Vesa-Matti Loiri kuvailee Vain elämää -ohjelmassa Samuli Edelmannia "herkäksi jätkäksi, joka ei peittele tunteitaan". Kuva: Panu Pälviä
Vesa-Matti Loiri kuvailee Vain elämää -ohjelmassa Samuli Edelmannia "herkäksi jätkäksi, joka ei peittele tunteitaan". Kuva: Panu Pälviä

Samuli Edelmann jää illan Vain elämää -jaksossa vellomaan synkkyyteen. Syynä ovat Paula Vesalan biisit.

Illan Vain elämää -jaksossa on tuplasti enemmän tunnetta kuin avausjaksossa. Paula Vesalan biisien sanoitukset ja niiden taustalla olevat kokemukset – Paulan isän, isäpuolen ja ex-poikaystävän kuolemat – koskettavat eniten Samuli Edelmannia.

– Huh, aika raskas olo. Mutta tää on hyvä. Ainakin tuntuu jossain, Samuli huokailee jo ensimmäisten kappaleiden jälkeen.

Illan jaksossa Samulin reaktioiden tarkkailu on parasta, Paulan hienojen biisien lisäksi. Samuli ei paljon puhu, mutta naamasta näkee, että mies käy jakson aikana jossain syvällä. Samulin hyvin tunteva Vesa-Matti Loiri vaikuttaa ajoittain olevan hiukan jopa huolissaan, ettei Samuli jäisi vellomaan synkiiin ajatuksiinsa.

– Samuli on niin herkkä jätkä. Sillä on suuret tunteet, eikä se peittele niitä, Vesku miettii jaksossa.

Vesku uhkaa Samulia litsarilla

Erityisesti Samulia koskettaa Paula Vesalan kuolleelle isälleen tekemä kappale.

– Sun taiteen maailma on jotenkin niin raaka, ja samalla tosi kaunis. Ja siinä on ihan hirveästi surua. Se, että sä oot tehnyt tommosen noin kauniin ja kipeän laulun sun isälle, on niin liikuttavaa. En pääse pois tästä tilasta Samuli sanoo.

– Mä vedän sulle kohta litsarin, Vesku jyrähtää Samulille hyväntahtoisesti.

Vain elämää perjantaisin Nelosella klo 20.

Lue myös:

Paula Vesala läheistensä kuolemista: "Se oli semmoista, että nyt suoraan vaan kaikki ruumisarkkuun

Kärsikö erakkoluonne Samuli Edelmann Vain elämää -kuvauksista?

Tiesitkö? Samuli Edelmann julkaisi Vain elämää -albumin jo vuosia sitten

Toni Wirtanen Paula Vesalasta: "Mietin, onkohan se takakireä vasemmistoämmä"

Hius- ja meikkitaiteilija Antonio Flores palasi juuri asuntovaunulomalta. Kuva: Jonna Öhrnberg
Hius- ja meikkitaiteilija Antonio Flores palasi juuri asuntovaunulomalta. Kuva: Jonna Öhrnberg

Hius- ja meikkitaiteilija Antonio Floresilla on tapana tehdä ”määmatka” työputken päätteeksi.

– Matkustaminen on vastaus vapauden kaipuuseeni. Saatan tehdä 3-4 viikkoa putkeen töitä ja sitten lähteä. Teen matkoja säännöllisesti yksin, kertoo hius- ja meikkitaiteilija Antonio Flores.

Ecuadorista kotoisin oleva Antonio palasi juuri asuntovaunulomalta Euroopasta. Hän ajoi yksin asuntoautolla Saksan läpi Sveitsiin ja Ranskaan.

– Yksin matkustaminen tuolla tavalla on ihanaa. Kukaan ei häiritse ja saan nauttia täydellisestä vapaudesta. Nukuin, kun nukutti. Tein ruokaa, jonka katoin usein ulos pienelle pöydälle.

Sveitsin ja Ranskan rajalla mies koki jännittäviä hetkiä.

– Parkkeerasin ilta-aikaan johonkin Ranskan vuoriston lähelle. Nukahdin, mutta yöllä heräsi ja kuuntelin pimeydessä eläinten ääniä. Silloin vähän pelotti.

Aamulla paikan valinta ei enää kaduttanut.

– Joka puolella oli vihreää – ja lehmiä! Keitin kananmunia ja kahvit, kun lehmät tuijottivat minua.

Antonion puolisoa, kansanedustaja Pekka Haavistoa, siipan määmatkat eivät haittaa.

– Pekka on itsekin paljon reissussa. Tällä hetkellä hän tekee uudelleen kirjaa interrailista 40 vuoden tauon jälkeen ja on matkustellut ympäri Eurooppaa junalla.

– Nautimme molemmat matkustelusta ja maailman tarkkailusta, yhdessä ja yksin, Antonio kertoi eilen Make Up Storen Keskuskadun liikkeen muotinäytöksessä.

Marjaana Lehtisen parisuhde on kestänyt 12 vuotta. – Ei nainen ole mikään miehen patja, vaan myös naisen nautinto on tärkeää.

Entinen Miss Plus Size Marjaana Lehtinen, 35, julkaisi elokuussa Varpu Tavin kanssa kirjoittamansa kirjan Minä – plus size, jossa hän puhuu myös seksin tärkeydestä parisuhteessaan.

– Koen itseni naisen nautinnon puolesta puhujaksi. Jokainen meistä päättää omasta kehosta, enkä voi sanoa kenellekään, että tee makuuhuoneessa niin tai näin. Voin vain puhua omasta kokemuksesta.

Marjaanan oma parisuhde on kestänyt 12 vuotta. Hän oli saman painoinen kuin nyt, kun hän kohtasi miehensä Tomin. Lasten myötä paino kuitenkin nousi kolmessa vuodessa viisikymmentä kiloa. Lopulta hän painoi 169 kiloa.

– Ensimmäinen lapsi ei nukkunut ensimmäiseen puoleen vuoteen, ja hain lohtua herkuista.

Reilu kolme vuotta sitten hän aloitti elämäntapamuutoksen, jonka aikana hän pudotti painoa 80 kiloa.

Marianne kiittelee miestään siitä, että tämä on aina nähnyt kilojen taakse.

– Mieheni kirjoitti tekstin kirjaani, jossa hän kertoo, että on aina nähnyt vain hymyni. Itkeä pillitin, kun luin sitä.

Marjaana painottaa, että parisuhde on kahden kauppa myös makuuhuoneessa.

”Vinkkaankin aina miehelleni, että sun paikkaas on kyselty. Hän yleensä toteaa vain, että ei tuossa ulkona mitään jonoa näy.”

– Jos oikeasti, siis oikeasti on päänsärky ja olet kipeä, ei kenenkään kannata lähteä harrastamaan seksiä. Mutta jos kumppanin kanssa lähtee muuten lakanoita heiluttelemaan, niin yleensä sen jälkeen on hymy korvissa molemmilla.

Se, että joskus seksiä voi harrastaa myös puolison mieliksi, on Mariannen mielestä ymmärretty väärin.

– Tärkeä on, että myös nainen saa sessiosta silti yhtä paljon. Ei meillä mies ole mikään macho, joka sanoo, että nainen nyt makuuhuoneeseen. Ei nainen ole mikään miehen patja, vaan myös naisen nautinto on tärkeää.

Marjaana sanoo, että heille parisuhteessa tärkeitä yhteen sitovia asioita ovat myös luottamus ja hyvä huumori.

– Minulle on julkisuuden myötä tullut paljon kaikenlaisia kyselyitä miehiltä. Vinkkaankin aina miehelleni, että sun paikkaas on kyselty. Hän yleensä toteaa vain, että ei tuossa ulkona mitään jonoa näy, Marjaana totesi Specsaversin hyväntekeväisyysillassa Radisson Blu Plaza Hotellissa.