Kokenutta muusikko Samuli Putroa jännittää festarikeikoilla. – Suomessa ei ole oikein muita mahdollisuuksia esiintyä yhtä hyvissä olosuhteissa ja tässä mittakaavassa.

Ensimmäisen kerran 20 vuotta sitten Ruisrockissa esiintynyt muusikko Samuli Putro, 43, nousi tänäkin vuonna Turun Ruissalon lavalle tunnelmoimaan. Parikymmentä vuotta sitten tehdyllä debyyttikeikalla ei ollut yhtä hulppeita puitteita kuin eilisellä esityksellä festareiden Niitty-lavalla. Silloin Samuli soitti bändeineen pääportin vieressä sisääntulijoille akustisesti.

– Meillä oli rahankeruulupa, ja ihmiset heittelivät meille kolikoita, joita saimme kerätä palkaksi. En kyllä ole ihan varma onko ensiesiintymisestä tasan 20 vuotta. Artistien juhlavuodet lasketaan samalla tavalla kuin naisten ikä. Ne ovat liikuteltavissa olevia, Samuli nauraa.

Miehen kesä menee pitkälti keikkailun merkeissä. Hän kiertää esiintymislavoja aina elokuun puoleenväliin saakka. Kunnollista lomaa keikkailija ei ehdi viettää ennen kesän loppupuolta, mutta onneksi alkuviikot ovat yleensä vapaita.

– Festarikeikoissa saattaa olla aika iso noste, jos kaikki menee hyvin. Hybris ei itsessään ole ongelma, mutta siitä on todella ärsyttävää tulla alas. Siinä mielessä tiistai ja keskiviikko ovat tärkeitä päiviä. On hyvä, että kaikki näyttää hetken aikaa tympeältä siihen verrattuna, miten upeaa on edellisinä päivinä ollut.

Vaikka miehellä on takanaan vuosien kokemus festareista, hänen mielestään ne ovat omalla tavallaan kamalia tapahtumia.

– Näitä jännittää paljon enemmän kuin esimerkiksi klubikeikkoja. Suomessa ei ole oikein muita mahdollisuuksia esiintyä yhtä hyvissä olosuhteissa ja tässä mittakaavassa.

Pienempiä klubikeikkoja on viikossa yleensä useampi, joten niihin muodostuu helposti rutiineja. Ne helpottavat esiintymisjännitystä ja luovat varmuutta, mutta niihin ei kuitenkaan pidä Samulin mielestä tukeutua liikaa.

– Rutiinit pitää rikkoa, ennen kuin tulee tylsää. Kaikessahan se menee näin. Kaikki pitää rikkoa ennen kuin tulee tylsää, paitsi parisuhteet.

Samulin uusin sooloalbumi Taitekohdassa ilmestyi tämän vuoden helmikuussa. Uutta musiikkia mies ei ole vielä ehtinyt edes miettiä. Elokuussa koittavalla kolmen viikon lomalla hän aikoo vain nautiskella.

– Odotan tipahtamista henkiseen ja ilmastolliseen pumpuliin. Jos siinä on seassa muurahaisia ja hyttysiä seassa, se on tosi fine.

Lue myös:

Muusikko Samuli Putro: "Pettämisen pitäisi olla anteeksiannettavissa

Me Naisten juhannusheilavisassa selvitetään, millaista lempeä sinä kaipaat juhannusöihin.

Se on täällä taas – rakkauden kesä ja keskikesän juhla nimittäin! Satoi tai paistoi, jokainen meistä kaipaa lämpöä juhannukseen. Ja tästä lämmöstä huolen pitää tietenkin juhannusheila! 

Kenet sinä valitset völjyyn jussina – tulisen vai varman?

Tee Me Naisten kumman kaa -testi, ja selvitä mitä makusi kertoo sinusta rakastajana. Valitsimme heilakandidaateiksi Suomen viihdemaailman kutkuttavimmat hahmot ja elostelijat.Olet luonteeltasi seksihurjastelija

 

Mitä rakkauteen ja seksiin tulee, nautit hypystä tuntemattomaan. Olet tulinen rakastaja, ja kaipaat samaa juhannusheilaltasi. Vanhaa seksikeisaria Mikko Alataloa siteeraten, roppasi kaipaa romantiikkaa ja sielusi seksiä. Janoat jännitystä ja vaaraa, mutta varo ettet satuta itseäsi tulisia rakastajia etsiessä.


Ymmärrät hyvän päälle

 

Tahdot varman ja tyydyttävän juhannussutinan. Luotat hyväksi todettuun, etkä helposti vaihda – mitäpä sitä suotta pettymään, kun voi saada priimaa. Arttu Wiskarimaiset nallekarhut ja Paula Koivuniemen kaltaiset varmat romantikot pitävät sinut lämpimänä viileät juhannusyöt. Makusi on aikuinen.


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?

 

Tilaajille
Uusi pääjohtaja joutui heti kovaan paikkaan, kun baletin johtaja Kenneth Greveä syytettin epäasiallisesta käytöksestä. ”Pelastukseni luultavasti oli, että nukun aina yöni hyvin. Mottoni on, että vaikeat asiat on nostettava heti pöydälle”, Gita Kadambi kertoo. Kuva: Liisa Valonen
Uusi pääjohtaja joutui heti kovaan paikkaan, kun baletin johtaja Kenneth Greveä syytettin epäasiallisesta käytöksestä. ”Pelastukseni luultavasti oli, että nukun aina yöni hyvin. Mottoni on, että vaikeat asiat on nostettava heti pöydälle”, Gita Kadambi kertoo. Kuva: Liisa Valonen

Oopperan pääjohtaja Gita Kadambi on kahden kulttuurin kasvatti.  – Koin Intian satumaana. Myöhemmin tajusin, etten sopeutuisi intialaiseen arkeen.

Pääjohtaja Gita Kadambia, 46, on pyydetty kahdesti töihin Suomen Kansallisoopperaan ja -balettiin, ja molemmilla kerroilla hän on suostunut.

Yhden kerran hän olisi itse halunnut taloon, mutta silloin ovet eivät hänelle auenneet. Pakeista on aikaa noin 35 vuotta.

– ...