Aviomiehen kuolema oli Mirkka Torikalle sokki, mutta samalla elämästä hävisi mielen sairauden aiheuttama epävarmuus. Nyt uuden suhteen ei ole tarkoitus korvata vanhaa. – Minulla on lupa surra, mutta en tee sitä Samin olkapäätä vasten.

Mirkka Torikalla, 38, on enää yksi sitten kun -haave: uusperheen yhteinen koti, jossa olisi tilaa hänen ja juontaja Sami Kurosen kaikille kolmelle lapselle. Mirkan edellinen elämä opetti, ettei tulevaisuutta kannata suunnitella liikaa – se kun ei ole meidän käsissämme.

Mirkka jäi leskeksi 35-vuotiaana, juuri 10. hääpäivänsä alla. Puoliso oli sairastanut kaksisuuntaista mielialahäiriötä, joka lopulta mustasi ajatukset niin, että mies teki lopullisen ratkaisunsa elämän päättymisestä.

– Päätin, etten alkaisi pitää kulisseja. Mielen sairauksissa ei ole mitään hävettävää. Kenellä ylipäätään on oikeus odottaa ongelmatonta elämää? Mirkka sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sokki ja selviäminen

Puolison kuolemaa seurasivat ristiriitaiset tuntemukset. Kuolema oli sokki, pahin oli nyt tapahtunut. Samalla arjesta hävisivät pelko ja jatkuva epävarmuus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Vaikka ymmärsin hänen valintansa, en hyväksynyt sitä, Mirkka sanoo kyynelten noustessa silmiin.

”Mieheni kuolemaa seurasi käsittämätön elämänhallinnan tunne.”

– Mieheni kuolemaa seurasi käsittämätön elämänhallinnan tunne. Kun kerroin lapsille isin kuolleen, jo toisessa lauseessa vakuutin heille, että selviäisimme kyllä.

Lesken vuosi

Mirkka riisui vihkisormuksensa helmikuussa 2014, kun vuosi leskenä oli täynnä. Tutustuessaan Samiin Mirkka mietti hetken, miten kertoa elämästään.

– Minähän en arpiani häpeile. Muistan olleeni imarreltu siitä, miten Sami osasikin arvostaa kokemustani eikä pelästyä sitä, Mirkka sanoo.

– Lesken rinnalle voi olla vaikea tulla. Enhän minä ole valinnut erota. Uusi kumppani voi kokea olevansa kakkosvaihtoehto. Samilta on tarvittu mielettömän hyvää itsetuntoa.

Kaksivuotisen seurustelun aikana Mirkka on totutellut elämään etäsuhteessa: hän Jyväskylässä ja Sami pääkaupunkiseudulla. Uuden suhteen ei ole tarkoitus korvata vanhaa.

– Minulla on lupa surra ja tuntea ikävää, mutta en tee sitä Samin olkapäätä vasten. Uudessa suhteessa on tarvittu ymmärrystä ja hienotunteisuutta molemmin puolin.

Millaista oli Mirkan ja perheen arki edellisessä parisuhteessa? Entä millaista oli jäädä leskeksi pienten lasten kanssa keskelle hometaloremonttia? Lue Mirkan koko haastattelu Me Naisten numerosta 25–26/2016 tai MN+-palvelusta!

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Pillerit ottamatta?

Olipa Lissulta ankea kommentti. Ei pidä ajatella aina kaksimielisiä. Ja mikä tarve on aina moittia jutun tekijää?

Sisältö jatkuu mainoksen alla