme olleet yhdessä jo niin pitkään, Laura kertoo.

– Nautimme arjesta. Meillä on hauskaa keskenämme. Molemmilla on yhtä huonot läpät. Parisuhteessamme toisen huomioiminen on helppoa, koska tunnemme toisemme niin hyvin.

”Olen lapsirakas, mutta en haaveile kovin monesta lapsesta.”

Laura haaveilee lapsista, mutta niiden aika ei ole vielä.

– Nyt olemme olleet uraorientoituneita ja nauttineet elämänvaiheesta, kun koulut on juuri käyty, Laura sanoo Sportyfeel Helsinki City Run ja Helsinki City Marathonin VIP-tilaisuudessa.

– Olen lapsirakas, mutta en haaveile kovin monesta lapsesta. Toivottavasti niitä jossain vaiheessa kuitenkin siunaantuisi. Pari lasta riittäisi.

Luistelu-uralta tarttui mukaan myös monta ystävää. Laura pitää yhteyttä moneen nuoruuden luisteluseuralaiseen ja kilpakumppaniin.

– Olin Kiira Korven häissä kuukausi takaperin. Hän asuu Nykissä, joten emme näe enää kovin usein. Meitä yritetiin aina asetella vastakkain, mutta me vain pyörittelimme sellaiselle silmiä, Laura nauraa.

Tilaajille
Marjo Vilkko myöntää, että avoin suhde ei ole hänelle helppo. ”Mutta minun asemani on varmasti helpompi kuin sen, joka tulisi kuvioomme uutena”, hän sanoo. Kuva: Juha Salminen
Marjo Vilkko myöntää, että avoin suhde ei ole hänelle helppo. ”Mutta minun asemani on varmasti helpompi kuin sen, joka tulisi kuvioomme uutena”, hän sanoo. Kuva: Juha Salminen

Marjo Vilkko, 52, rakastui itseään 11 vuotta nuorempaan mieheen ja elää nyt avoimessa liitossa. Koska Marjo ei voi saada enää lapsia, hän antoi miehelleen luvan perustaa perheen toisen naisen kanssa.

Kun kirjailija Marjo Vilkko, 52, oli lapsi, hän ahmi tyttökirjoja ja haaveili rakkaudesta, joka olisi yhtä suuri kuin Vihervaaran Annan rakkaus Gilbertiä kohtaan.

Nuorena aikuisena hän kuunteli postpunkia, kieriskeli melodramaattisten sointukuvioiden syövereissä ja...