Kalle Holmberg (vas.), Samuli Edelmann (oik.) ja Pertti Melasniemi ovat Vesku Loirin vieraina viimeisessä Loirinuotiolla-jaksossa. Kuva: Nelonen
Kalle Holmberg (vas.), Samuli Edelmann (oik.) ja Pertti Melasniemi ovat Vesku Loirin vieraina viimeisessä Loirinuotiolla-jaksossa. Kuva: Nelonen

Samuli Edelmann sai raitistumisessa tukea ohjaaja Kalle Holmbergilta, joka laittoi korkin kiinni yli 30 vuotta sitten.

Näyttelijä-muusikko Samuli Edelmann kertoo seuraavassa Loirinuotiolla-jaksossa, mitä liika alkoholinkäyttö hänelle aiheutti. Samuli kertoo, että ohjaaja Kalle Holmberg tuki häntä lopettamispäätöksen jälkeen. Kalle itse lopetti alkoholinkäytön nelikymppisenä ja on ollut kuivilla 31 vuotta.

– Meistä on tullut kavereita siinä vaiheessa, kun Samuli pani korkin kiinni. Meillä on molemmilla on ensimmäinen ja toinen elämä, Kalle kertoo jaksossa.

Samuli kertoo tehneensä elämässään kaikenlaisia tyhmyyksiä. Parhaiten niistä muistetaan hänen putoamisensa mereen vuonna 1995 Viking Linen Cinderella-laivalta keskellä Suomenlahtea.

– Mutta se ei ollut mikään itsemurhayritys? Vesku kysyy Samulilta.

– Ei suoranaisesti, en mä oo sen tyyppinen, että tekisin mitään itsemurhia, Samuli vastaa.

Idioottimainen käyttäytyminen ei kuitenkaan ollut varsinainen syy siihen, miksi Samuli pani korkin kiinni.

– Mieli hajosi, pää ei kestänyt. Mä en enää tajunnut mistään mitään, Samuli kertoo.

Samuli kertoo myös lukuisia hyviä puolia, miten raittius on parantanut hänen elämäänsä.

– Oma neuroottisuus, pelot ja itsekeskeisyys vähenee. Eikä oo niin harhainen. Elämä paranee kaikin tavoin. Uskaltaa olla ihmisiä lähempänä ja päästää heidät lähemmäs. On enemmän itselleen ja muille totta.

Viime syksynä Samuli kertoi Vain elämää -ohjelmassa olleensa raittiina toistakymmentä vuotta. Silloin hän kertoi, että vikat vuodet ennen raitistumista olivat aika surullisia. Lue juttu täältä.

Samulilla on vaimo sekä 14-vuotias tytär ja 10-vuotias poika. Perhe on asunut Maltalla vuodesta 2006.

Loirinuotiolla päätösjakso Nelosella su klo 21.00.

Lue myös:

Kalle Holmbergin tytär alkoholinhuuruisesta lapsuudestaan: ”Otin suhteessamme hoivaajan roolin”

Pate Mustajärven kahden vuoden ryyppyputki: haki tukea Apulannan Sipeltä juuri ennen sydänkohtausta

Tommi Liimatainen: Tästä syystä lopetin alkoholinkäytön

Absolutisti Tommy Lindgren: ”Isän juominen tuntui sietämättömältä”

Minttu Murphy-Kaulanen kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan, ettei Rianna-tyttären neuvolakäynti sujunut toivotusti.

Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 37, kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan siitä, miten suuri huoli voi lapsesta olla. Minttu huolestui, kun kävi tällä viikolla neuvolassa hänen ja tv:stä tutun kauppias Sampo Kaulasen, 38, Rianna-tyttären kanssa.

– Mun 4-vuotiaalla kuului sydämestä sivuääni. Ilmeisesti tavanomaista leikki-ikäisillä, mutta tutkia täytyy. Se mahan pohjasta kouriva tunne joka kerta, kun ajattelen asiaa saa mut voimaan fyysisesti niin pahoin. Tiedän järjellä, että olisi meillä kaiketi muitakin oireita, jos vakavasta sydänoireesta olisi kyse, mutta ei se minun tunnetta paranna,  Minttu kirjoittaa blogissaan.

”Rakastan lapsiani enemmän kuin elämää.”

Minttu kertoo kirjoituksessaan pohtineensa myös rokotuksia. Lisäksi hän miettii, että huoli lapsista helpottaa tuskin koskaan. Mintulla on kolme tytärtä ja yksi bonuslapsi, joka on Sampon edellisestä avioliitosta.

– Mä rakastan lapsiani enemmän kuin elämää. On kyse flunssaisesta 12-vuotiaasta tai vauvarokon kourissa olevasta pienestä tai 17-vuotiaasta, jolta poistetaan nielurisat, tämä mun huoli ja tunne lapsista on yhtälainen. 

Kokemusta kahdesta keskenmenosta

Tänä syksynä Minttu ja Sampo kertoivat Me Naisten haastattelussa, ettei yhteisen lapsen saaminen ollut itsestäänselvää. Ennen yhteisen Rianna-tyttären syntymää Minttu koki kaksi keskenmenoa. Molemmat olivat niin sanottuja tuulimunaraskauksia.

”Pohdin, haluanko tätä todella.”

– Pettymys ja suru oli suuri. Erityisesti siksi, että tiesin Sampon toivovan lasta kiihkeästi. Halusin suoda sen hänelle. Aloin väkisinkin miettiä, olenko jo liian vanha koko touhuun. Pohdin, haluanko tätä todella, Minttu kertoi haastattelussa tänä syksynä.

 

Raskaus oli yllätys lapsettomuudesta kärsineille Satu Taiveaholle ja Antti Kaikkoselle.

Suvanto ry:n toiminnanjohtaja Satu Taiveaho, 41, kertoo Ilta-Sanomissa, että tuli syksyllä yllättäen raskaaksi. Satu oli ihmetellyt erikoisia oireitaan ja mietti ensin, ovatko vaihdevuodet alkamassa. Raskaus oli yllätys, sillä Satu ja hänen kansanedustajapuolisonsa Antti Kaikkonen, 43, ovat kärsineet lapsettomuudesta vuosia. Syksyllä raskaus päättyi kuitenkin keskenmenoon jo aikaisessa vaiheessa. 

”Se oli erittäin hämmentävä ja yllättävä asia.”

– Se oli erittäin hämmentävä ja yllättävä asia. Ja totta kai myös surullinen. Olen kuitenkin yrittänyt kääntää asian mielessäni iloiseksi ja ajatellut, että olen ainakin kerran elämässäni ollut vähän aikaa raskaana, Satu kertoo IS:ssa.

Satu ja Antti ovat puhuneet lapsettomuudesta avoimesti julkisuudessa ja kertoneet, ettei hedelmöityshoidoistakaan ole ollut apua. Syytä lapsettomuuteen ei ole löytynyt. Myös adoptioprosessi kariutui aivan viime metreillä syksyllä 2011 Antin vaalirahakohun takia.

”Ehkä on pientä toiveekkuuttakin.”

– Meidän kohdalla asia (keskenmeno) ei varmasti ollut kauhean iso suru sen takia, että emme ole osanneet tai edes uskaltaneet ajatella asiaa. Sen jälkeen asia on kuitenkin pyörähdellyt mielessä. Ehkä on pientä toiveekkuuttakin, Satu kertoo IS:ssa.

Tällä hetkellä Satu ja Antti ovat kahden pienen lapsen sijaisvanhempia. Syksyllä 2014 heistä tuli pienen pojan sijaisvanhempia ja vuonna 2015 perheeseen saapui kolmevuotias tyttö.

Sadun ja Antin tie vanhemmiksi on ollut pitkä ja raskas. Lue parin yhteishaastattelu parin vuoden takaa: