”Kaikki ystävämme ovat iloinneet tosi paljon puolestamme”, viime viikolla New Yorkissa kihlautunut  näyttelijä Sanna Saarijärvi kertoi torstaina. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Kaikki ystävämme ovat iloinneet tosi paljon puolestamme”, viime viikolla New Yorkissa kihlautunut näyttelijä Sanna Saarijärvi kertoi torstaina. Kuva: Jonna Öhrnberg

Hermanni-puoliso kosi Sannaa yllättäen New Yorkin-matkalla.

Näyttelijä Sanna Saarijärvi, 46, kihlautui viime viikolla miehensä Hermanni Seppälän kanssa pariskunnan kaksi viikkoa kestäneellä New Yorkin-matkalla.

– Tämä tuli ihan puskista, mutta samalla se oli hirveän romanttista, Sanna herkistyi torstaina Hotelli Glossa pidetyssä Perskindolin ja Rela-hierojien tilaisuudessa.

Pariskunta on ollut yhdessä 10 vuotta ja heillä on 9-vuotias Fanny-tytär.

– Hermanni polvistui ja kosi. Sen verran hyvin hän minut tuntee, ettei ollut ostanut sormusta ennakkoon. Valitsimme yhdessä sormukset ihanasta liikkeestä 5th Avenuelta, Sanna kertasi.

"Aiemmin ajattelin, että asuntolaina, lapset ja rakkaus sitovat yhteen ihan tarpeeksi."

Kihlojen jälkeen pariskunta suuntasi ystävien kanssa Keskuspuistoon samppanjalle. Ystävät olivat järjestäneet kihlajaiset kattoterassille Brooklynissa.

– En olisi uskonut, miten hyvältä tämä tuntuu. Aiemmin ajattelin, että asuntolaina, lapset ja rakkaus sitovat yhteen ihan tarpeeksi, mutta onhan tämä ainutlaatuisen romanttista. Kesää vietetään sellaisessa hehkussa.

Tuleva morsian vihjasi, että tiedossa saattaa olla kirkkovihkiminen, mutta ainakaan tänä kesänä häitä ei vielä tanssita.

– Hermanni haluaisi heti naimisiin ja isot häät. Minulla ei ole kiirettä. Enkä halua 46-vuotiaana kermakakkupukua, vaan enemmänkin tyylikkään iltapuvun.

 

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Sinisukkainen

Perhe auttaa Maaret Kalliota jaksamaan: ”Jos en itse voi hyvin, en voisi auttaa ketään”

Minusta Maaret Kalliolla on viisautta ja kohtuudentajua, joita mikään koulutus ei pysty opettamaan. Antaa kuitenkin virallista taustatukea. Omaan myös pitkän parisuhteen ja kivat aikuiset lapset, hauskasti monisärmäiset lapsenlapset. Omaa ymmärtämystä siinä tarvitaan ja toisten kuuntelemisen halua/kykyä, mutta sitä voi opetella. Loppujen lopuksi kyse on sittenkin kenties vain hyvästä tuurista; jotakin on naksahtanut paikoilleen. Huonoja aikoja on ollut meilläkin, mutta niistä on päästä yli ja...
Lue kommentti