Sami Yaffa on aina ollut onnellinen basson varressa. Kuva: Kaisu Jouppi
Sami Yaffa on aina ollut onnellinen basson varressa. Kuva: Kaisu Jouppi

Muusikko Sami Yaffa ei ole ikinä ollut välejä rikkovaa tyyppiä. Ex-vaimokin laulaa edelleen samassa bändissä.

Sami Yaffa on aina ollut onnellinen, kun on saanut soittaa bassoa – ja sitä hän on tehnyt yli kolmekymmentä vuotta. Entinen Pelle Miljoona-, Hanoi Rocks-, New York Dolls- ja ties mikä basisti on tänä syksynä laajentanut työnkuvaansa teeveehahmon puolelle. Teeman Sound Tracker -sarjassa Sami on nähty kiertämässä maailmaa ja tutustuttamassa katsojia eri maiden musiikkikulttuureihin.

Samin oma lempilapsi, Mad Juana -yhtye, keikkailee harvakseltaan. Joulukuussa sitäkin nähdään taas Suomessa, Helsingin Tavastia-klubilla.

– Se bändi on musiikillinen rakkauteni ja sen kanssa teen, mitä huvittaa. Mad Juanaan on yhdistetty tangoa, irkkumusiikkia, vähän Velvet Undergroundia... Huono puoli on se, että sellainen musiikki ei myy, Sami toteaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mad Juanassa laulaa edelleen Samin ex-vaimo Karmen Guy, vaikka pari erosi jo kuusi vuotta sitten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Ehdimme olla neljätoista vuotta yhdessä. Mutta ihmissuhteet on vaikeita. Yrität kaikkesi pitää kiinni, vaikka jollain tasolla hiffaat, että rakkaus on lähtenyt. Se oli tosi surullista, surullisinta, mitä mulle on käynyt.

Töiden jatkaminen yhdessä ei ollut eron aikoihin helppoa, mutta jotenkin ystävyys löytyi ankeuden alta. Nykyään Samilla on New Yorkissa  naisystävä, Karmenilla omat kuvionsa, ja yhteinen bändi jatkaa.

– Nyt molempien elämä taas kukoistaa. Jutut menee sinne sun tänne, elämä jatkuu. Mulla on hyvä fiilis.

Kuka on Samin idoli ja esikuva? Miten motivoidaan lapsi treenaamaan soittamista? Onko miehellä keski-iän kriisi? Lue juttu Me Naisten numerosta 43/2014.

Lue myös:

Kuuntele näyte: Samuli Edelmannilla on punk-menneisyys

Tällaisella tankeroenglannilla Ismo Leikola hurmasi Hollywoodin – katso ylistetty esitys

Tunnetko klassikkokappaleiden muusat?

Sisältö jatkuu mainoksen alla