Kokenutta muusikko Samuli Putroa jännittää festarikeikoilla. – Suomessa ei ole oikein muita mahdollisuuksia esiintyä yhtä hyvissä olosuhteissa ja tässä mittakaavassa.

Ensimmäisen kerran 20 vuotta sitten Ruisrockissa esiintynyt muusikko Samuli Putro, 43, nousi tänäkin vuonna Turun Ruissalon lavalle tunnelmoimaan. Parikymmentä vuotta sitten tehdyllä debyyttikeikalla ei ollut yhtä hulppeita puitteita kuin eilisellä esityksellä festareiden Niitty-lavalla. Silloin Samuli soitti bändeineen pääportin vieressä sisääntulijoille akustisesti.

– Meillä oli rahankeruulupa, ja ihmiset heittelivät meille kolikoita, joita saimme kerätä palkaksi. En kyllä ole ihan varma onko ensiesiintymisestä tasan 20 vuotta. Artistien juhlavuodet lasketaan samalla tavalla kuin naisten ikä. Ne ovat liikuteltavissa olevia, Samuli nauraa.

Miehen kesä menee pitkälti keikkailun merkeissä. Hän kiertää esiintymislavoja aina elokuun puoleenväliin saakka. Kunnollista lomaa keikkailija ei ehdi viettää ennen kesän loppupuolta, mutta onneksi alkuviikot ovat yleensä vapaita.

– Festarikeikoissa saattaa olla aika iso noste, jos kaikki menee hyvin. Hybris ei itsessään ole ongelma, mutta siitä on todella ärsyttävää tulla alas. Siinä mielessä tiistai ja keskiviikko ovat tärkeitä päiviä. On hyvä, että kaikki näyttää hetken aikaa tympeältä siihen verrattuna, miten upeaa on edellisinä päivinä ollut.

Vaikka miehellä on takanaan vuosien kokemus festareista, hänen mielestään ne ovat omalla tavallaan kamalia tapahtumia.

– Näitä jännittää paljon enemmän kuin esimerkiksi klubikeikkoja. Suomessa ei ole oikein muita mahdollisuuksia esiintyä yhtä hyvissä olosuhteissa ja tässä mittakaavassa.

Pienempiä klubikeikkoja on viikossa yleensä useampi, joten niihin muodostuu helposti rutiineja. Ne helpottavat esiintymisjännitystä ja luovat varmuutta, mutta niihin ei kuitenkaan pidä Samulin mielestä tukeutua liikaa.

– Rutiinit pitää rikkoa, ennen kuin tulee tylsää. Kaikessahan se menee näin. Kaikki pitää rikkoa ennen kuin tulee tylsää, paitsi parisuhteet.

Samulin uusin sooloalbumi Taitekohdassa ilmestyi tämän vuoden helmikuussa. Uutta musiikkia mies ei ole vielä ehtinyt edes miettiä. Elokuussa koittavalla kolmen viikon lomalla hän aikoo vain nautiskella.

– Odotan tipahtamista henkiseen ja ilmastolliseen pumpuliin. Jos siinä on seassa muurahaisia ja hyttysiä seassa, se on tosi fine.

Lue myös:

Muusikko Samuli Putro: "Pettämisen pitäisi olla anteeksiannettavissa

Nanna Karalahti ei vielä keväällä uskonut, että hän ja Jere pystyvät jatkamaan avioliittoaan. Hän kertoo ajatuksistaan Radio Aallon haastattelussa.

Nanna Karalahti kertoo Radio Aallon haastattelussa hänen ja ex-jääkiekkoilija Jere Karalahden, aviokriisin taustoista. Pari erosi keväällä, mutta palasi yhteen loppukesästä. Nanna näkee omassa toiminnassaan asioita, jotka vaikuttivat eroon.

”Olen aina ollut tosi vaativa.”

– Mä vaadin tosi paljon. Halusin Jeren kehittyvän reippaammin siitä vanhasta Jerestä tähän uuteen Jereen, joka on itsetutkiskelevampi. Olen aina ollut tosi vaativa parisuhteissa tietyllä tavalla, Nanna kertoo.

Blogissaan Nanna kertoi aikaisemmin, että aviokriisiin vaikutti myös rankka vauva-arki ja sekä hänen että Jeren vahvat egot. Nyt Nanna sanoo, ettei olisi uskonut, että parilla olisi tulevaisuutta muuten kuin Jax-pojan vanhempina.

– En olisi uskonut, että me palataan yhteen – en missään nimessä. Kyllä ero oli tietyllä tavalla lopullinen päätös, Nanna sanoo radiohaastattelussa.

Toisin kuitenkin kävi. Asiat alkoivat muuttua siinä vaiheessa, kun Nanna luovutti.

”Paras keino on luopua niistä listoista, miten asioiden pitäisi mennä.”

– Puhun armollisesta itsekurista eli luovuttamisesta. Jos joku asia ei toimi, paras keino on riisua kaikki ne huolet ja murheet. Luopua niistä listoista, miten asioiden pitäisi mennä. Kun murrat koko paletin, on paljon helpompi lähteä rakentamaan tyhjältä pöydältä. Luovuttaminen oli parasta, mitä meille kävi, Nanna miettii.

Aikaisemmin Nanna kertoi blogissaan myös, että he antavat Jeren kanssa toistensa olla nyt sellaisia kuin ovat.

– Onneksi olemme nyt toistemme puolella täysin alasti. Ihana olla oma itseni ja samalla antaa toisen olla. Kaikilla on hyvä olla, ja se heijastuu siihen kaikkein tärkeimpään eli meidän poikaan.

Me Naiset ja Radio Aalto kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

 

Suvi ja Tyler Riggs ovat pian kahden lapsen vanhempia. 

Huippumalli Suvi Riggs (o.s. Koponen), 29, saa lapsen näyttelijä-mallipuolisonsa Tyler Riggsin, 31, kanssa. Hän kertoi perheenlisäyksestä Instagram-sivuillaan julkaisemalla kuvia neuvolasta.

 

👣♥️

Henkilön suviriggs (@suviriggs) jakama julkaisu

Lapsi on Suville ja Tylerille toinen. Heidän esikoisensa syntyi joulukuussa 2016.

Suvi ja Tyler ovat olleet yhdessä vuodesta 2009. Kihloihin he menivät tammikuussa 2012 ja naimisiin elokuussa 2012.

Suvi tuli alun perin tunnetuksi Mallikoulu-ohjelmasta, jonka hän voitti vuonna 2005. Nykyään hän on kansainvälisesti tunnetuin suomalaismalli. Häntä edustaa eri puolilla maailmaa kolmetoista mallitoimistoa. Suvi on poseerannut muun muassa usean eri maan Vogue-lehden kansissa.