Sanni saa fanikirjeitä enimmäkseen lapsilta ja nuorilta, mutta on joukossa myös rakkauskirjeitä. ”Pyrin vastaamaan kaikkiin tasapuolisesti”, hän sanoi perjantaina EXCLSV-kirjan julkistamistilaisuudessa ravintola Pastorissa Helsingissä. Kuva: Sakari MAjantie
Sanni saa fanikirjeitä enimmäkseen lapsilta ja nuorilta, mutta on joukossa myös rakkauskirjeitä. ”Pyrin vastaamaan kaikkiin tasapuolisesti”, hän sanoi perjantaina EXCLSV-kirjan julkistamistilaisuudessa ravintola Pastorissa Helsingissä. Kuva: Sakari MAjantie

Suosittu artisti pitää kunnostaan huolta personal trainerin avulla ja välttää roskaruokaa.

Laulaja-lauluntekijä Sanni  saapui perjantaina ystävänsä ja stylistinsa Maryam Razavin EXCLSV-tyylikirjan julkistamisbileisiin. Sanni on yksi 41 muotikasvosta, joiden vaatekaappiin opus kurkistaa.

Kesästä tulee upea. Sairaasti kivoja keikkoja ja uusien biisien kirjoittamista, platinaa ensilevyllään myynyt Sanni hehkutti.

Sannin arki on kiireistä. Huhtikuussa toisen albuminsa Lelun julkaissut artisti elää lapsuuden unelmaansa ja on kaikesta saavuttamastaan kiitollinen. Epäsäännöllisen työn vastapainoksi Sanni käy personal trainerinsa ohjeiden mukaan lenkillä ja salilla sekä pelaa jalkapalloa ja joogaa.

Keikkani itsessään ovat hyvin fyysisiä, eli saan kyllä tarpeeksi liikuntaa sekä lavalla että sen ulkopuolella. Pysyy nuppi ja kroppa kunnossa.

Sanni bändeineen viettää melko kurinalaista keikkaelämää, johon eivät alkoholi ja roskaruuat kuulu. Mikään tiukkapipo hän ei kuitenkaan ole, vaan ottaa lasillisen viiniä, jos siltä tuntuu.

Teemme jätkien kanssa punnerruksia takahuoneessa ja juomme vissyä. Saammekin keikkapaikoilta paljon hyvää palautetta, kun olemme kuulemma niin siistejä ja kohteliaita.

Sanni ei kuulu niihin, jotka kertovat yksityiselämästään lehtien sivuilla. Hän tietää, että julkisuus kuuluu kuvioon, mutta ei koe tarpeelliseksi tilittää ilojaan ja surujaan mediassa. Hän tekee sen laulujensa kautta. 

Lelu on mulle tosi henkilökohtainen levy. Se pohdiskelee torjutuksi tulemisen ja heittäytymisen välistä kamppailua, häpeästä irti päästämistä ja ihmissuhteita, hän kuvaili.

Sanni kertoi myös olevansa luovimmillaan aamuisin.

Välillä herään myös neljältä yöllä kirjoittamaan, kun inpiraatio iskee.

Lue myös:

Sanni. "Kaaduin keikalla rumpujen päälle - hävetti ja nauratti"

Sannin uutuuslevy ei ole helppo nakki - lue arvio

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.