Sara palaa Hollywoodin-kotiinsa huhtikuussa. Kuva: Pete Aarre-Ahtio / Sanoma-arkisto
Sara palaa Hollywoodin-kotiinsa huhtikuussa. Kuva: Pete Aarre-Ahtio / Sanoma-arkisto

Videobloggaaja ja muusikko Sara Forsberg esitteli jenkkipoikaystävälleen Suomen luontoa ja yllättyi iloisesti sähköpostiviestistä.

Viikon kohokohta? Olin poikaystäväni ja dj:ni kanssa Nuuksion luonnonpuistossa. Olin siellä ensimmäistä kertaa. Luonnossa oli paljon helpompi hengittää, ja kaikki tuntui taas yksinkertaisemmalle. Lunta oli vielä maassa yllättävän paljon, mikä oli jenkkipoikaystävälleni elämys. Olen ollut Suomessa työreissulla Kaikki vastaan 1 -kuvauksissa. Minulla on sen ajan vuokrakämppä Helsingissä.


”Jäällä kävely dj:n ja poikaystävän kanssa oli ihan parasta.”

Mistä tunsit ylpeyttä? Sain sähköpostia, jossa kerrottiin, että juontamani Remotely Funny on kivunnut viiden katsotuimman lastenohjelman joukkoon!

Mikä ärsytti? Olen ollut liian laiska ostamaan kosteusvoidetta. Minulla on kuiva ja atooppinen iho, joka parani, kun muutin Kaliforniaan. Lämmin ilma sopii iholleni paremmin. Nyt näen rystysissäni verikarpaloita, ja ihoni halkeilee kuivuudesta.


”Kävin Pohjanmaalla moikkaamassa perhettä.”

Mikä yllätti? Tunnit loppuivat useana päivänä kesken. Kun kuvaan Youtube-videota, herään yleensä seitsemältä, että saan itseni ja kuvauspaikat kuntoon. Hommat pitää aloittaa ajoissa, että riittää vielä päivänvaloa. Editointiin saattaa mennä joskus jopa kahdeksan tuntia. Nyt kuvaukset ovat jääneet vähemmälle.

Mikä liikutti? Yökylässä Maria Veitola -jaksosta saamani palaute. Jakso kuvattiin viime kesänä. Koko vuosi oli henkisesti rankka, mutta tuolloin minua erityisesti vaivasi motivaation puute. Eristäydyin enkä halunnut ihmisten seuraan. Maria näki lävitseni, ja kerroin hänelle asioista niin kuin ne olivat. Sain palautetta, että ihmiset olivat saaneet jaksostani vertaistukea.


”Lukuhetki väliaikaiskämpässä rentoutti.”

Miten rentouduit? Keitän iltaisin teetä ja istun parvekkeella. Yritän olla koskematta kännykkään. Ikävöin kotiani Hollywoodissa ja koiraani. Lähden huhtikuussa takaisin. Sydämeni on siellä.

Sara-Maria Forsberg

22-vuotias laulaja-juontaja-tubettaja, joka tuli tunnetuksi kielinaisena Youtube-videollaan.

Loi uusimpaan Star Wars -elokuvaan avaruusolioiden kielen.

Uusin single Superpowers julkaistiin viime viikolla. Juontaa Kaikki vastaan 1 -ohjelmaa.

Asuu Los Angelesissa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.