Sanni iloitsee, että Vain elämää -ohjelma pyörähti vihdoin ruutuun. ”Vähän jännitän, mitä sammakoita suustani päästän. Kokemus oli niin intensiivinen ja annoin itsestäni 150 prosenttia, ettei sanomisia tullut paljon suodatettua.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Sanni iloitsee, että Vain elämää -ohjelma pyörähti vihdoin ruutuun. ”Vähän jännitän, mitä sammakoita suustani päästän. Kokemus oli niin intensiivinen ja annoin itsestäni 150 prosenttia, ettei sanomisia tullut paljon suodatettua.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Vain elämää -artistit ovat jatkaneet tiivistä yhteydenpitoa kuvausten jälkeenkin. – Viestit sinkoilevat päivittäin, Sanni iloitsee.

Vain elämää -ohjelman neljäs kausi alkoi perjantaina Nelosella. Yksi puhutuimmista artisteista oli ennakkoon 22-vuotias Sanni, porukan kuopus.

Sannille ohjelman kuvauspaikassa Satulinnassa solmitut ystävyyssuhteet ovat tulleet tärkeiksi.

– Meistä hitsautui nopeasti tiivis porukka. Olemme tavanneet toisiamme ohjelman jälkeen, ja eiköhän illanistujaisia pidetä vielä syksylläkin. Yhteishenki porukassa on mahtava, Sanni fiilisteli Helsingin Hartwall Areenassa pidetyssä Elämä lapselle -konsertissa, jossa hän esiintyi keskiviikkona.

Lastenklinikoiden Kummien perinteikkään konsertin teemoina olivat tänä vuonna erityislapsiperheet sekä lasten ja nuorten henkinen hyvinvointi.

Viestit sinkoilevat päivittäin

Sanni kertoi, että Vain elämää -ystävysten yhteinen Whatsapp-ryhmä on hänelle tärkeä tsemppaus- ja tukiverkko.

– Minulla ei ole koskaan aikaisemmin ollut näin intensiivistä yhteisöä. Viestit sinkoilevat päivittäin ja aiheet ovat laidasta laitaan. Milloin jonkun auto on hajonnut tielle tai muuten vain on jokin tilanne päällä.

Laulajan mukaan artistit saattavat vaihtaa ajatuksia myös yhteiskunnallisesta tilanteesta ja siitä, millaisen kannan kukin on ajankohtaisiin aiheisiin ottanut.

– He ovat fiksua ja elämänviisasta porukkaa – todella voimaannuttavaa jengiä.

Seuraavaksi ahkerasti Suomen kiertänyt laulaja aikoo pitää muutaman viikon keikkatauon.

– Lähden pyörähtämään Jenkkeihin. Odotan eniten Kanye Westin keikkaa, joka on jossain Hollywoodin kulmilla.

Vakuutti konkarit

Sannin osallistuminen suosikkiohjelmaan on ihmetyttänyt, sillä nuori laulaja ei ole yltänyt vielä kollegojensa biisinjulkaisutahtiin.

Kuvauksissa Sanni teki kuitenkin suuren vaikutuksen etenkin pitkän linjan konkareihin Pave Maijaseen ja Virve Rostiin. He hehkuttivat estoitta nuorta laulajaa ohjelman lanseerausristeilyllä elokuussa.

– Sanni on todella rankka kimma! Olen hämmästyksissäni hänen superlahjakkuudestaan. Eniten hämmästytti, miten valmis hän on nuoresta iästään huolimatta, Pave suitsutti.

Lue myös:

Sanni iski kitaran säpäleiksi Vain elämää -ohjelmassa: ”Tuntui paremmalta kuin mikään”

Sanni Vain elämää -kavereistaan: ”Vicky Rostista tuli minulle äitihahmo”

Laulaja Sanni Kurkisuo kulkee omaa polkuaan: ”Olen aina tuntenut kosmista yksinäisyyttä”

Vain elämää -ohjelmaa tähdittävä Virve Rosti: ”Luulin, että Sanni on pissis”

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.