Roope Salmisen ja Sara Siepin gaala-asuja yhdisti punainen väri. Kuva: Jonna Öhrnberg
Roope Salmisen ja Sara Siepin gaala-asuja yhdisti punainen väri. Kuva: Jonna Öhrnberg

Roope Salminen ja Sara Sieppi saapuivat Kultainen Venla -gaalaan rentoutuneina ja ruskettuneina loman jäljiltä. 

Roope Salminen ja Sara Sieppi saapuivat yhdessä Kultaiseen Venla -gaalaan. Ruskettunut pari oli viettänyt joululomaansa niin Lapin kuin Thaimaankin maisemissa.

– Oli ihana loma, meni nopeasti. Minä rentouduin ja Roope urheili, Sara kertoi.

Kuvia parin lomasta saattoi seurata kaksikon sosiaalisen median tileiltä. Sara on jakanut 116 000 Instagram-seuraajalleen ahkerasti tietoa myös avopuolisonsa projekteista, kuten Roope Salminen ja Koirat -yhtyeen viime yönä julkaistusta Kusipää-kappaleesta, jossa osoitetaan keskisormea somekeskusteluille.

– Minun mielestäni jokainen hyvä kämppäkaveri tukee toistaan. Jokainen suomalainen voi varmaan samaistua siihen, Roope kierteli.

Vähemmän työntekoa

Roope luotsaa tammikuussa alkavaa Putousta ja muutamaa muuta tv-ohjelmaa. Hän on luvannut itselleen, että hän vähentää työntekoa alkaneena vuonna.

– Jos puhelin soi ja mulle tarjotaan keikkaa, jonka tekisin pelkästään rahasta, en tee sitä.

Sara arvelee, että avopuoliso on stressaantuneena väsyneempi.

– Onneksi hän tietää sen itsekin ja osaa hiljentää tahtia.

Sara puolestaan on keväällä ruudussa Onnenpyörä-ohjelmassa. 

Hurjia otsikoita

Suomen seuratuimpiin pareihin kuuluva kaksikko näyttäytyy harvoin yhdessä julkisesti. He ovat joutuneet viime vuonna näkemään itsestään välillä ikäviäkin otsikoita.

– Mä en osaa sanoa, en lue niitä juttuja, Roope kuittasi.

– On ollut hurjia otsikoita. Otsikot on kuitenkin vain otsikoita. Kaikki on hyvin, Sara jatkoi.

Vierailija

Sara Sieppi nostaa avopuolisonsa Roope Salmisen projekteja somessa – Roope kommentoi: ”Jokainen hyvä kämppäkaveri tukee toistaan”

Roopen äiti asuu kadulla. Kukaan ei auttanut häntä väkivaltaisesta suhteesta aikanaan. Nyt ei riitä rahaa tai sydäntä auttaa. Roopen isä, millainen on kun lastensa välit lasten äitiin tuhoutuivat ? Miksi muutama entinen miesputousnäyttelijä on niin paljon joka paikassa vaikka itse en huomaa eroa näyttelijän lahjoissa keneen tahansa tai eto on kenen tahansa maijameikäläisen hyväksi.
Lue kommentti
Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Lyhyydestä voi olla myös harmia, mutta paljon hauskempaa on keskittyä niihin hyviin puoliin.

Jalat eivät yllä bussissa lattialle, farkkujen lahkeet ovat aina liian pitkät ja usein tuntuu, että ne kivoimmat vaatteet on sijoiteltu kaupassa ihan katon rajaan. Muun muassa tällaisia asioita lyhyet ihmiset kohtaavat lähes päivittäin.

Saman tietää myös Putous-tähti Kiti Kokkonen, 43, joka on vain 150 senttimetriä pitkä. Tai oikeastaan enää 148,5-senttimetriä: Kokkonen kertoo lyhentyneensä viime vuosien aikana.

– Olin joskus 150-senttimetriä pitkä, mutta olen jotenkin tullut siitä alaspäin – tai lyhentynyt. En tiedä, jatkuuko tämä vielä, Kokkonen nauraa.

Kokkosen pituus on aina ollut huumorin väännön kohteena, ja esimerkiksi viime lauantain Putous-jaksossa Kokkonen nähtiin 191-senttimetriä pitkän Roope Salmisen kahvikupin alustana sekä jääkaappiin ahtautuneena.

Lue myös: Kuka Suomi-julkkis on kanssasi samanpituinen? Katso yli 150 nimen listasta

Arkielämässään Kokkonen kuulee paljon vitsejä tai kommentteja siitä, kuinka näppärää on käyttää häntä käsinojana tai kuinka hänen lyhyytensä jaksaa yllättää joka kerta. Yleensä vitsailu ei haittaa, mutta välillä lyhyyden jatkuva alleviivaaminen ärsyttää.

”Lyhyyteni on asia, mistä muut helposti vitsailevat.”

– Itse en usein tee lyhyydestäni numeroa, mutta se on asia, josta muut helposti vitsailevat. Yleensä muiden vitsailu menee vain ohi, kun olen niin tottunut siihen. Välillä on tosin sellaisia hetkiä, että ihmetyttää, miksi keskitymme ihmisissä niin paljon tällaisiin asioihin. Eli välillä vähän ärsyttää, Kokkonen sanoo.

Lyhyelle sattuu ja tapahtuu

Lyhyeeseen varteen voi liittyä kuitenkin monta erikoista ja hauskaakin sattumusta. Niitä Kokkosella todella riittää.

– Kun olin nuori, yksi poika jätti minut sen vuoksi, että olin niin lyhyt. Hän ihan sanoi, että tämä ei nyt toimi, koska hän on niin pitkä ja minä niin lyhyt, Kokkonen nauraa.

”Minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke.”

– Olen kyllä useita kertoja myös hävennyt pituuttani. Kun esimerkiksi olen ollut haastateltavana, minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke. Siitä tulee vain jotenkin typerä olo.

Onneksi useimmat kokemukset lyhyydestä ovat lopulta positiivisia.

– Näin lyhyenä mahtuu hyvin kaikkiin pieniin tiloihin, ja hyvin harvoin tarvitsee pelätä sitä, että löisi päänsä johonkin. Lisäksi caprihousut ovat pitkät housut ja voi ostaa lastenvaatteita, jotka ovat usein tosi kivoja, Kokkonen sanoo.

”Minulta ei kysytty lippua, koska olin saman pituinen kuin tarhalapset.”

– Metrossa olen pari kertaa unohtanut ostaa lipun. Kaksi kertaa on käynyt niin, että kun lipuntarkistajat ovat tulleet, on kohdalle osunut tarharyhmä ja olen ajautunut jotenkin sen keskelle. Minulta ei kysytty lippua, koska olin melkein samanpituinen kuin tarhalapset, eli olen varmaan jotenkin näyttänyt olevan osa tarharyhmää ja välttynyt niin tarkastusmaksulta.

Vielä muutama vuosi sitten bussisakin Kokkoselta saatettiin kysyä, tuleeko aikuisten vai lasten lippu. Vähän hävettää, mutta enemmän naurattaa.

Sari Salomaan paras kuntouttaja on vuokraheppa Tomppa. Kuva: Katja Lösönen
Sari Salomaan paras kuntouttaja on vuokraheppa Tomppa. Kuva: Katja Lösönen

Suomalaisilla on kivun vuoksi eniten sairauspoissaoloja koko Euroopassa. Nelikymppisen Sari Salomaan työkyvyn vei 20 vuotta kestänyt jalkakipu.

Nyt kävi pahasti, Sari Salomaa tajusi liukastuessaan jäisellä tiellä. Kaatuessa jalasta kuului pamahdus, ja kun Sari koetti nousta ylös, hän huomasi, että jalkaterä sojotti väärään suuntaan.

Oli maaliskuu vuonna 1998. Sari oli 22-vuotias yo-merkonomiopiskelija, kihloissa...