Sara Chafak ja poikaystävä Tuomas Varesvuo ovat olleet yhdessä jo kymmenen vuotta. Kuva: Jonna Öhrnberg
Sara Chafak ja poikaystävä Tuomas Varesvuo ovat olleet yhdessä jo kymmenen vuotta. Kuva: Jonna Öhrnberg

Malli Sara Chafak säveltää ja sanoittaa itse kappaleitaan.

Vuoden 2012 Miss Suomi, malli Sara Chafak, 24, tekee tällä hetkellä intohimoisesti musiikkia ja toivoo siitä itselleen uraa tulevaisuudessa. Hän on säveltänyt ja sanoittanut kappaleitaan kotimaisen tuottajan kanssa. Kolme biisiä on jo kuulemma valmiina ja masterointia vailla.

Sara tekee musiikkia kunnianhimoisesti, koska ei halua jäädä yhden hitin ihmeeksi.

– Musiikin tyylilajia en paljasta etukäteen, mutta laulukieli on suomi, hän kertoi. 

Aluksi Sara ajatteli, ettei hän ole valmis laulajaksi, mutta rohkaistui sitten. Nyt hän on ottanut laulutunteja Lontoossa tapaamansa lauluopettajan kanssa. Opetus onnistuu Skypen välityksellä.

– Itselleni on helpompi laulaa ja räpätä englanniksi, mutta haluan valloittaa suomalaiset ja siksi laulan suomeksi, hän selitti.

Sara vieraili torstaina Marokon Suomen-suurlähetystön kansallispäivän vastaanotolla Berghyddanin huvilalla Helsingissä. Suomalais-marokkolainen Sara on vakiovieras kyseisillä kekkereillä. Saran mukana juhli poikaystävä Tuomas Varesvuo. Pari on ollut yhdessä 14-vuotiaasta saakka. Vielä he eivät asu saman katon alla eivätkä haaveile kihloista tai häistä.

– Meillä on loppuelämä aikaa. Vietimme viime tammikuussa 10-vuotispäiväämme Nassaussa Bahamalla, perinteiseen marokkolaisasuun sonnustautunut Sara puheli.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...