Kalle Holmberg (vas.), Samuli Edelmann (oik.) ja Pertti Melasniemi ovat Vesku Loirin vieraina viimeisessä Loirinuotiolla-jaksossa. Kuva: Nelonen
Kalle Holmberg (vas.), Samuli Edelmann (oik.) ja Pertti Melasniemi ovat Vesku Loirin vieraina viimeisessä Loirinuotiolla-jaksossa. Kuva: Nelonen

Samuli Edelmann sai raitistumisessa tukea ohjaaja Kalle Holmbergilta, joka laittoi korkin kiinni yli 30 vuotta sitten.

Näyttelijä-muusikko Samuli Edelmann kertoo seuraavassa Loirinuotiolla-jaksossa, mitä liika alkoholinkäyttö hänelle aiheutti. Samuli kertoo, että ohjaaja Kalle Holmberg tuki häntä lopettamispäätöksen jälkeen. Kalle itse lopetti alkoholinkäytön nelikymppisenä ja on ollut kuivilla 31 vuotta.

– Meistä on tullut kavereita siinä vaiheessa, kun Samuli pani korkin kiinni. Meillä on molemmilla on ensimmäinen ja toinen elämä, Kalle kertoo jaksossa.

Samuli kertoo tehneensä elämässään kaikenlaisia tyhmyyksiä. Parhaiten niistä muistetaan hänen putoamisensa mereen vuonna 1995 Viking Linen Cinderella-laivalta keskellä Suomenlahtea.

– Mutta se ei ollut mikään itsemurhayritys? Vesku kysyy Samulilta.

– Ei suoranaisesti, en mä oo sen tyyppinen, että tekisin mitään itsemurhia, Samuli vastaa.

Idioottimainen käyttäytyminen ei kuitenkaan ollut varsinainen syy siihen, miksi Samuli pani korkin kiinni.

– Mieli hajosi, pää ei kestänyt. Mä en enää tajunnut mistään mitään, Samuli kertoo.

Samuli kertoo myös lukuisia hyviä puolia, miten raittius on parantanut hänen elämäänsä.

– Oma neuroottisuus, pelot ja itsekeskeisyys vähenee. Eikä oo niin harhainen. Elämä paranee kaikin tavoin. Uskaltaa olla ihmisiä lähempänä ja päästää heidät lähemmäs. On enemmän itselleen ja muille totta.

Viime syksynä Samuli kertoi Vain elämää -ohjelmassa olleensa raittiina toistakymmentä vuotta. Silloin hän kertoi, että vikat vuodet ennen raitistumista olivat aika surullisia. Lue juttu täältä.

Samulilla on vaimo sekä 14-vuotias tytär ja 10-vuotias poika. Perhe on asunut Maltalla vuodesta 2006.

Loirinuotiolla päätösjakso Nelosella su klo 21.00.

Lue myös:

Kalle Holmbergin tytär alkoholinhuuruisesta lapsuudestaan: ”Otin suhteessamme hoivaajan roolin”

Pate Mustajärven kahden vuoden ryyppyputki: haki tukea Apulannan Sipeltä juuri ennen sydänkohtausta

Tommi Liimatainen: Tästä syystä lopetin alkoholinkäytön

Absolutisti Tommy Lindgren: ”Isän juominen tuntui sietämättömältä”

Marja Hintikka nähdään syksyllä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. – Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä, Marja kertoo.

Juontaja Marja Hintikka palaa syksyllä televisioon, kun hänet nähdään kilpailijana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Marjan ja juontaja-puoliso Ile Uusivuoren kolmesta lapsista nuorin aloittaa samalla päivähoidon.

– Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä. Teen päätökset perhe edellä. Ajattelen tasapainoa, jossa jokaisen perheenjäsenen hyvinvointi on vaakakupissa.

– Olen pyrkinyt välttämään nykyään ääripäitä. Maailma ei katoa ympäriltä, mutta lasten lapsuus ei saa kadota työkiireisiin, Marja kertoi ohjelman lehdistöpäivässä.

Marja palaa äitiyslomalta käytännössä alkuun treenisalille, sillä ohjelmaa varten tanssia harjoitellaan 4–5 tuntia päivässä. Nuorin lapsi on alkuun suunnilleen saman ajan päivähoidossa.

” Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.”

– Käyt päivätansseissa, Marjan valmentaja Matti Puro vitsaili.

Marjan kaikki lapset ovat olleet huonoja nukkujia, joten juontajaa jännittää päivittäisen fyysisen treenin yhdistämisen vähäisiin yöuniin.

– Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.

Perheen 5-, 3- ja 1,5 -vuotiaat lapset ovat syntyneet pienellä ikäerolla. Marja laskeskelee, että hän on viiiden vuoden aikana nukkunut koko yön katkeamatonta unta parikymmentä kertaa.

– Käytännössä meillä on ollut  koko ajan vauva. Kun keskimmäinen alkoi nukkua kaksivuotiaana täydet yöunet, kuopus synty. Ihmeesti sitä vain jaksaa, mutta fantasiani on, että saisin nukkua kaksi yötä kahdeksan tuntia putkeen.

avot on vaikeet iahan kamlan v...

Marja Hintikka palaa äitiyslomalta tähtiohjelmaan: ”Olen nukkunut viiden vuoden aikana vain parikymmentä kokonaista yötä”

TTK kirjoitti: Ihmeellistä valittamista. Eiköhän ole itse lapsienhankinnastaan päättänyt, vai vahinkojako ovat olleet. Jos näin, niin kannattaa varata aika valistukseen. Tuo on niin totta tekee itsestään martyyrin aina sama laulu mie mie ja mie ..väsyä valittaa silti tunkee joka ohjelman TTK..ssakin varmaan kertoo univajeestaan:)?Mein mummo lähti evakkoon paukkupakkaseen karjavaunussa kolmen allle kolmevuotiaan kanssa nuorin 2.kk ikinä en kuullut hänen valittavan tai vaikertavan asiasta...
Lue kommentti
maiju

Marja Hintikka palaa äitiyslomalta tähtiohjelmaan: ”Olen nukkunut viiden vuoden aikana vain parikymmentä kokonaista yötä”

Olen samaa mieltä. Ihme ruikutusta. Ei ole pakko lapsia tehdä. Hänellä ne ovat vielä ihan terveitä lapsia. Olis kiitollinen. Luuleeko olevansa ensimmäinen äiti maailmassa. Minulla 4 lasta, kaksi heistä siaraita. Silti ei tarvinnut ruikuttaa. Eikö se mies tee mitään? Siittääkö se vaan?
Lue kommentti
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Marita Taavitsainen on yksi syksyllä alkavan Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kymmenestä kilpailijasta.

Marita Taavitsainen on mukana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Kilpailu tulee laulajan mukaan hyvään saumaan, sillä Marita toipuu avioerosta. Laulajan entinen puoliso Tomi Natri muutti kesällä pois parin yhteisestä asunnosta Lapualle.

– Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin. Kun kotona vaihdan villasukkameininkiin, niin tuntuu, että jaksanko edes näitä perunoita keittää. Yöt itken kotona.

– Olen vähän on-off -tilassa. Odotan syksyä ja että saadaan uusi rytmi elämään, kun kuopuskin aloitti koulussa. Täytyy vain luovia ja löytää oma tapa elää tätä lasten kanssa tätä arkea. Ja eikö ne sano, että kuntoilu auttaa myös henkiseen vireyteen? Marita totesi ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Marita ja Tomi erosivat lopullisesti talvella, mutta he ovat hoitaneet taloon ja kahteen kouluikäiseen tyttäreen liittyviä asioita vielä saman katon alla.

”Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin.”

Ex-miehen muutto entisille kotikonnuille Pohjanmaalle oli Maritalle pieni yllätys.

– Tyttöjen osalta se tulee olemaan aika iso haaste. On hän aina siitä puhunut, että haluaa sinne muuttaa. Ehkä se on hänelle unelmien täyttymys.

Marita uskoo, että asiat järjestyvät.

– Luotan tukiverkkooni. Äitini on suureksi avuksi tässäkin, että pääsen keikoille ja sunnuntain suoriin lähetyksiin. Padit ja puhelimet on keksitty, niin voin hätätapauksessa ottaa tytöt mukaan harjoituksiin.

Ex-parin Nurmijärvellä sijaitseva talo on yhä myynnissä. Marita asuu siinä tyttöjen kanssa niin kauan, kunnes se on myyty.

– Onneksi on kesä. Nurmikon leikkauksen sain juuri ulkoistettua yhdelle kaverille. Ja on siinä niitä naapurin ukkoja, joiden tukat olen leikannut monta vuotta, niin minulla on siellä palveluksia varastossa.