Samuli Edelmannin mukaan raitistuminen on yksi hänen elämänsä isoimmista käännekohdista. Kuva: IS/Leena Koskela
Samuli Edelmannin mukaan raitistuminen on yksi hänen elämänsä isoimmista käännekohdista. Kuva: IS/Leena Koskela

Samuli Edelmann kertoo seuraavassa Vain elämää -jaksossa, kuinka hänelle tuli seinä vastaan alkoholinkäytössä.

Samuli Edelmann, 46, kertoo seuraavassa Vain elämää -jaksossa olleensa raittiina toistakymmentä vuotta. Hän sanoo olevansa kiitollinen, että pystyi muuttamaan elämäntapojaan.

Kaikki tahtoo -levy (2001) on tehty yhdessä elämäni isoimmassa käännekohdassa, kun raitistuin – pääsin eroon alkoholista. Siinä tuli seinä vastaan. En päässyt siitä eroon yksin, mulla on ollut tukena vahvoja, vertaisia kavereita. Hauskaa oli pitkään, mutta vikat vuodet olivat aika surullisia – kaikki hauska hävisi, Samuli kertoo ohjelmassa.

Samuli muistelee ohjelmassa myös laulajanuransa alkuaikoja, kun Peggy breikkasi vuonna 1991. Kappale sai paljon radiosoittoa, levyt myivät hyvin, ja keikkoja oli enemmän kuin Samuli ehti tehdä.

– Ego räjähti käsiin nuorena poikana. Lujaa meni, perustin Samuli Edelmann Oy:n, ostin urheiluautoo ja kaikkee. Maksoin sitten kymmenen vuotta kaikkia niitä laskuja, Samuli kertoo.

Samuli kuvailee olleensa bändikavereidensa kanssa kuin kesäleirillä ilman valvojia oleva porukka.

– Ei ollut mitään rajaa millään. Jumalauta se oli siistiä, kun maailma aukes ja herui. Kuvittelin, että mun loppuelämä on tämmöstä. Mutta eihän se tietenkään ollut. Tuli laskuja ja nousuja.

Vain elämää, Samuli Edelmannin jakso Nelosella pe 24.10. klo 20 Jakso ennakkokatselussa Ruutu+:ssa.

Lue myös:

Miksi Vain elämää -ohjelmassa ei juoda alkoholia? Tuottaja vastaa

Pate Mustajärven kahden vuoden ryyppyputki: haki tukea Apulannan Sipeltä juuri ennen sydänkohtausta

Neon 2 -yhtyeen Jussi Rainion rankka 90-luku: itsemurhayritys ja alkoholismi

Absolutisti Tommy Lindgren: "Isän juominen tuntui sietämättömältä"

Lisää Samulista:

Tiesitkö? Samuli Edelmann julkaisi Vain elämää -levyn jo aikoja sitten

Kärsiko erakkoluonne Samuli Edelmann Vain elämää -kuvauksista?

Samuli Edelmann: "Minuun on helppo ihastua, mutta vaikea rakastaa"

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

– Olen kokenut epäasiallisia tilanteita, Miss Universum -kisoihin valmistautuva Michaela Söderholm toteaa.

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa levinnyt Me too -kampanja on saanut naisia tuomaan esille heihin kohdistunutta seksuaalista häirintää. 

Myös tuore Miss Suomi Michaela Söderholm, 25, pitää kampanjaa herättävänä.

– Olen kokenut elämässäni tilanteita, jotka mielestäni eivät ei ole olleet asiallisia. Miss Suomena tilanteet ovat olleet lähinnä yhteiskuvatilanteissa, jossa ihailijan käsi on saattanut mennä liian alas tai puristaa liian kovaa. Olen selvinnyt näistä huomauttamalla napakasti asiasta.

– Pitää muistaa, että myös miehet voivat kokea tällaisia tilanteita. Olen lukenut viikon aikana paljon kertomuksia asian ympäriltä. Niihin verrattuna olen päässyt elämässä aika vähällä.

Stoppi suhdehuhuille

Tämän viikon 7 päivää -lehdessä kerrotiin huhuista, joiden mukaan Tähdet, tähdet -ohjelmasta suljetulla Tomi Metsäkedolla, 47, ja Michaelalla olisi orastava suhde.

Michaela kumoaa väitteet.

– Olin viime sunnuntaina Tähdet tähdet -ohjelmassa Marko Björsin kutsumana. Ohjelman jälkeen menimme koko ryhmän kanssa ulos syömään. Samassa pöydässä istui muitakin ohjelman tähtiä, kuten Erja Lyytinen. Jostain syystä se, että istuimme samassa pöydässä isommassa porukassa, nousi uutiseksi. Minä en ole saanut Tomilta mitään viestejä.

Tällä hetkellä Michaela keskittyy Miss Universum -kilpailuihin, jonne hän lähtee jo reilun kahden viikon kuluttua. Treffailulle ei ole tällä hetkellä aikaa.

– On minulle tullut jonkun verran viestejä miehiltä, mutta keskitytään nyt Universumeihin. Katsotaan sen jälkeen, onko aikaa nähdä ihmisiä.

”Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia.”

Personal trainerin avulla kisoihin

Käytännössä valmistautuminen alkoi jo maaliskuussa. Michaelan jalkapöytä murtui vuoden alussa, mutta hän halusi pitää kroppansa tanssikisoja varten muuten kunnossa. Siksi Michaela palkkasi personal trainerin.

Saman valmentajan kanssa hän on valmistautunut Universumeihin.

– Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia. Treenien lisäksi käyn hypoxissa ja yritän varata aikaa unelle ja palautumiselle.

Lue myös: Tyyliä metsästämässä -bloggaaja Veera testasi, onko hypoxista hyötyä, jos ei laihduta