Santtu Karvonen palkittiin viime vuonna Jussilla sivuroolistaan Juoppohullun päiväkirja -elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg.
Santtu Karvonen palkittiin viime vuonna Jussilla sivuroolistaan Juoppohullun päiväkirja -elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg.

Kun muut suomalaiset Oscar-ehdokkaat lumosivat punaisella matolla, miespääosaa näytellyt Santtu Karvonen osallistui lottoarvontaan.

Kun Oscar-ehdokkuuden saaneen Pitääkö mun kaikki hoitaa? -lyhytelokuvan tekijät paistattelivat maailman suurimpien julkkisten keskellä punaisella matolla, yksi oli joukosta poissa. Elokuvan miespääosaa näytellyt Santtu Karvonen oli tuolloin vieraana MTV3:n lottoarvonnassa ja sai käynnistää lottokoneen.

Harmittiko miestä se, että kutsu Oscareihin jäi saamatta ja hän joutui tyytymään lottopojan rooliin?

– Ehkä sekunnin verran, kun sain tietää, ettei Oscareihin mahdu mukaan. Sinne oli kuitenkin vain tietty määrä lippuja tarjolla. Tieto elokuvan ehdokkuudesta tuli todella puun takaa, mutta tuntui toki tosi hienolta, Santtu sanoo.

 

Lottotyttö Jasmin Hamid ja näyttelijä Santtu Karvonen arpoivat uusimmat lottonumerot. Kuvakaappaus: MTV3.

Lottovierailusta Santulle jäi päällimmäisenä mieleen se, miten pieni arvontakone todellisuudessa on. Pingispallojen kokoisten lottonumeroiden ihmettelyn lisäksi hän ehti kuitenkin myös ihastella kollegoitaan Selma Vihusta, Joanna Haarttia, Elli Toivoniemeä ja Kirsikka Saarta punaisella matolla.

– He kaikki olivat hyvin kauniita, ihania naisia. Niin oli koreata.

Selma Vihunen, Kirsikka Saari, Joanna Haartti ja Elli Toivoniemi Oscar-gaalassa. Kuva: Reuters

Lottoarvonnan jälkeen Santtu suuntasi kaverinsa kanssa Latvian Riikaan ja piti tämän kanssa omat Oscar-valvojaiset. Gaalaa he jaksoivat kuitenkin lopulta seurata vain sivusilmällä.

– Aamulla aikaisin pidimme eri lähettimiä auki, jos palkinto olisi vaikka tullutkin. Meillä oli keskenämme hyvä poikaenergia, Santtu nauraa.

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!