”En kirjoita kenellekään, vaan vain siksi, että minulla on tarve kirjoittaa”, Sanni sanoo. Kuva: Mikko Hannula
”En kirjoita kenellekään, vaan vain siksi, että minulla on tarve kirjoittaa”, Sanni sanoo. Kuva: Mikko Hannula

Seksi tai kirosanat sanoituksissa eivät ole Sannille keino ottaa etäisyyttä nuorimpiin faneihinsa. – Kirjoitan asioista, jotka koskettavat minua, hän sanoo.

Sannin Vahinko-biisin video ehti olla esillä vain päivän, kunnes levy-yhtiö päätti poistaa sen elokuussa. Syynä kohuun oli se, että Sannin lapsifanit lauloivat videolla kappaletta, jonka sanoituksia saattoi tulkita monella tavalla. 

Sannin mielestä kyse oli väärinymmärryksestä.

– Olisin halunnut antaa ihanille faneilleni mahdollisuuden olla mukana videollani, ja se meni vähän ohi sitten, hän sanoo.

– Vahinko ei ole mikään seksibiisi. Jos siinä olisi laulettu, että haluatko harrastaa mun kanssa seksiä kerran, silloin biisi olisi ollut lasten kannalta kyseenalainen.

”Minusta tuntuu, että kohun jälkeen roolini vaikuttajana selkiytyi.”

Muusikko kertoo kirjoittaneensa kappaleen heittäytymisestä ja ihastumisesta.  

– Mun on ilo olla sun vahinko -lauseella tarkoitan sitä, etten anna toiselle valtaa määritellä arvoani vaan pystyn ottamaan hänestä sen mitä haluan – vaikkei tästä tulisikaan mitään vakavampaa. Testaaminen voi tarkoittaa tapaamista, kävelyä, sitä, että katsotaan, mitä tapahtuu. Mitä meille käy, tuleeko meistä jotakin? hän selittää.

– Kohu oli väsyttävä, mutta sen jälkeen minusta tuntui, että roolini vaikuttajana selkiytyi. Ihmiset alkoivat keskittyä enemmän siihen, millainen artisti olen. 

Ei kohderyhmää

Sannin sanoituksista tuli puheenaihe jo helmikuussa, kun Että mitähän vittua -kappale julkaistiin. Haluaako hän ottaa tietoisesti etäisyyttä lapsifaneihinsa K18-sanoituksilla?

– En missään nimessä, Sanni sanoo.

– Kirjoitan asioista, jotka koskettavat minua, enkä voi olettaa, että samat asiat kiinnostavat 10- tai 30-vuotiasta. Laskelmoitua kohderyhmää minulla ei ole. Levy-yhtiössä joku saattaa kysyä, olenko nyt ihan varma tästä, ja minä vastaan, että kyllä olen. Tarkoitukseni ei ole opettaa ketään biiseilläni tai kehottaa heitä mihinkään. Taiteen tarkoitus on kertoa maailman tilasta niin kuin sen kokee. En voi muuttaa omaa todellisuuttani sen takia, että joku saattaa kuulla sen.

Viittauksia seksiin Sannin kappaleissa on kuultu aikaisemminkin. Siitä mesoaminen on hänestä kyllästyttävää – ovathan miehet laulaneet seksistä kautta popin historian.

– Se kertoo siitä, että maailma on kaksinaismoralistinen ja siihen on tärkeää tuoda naisen ääntä, Sanni sanoo.

Vierailija

Sanni vastaa vihdoin videokohuun: ”Se ei ole mikään seksibiisi”

Sanni on toki vielä aika nuori ja kokematon, mutta eiköhän hän silti ymmärrä, että on kaksi täysin eri asiaa: 1) Mitä hän sanoo tarkoittavansa sanoituksellaan 2) Miten sanoitukset ymmärretään Minulle edelleen mielikuva 10v lapsesta laulamassa "jos haluut testaa mua" on aika lailla häiritsevä. Ja kun Sanni ottaa esille kaksinaismoraalin, miettikääpä miesartistin videolla samanikäistä tyttöä laulamassa "jos haluut testaa mua..."
Lue kommentti
Feministi ja ylpeä siitä

Sanni vastaa vihdoin videokohuun: ”Se ei ole mikään seksibiisi”

Vierailija kirjoitti: Sanni on toki vielä aika nuori ja kokematon, mutta eiköhän hän silti ymmärrä, että on kaksi täysin eri asiaa: 1) Mitä hän sanoo tarkoittavansa sanoituksellaan 2) Miten sanoitukset ymmärretään Minulle edelleen mielikuva 10v lapsesta laulamassa "jos haluut testaa mua" on aika lailla häiritsevä. Ja kun Sanni ottaa esille kaksinaismoraalin, miettikääpä miesartistin videolla samanikäistä tyttöä laulamassa "jos haluut testaa mua..." Silloin ei olisi mitään kohtua tapahtunut. Mut...
Lue kommentti

Ewan McGregorin huhutaan jättäneen vaimonsa kanssanäyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin vuoksi. 

Skottinäyttelijä Ewan McGregor on yhysvaltalaisen viihdesivusto TMZ:n mukaan jättänyt avioerohakemuksen. McGregor on ollut vaimonsa Eve Mavrakisin kanssa naimisissa vuodesta 1996.

Avioerohakemus ei ole suoranainen yllätys, sillä McGregor ja Mavrakis ilmoittivat jo viime vuoden lokakuussa eronneensa. Avioerohakemuksessa on TMZ:n mukaan vielä sitäkin aikaisempi eropäivämäärä, 28.5.2017. 

Lokakuun 2017 eroilmoituksen aikoihin McGregorin ja näyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin nähtiin suutelevan toisiaan lontoolaisessa kahvilassa ja poistuvan sen jälkeen McGregorin moottoripyörällä. Winstead, 33, ja McGregor, 46, näyttelevät yhdessä Fargo-sarjassa.

Winstead on eronnut entisestä aviomiehestään toukokuussa 2017, siis samaan aikaan kuin Ewan McGregor ja Eve Mavrakis, 51, ovat avioerohakemuksen mukaan tehneet eropäätöksen.

Rikosdraama Fargon näyttelijät Carrie Coon, Olivia Sandoval, Ewan McGregor ja Mary Elizabeth Winstead poseeraavat viime toukokuussa otetussa kuvassa yhdessä. 

Vaikuttaa siltä, että McGregorin ja Winsteadin suhde ei jäänyt vain lokakuiseen suuteloon Lontoossa. People-lehden mukaan pariskunta nähtiin kävelemässä käsi kädessä Los Angelesissa marraskuussa. 

Golden Globe -gaalan palkintopuheessaan McGregor kiitti sekä vaimoaan että Winsteadia – tosin hän jakoi kiitosta myös muille kanssanäyttelijöilleen. 

Ewan McGregorilla ja Eve Mavrakisilla on neljä yhteistä lasta, joista yksi on jo aikuinen. TMZ:n mukaan McGregor on hakenut yhteishuoltajuutta, ja Mavrakis puolestaan toivoo saavansa lapset itselleen niin, että McGregorilla säilyisi tapaamisoikeus.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.