Näyttelijä Samuli Vauramo testasi ruotsin kielen taitojaan Vadelmavenepakolainen-elokuvan ensi-illassa, sillä leffassa puhutaan pääosin ruotsia. ”Olen työskennellyt viimeisen kuukauden Ruotsissa. On hauska katsoa, kuinka paljon sujuvammaksi kielitaitoni on tullut.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Näyttelijä Samuli Vauramo testasi ruotsin kielen taitojaan Vadelmavenepakolainen-elokuvan ensi-illassa, sillä leffassa puhutaan pääosin ruotsia. ”Olen työskennellyt viimeisen kuukauden Ruotsissa. On hauska katsoa, kuinka paljon sujuvammaksi kielitaitoni on tullut.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Hollywoodissa uraa luova näyttelijä Samuli Vauramo on kuvannut uutta tv-projektia Ruotsissa.

Los Angelesissa vuodesta 2011 näyttelijän uraa luonut Samuli Vauramo on kuvannut viimeisen kuukauden uutta tv-sarjaa Ruotsissa. Hän kertoo pärjänneensä kuvausryhmän kanssa hyvin ruotsin kielellä.

– Minulla on vahva ruotsin pohja. Seurustelin lukioaikoina suomenruotsalaisen tytön kanssa, joten motivaatiota kielen käyttämiseen löytyi. Silloin tuli opittua paljon ruotsia. Hänen äitinsä oli ruotsin opettaja. Muistan kun harjoittelin ylioppilaskirjoituksiin. Jos meni oikein, anoppikokelas läppäsi olkapäälle. Jos meni väärin, hän läppäsi vähän kovempaa, Samuli nauraa.

Samuli pohti suhdettaan naapurimaahan Miika Nousiaisen menestysromaaniin perustuvan Vadelmavenepakolainen-elokuvan kutsuvierasensi-illassa Helsingin Tennispalatsissa.

Komedian päähenkilönä on suomalainen Mikko Virtanen, joka kokee syntyneensä väärään kansalaisuuteen. Hän tuntee itsensä ruotsalaiseksi mieheksi, joka on pakotettu suomalaiseen ruumiiseen. Kuin vastauksena rukouksiinsa Mikko kohtaa ruotsalaisen alkoholisoituneen opettajan, joka on valmis luovuttamaan henkilöllisyytensä hänelle. Mikko matkustaa kohti paratiisinomaista Tukholmaa uuden, unelmiensa identiteetin turvin.

Elokuvan on ohjannut Leif Lindblom, ja pääroolissa nähdään tunnettu ruotsalaisnäyttelijä Jonas Karlsson.

Ikävä lunta

Samuli kertoo voivansa kuvitella hyvin asuvansa leffan päähenkilön tavoin Ruotsissa.

– Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa... Olen ollut niin pitkään Los Angelesissa, että kaipaan tiettyä pohjoismaista selkeyttä. Kaipaan jopa talvea. En ole nähnyt lunta kahteen vuoteen.

Samulin oma tuorein elokuvatyö on amerikkalais-itävaltalainen Autumn Blood, jossa hänellä on merkittävä sivurooli.

Hän näyttelee tarinassa sekä englanniksi että venäjäksi. Uutuudessa esiintyy myös Hollywoodissa menestynyt ruotsalainen Peter Stormare, joka muistetaan suositusta Pako-sarjasta sekä elokuvista Armageddon ja The Big Lebowski.

Lue myös:

Hollywoodissa uraa luova Samuli Vauramo: Unelmarooli vietiin nenän edestä

Vadelmavenepakolaisen ruotsalaistähti sai lapsen

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!