Petra ja Kasperi Kapanen.
Petra ja Kasperi Kapanen.

MN 46/2008: Kolmentoista Amerikan-vuoden jälkeen jääkiekkoilija Sami Kapanen toi perheensä Kuopioon, jotta saisi enemmän yhteistä aikaa vaimonsa kanssa.

Jääkiekkoilija Sami Kapasen, 35, perheessä viime kuukaudet ovat olleet muutosten aikaa. Kun Suomen arvostetuimpiin jääkiekkoilijoihin kuuluva Sami kesällä päätti jättää NHL:n ja joukkueensa Philadelphia Flyersin, muutto Suomeen hoidettiin parissa viikossa. Petra-vaimolle ja neljälle lapselle muutto tuli yllätyksenä. Perhe oli tottunut amerikkalaiseen elämänmenoon, sillä Yhdysvalloissa oli vierähtänyt kolmetoista vuotta.

– Olin aina sanonut Samille, että jos joskus muutamme takaisin Suomeen, anna minulle vuosi aikaa valmistautua, Petra kertoo.

Suuri amerikkalainen talo kuitenkin vaihtui salamavauhdilla tavalliseen omakotitaloon Kuopiossa, ja iso osa tavaroista jäi vielä Amerikkaan. Kapaset ovat silti tyytyväisiä pikamuuttoonsa. Nyt oli hyvä aika tehdä konkreettinen paluu Suomeen.

– Yhdysvalloissa turhauduin erityisesti vähäiseen peliaikaan. Tiesin, että palaisimme Suomeen ennemmin tai myöhemmin. Kesällä syntyi päätös, että tulemme vähän aiemmin, Sami sanoo.

– Viime vuosi oli todella rankka. Minun oli vaikea katsoa Samin pettymyksiä. Hän oli treenannut ankarasti, ja jopa kapteenin paitaa väläyteltiin. Sitten kaikki vedettiin alta. Edes peliaikaa ei tullut tarpeeksi, Petra kertoo.

Samin hyvien peliotteiden ansiosta paluu suomalaiskaukaloihin on ollut piristysruiske jääkiekon SM-liigalle, erityisesti hänen kasvattiseuralleen KalPalle. Myös perhe on kotiutunut Suomeen mainiosti, ja Petrakin on saanut uusia haasteita KalPan projektipäällikkönä. Amerikassa hän oli kotiäitinä.

– Enpä minä sielläkään katsonut saippuasarjoja päivästä toiseen. Ajoin esimerkiksi lasten koulumatkoja kaksisataa kilometriä päivässä, Petra huomauttaa.

Arjessa pyörittämistä todella riittää, sillä Kapasilla on neljä lasta: Kasper, 12 , Cassandra, 8, Camilla, 7, ja Konsta, 5. Porukan uusin tulokas on koiranpentu, newfoundlandinkoira Jagr, joka on nimetty jääkiekkolegenda Jaromir Jagrn mukaan.

– Nyt kun arki on tasaantunut, elämä alkaa helpottaa. Alussa oli varautunut olo, kun en tiennyt, miten lapset sopeutuvat kaikkeen. Onneksi muksumme ovat kuitenkin pohjimmiltaan suomalaisia ja kuopiolaisia, vaikka he ovat viettäneet Suomessa vain kesälomia, Petra huokaa helpottuneena.

Suomessa asuminen tuntuu erikoiselta Samista ja Petrastakin, sillä lähes 18 vuotta kestäneestä suhteestaan he ovat viettäneet suurimman osan Yhdysvalloissa.

Teinisuhde ja pikakihlat

Miten tapasitte?
Petra: Kävimme samaa urheilulukiota. Minä harrastin yleisurheilua, Sami pelasi jääkiekkoa. Hän pisti silmään, oli aina hyväntuulinen ja käyttäytyi todella hyvin. Sami on luonteeltaan rauhallinen, ihan kuten minäkin.
Sami: Olimme luokkakavereita ja molemmat urheilullisia. Siitä se pikkuhiljaa lähti. Tutustuimme yhteisten tuttujen kautta lukiossa, aiemmin en ollut Petraa edes nähnyt. Urheilullisena ja positiivisena punatukkaisena tyttönä hän kiinnitti huomioni.

Milloin tunteet roihahtivat?
Petra: Toukokuun 10. päivä vuonna 1991 järjestin luokkajuhlat, sillä olin lähdössä kahdeksi viikoksi Espanjaan harjoitusleirille. Koko luokka tuli juhliin, myös Sami. Sinä iltana juttelimme enemmän ja vähän suukottelimme... Kun seuraavana päivänä lähdin Espanjaan, mietin kovasti, olikohan tässä nyt sitä jotain. Kun palasin Suomeen, aloimme heti seurustella.
Sami: Lukion toisen vuoden kevätpuoliskolla eli vuonna 1991 meillä alkoi olla pientä kontaktia, silmäpeliä ja jutustelua. Toukokuun alkupuolella tunteet sitten roihahtivat. Olimme vasta 17- vuotiaita. Suhteemme alkoi varhain ja oli heti vakava. Menimme kihloihin puolen vuoden jälkeen.

Kumpi kosi?
Petra: Sami kosi. Asuimme vielä molemmat vanhempiemme luona, mutta joulukuussa mummoni lähti ulkomaille, ja pääsimme mummolaan talonvahdeiksi. Onnenpäivänäni, eli perjantaina 13. päivänä, Sami sanoi haluavansa kihloihin. Kävimme yhdessä hakemassa kihlasormukset. Naimisiin menimme neljä vuotta myöhemmin. Vuosi 1995 oli hurja vuosi, sillä menimme naimisiin, Sami voitti jääkiekon MM-kultaa ja hänet varattiin NHL:ään.
Sami: Kaikkea uhmaten kosin Petraa perjantaina 13. päivä. Olimme käyneet syvällisiä keskusteluita ja puhuneet elämästä ja suhteen tulevaisuudesta. Oli alusta alkaen selvää, että vietämme tulevaisuuden yhdessä. Kosintani jälkeen marssimme yhdessä kaupungille katsomaan sormuksia.

Toisilleen luodut

Mihin rakastuit hänessä?
Petra: Yhdessäolomme oli niin helppoa. Jo alussa tuntui, että olisimme olleet yhdessä aina.
Sami: Petra oli ja on urheilullinen, hyväntuulinen ja positiivinen nainen, joka tulee toimeen kaikkien kanssa. Ensimmäisistä päivistä lähtien minulla on ollut tässä suhteessa helppo ja luonnollinen olo. Tämä ei ole pelkkä rakkaussuhde, olemme myös ystäviä.

Miten kumppanisi on muuttunut?
Petra: Sami on aina ollut liian kiltti, hän ei hermostu edes kun pitäisi. Vuosien varrella Samin pinna on kuitenkin lyhentynyt.
Sami: Tietysti elämänkokemusta on tullut lisää. Petra oli jo seurustelun alussa kypsä ihminen ja valmis aikuinen, mutta lasten kanssa jokainen muuttuu. Petrasta on tullut holhoavampi, hän katsoo paljon lasten perään.

Miten arkenne kulkee?
Petra: Nopeasti! Meillä on aina kova huiske päällä. Puhumme päivän asioista toisillemme puhelimessa tai vasta illalla.
Sami: Petran tahdittamana, hänellä on perheen kalenteri hallussa. Petra tietää, milloin lapset menevät kouluun ja harrastuksiin. Nyt KalPan projektipäällikkönä Petralla on myös muuta vastuuta, joten hänen työtaakkansa on kasvanut. Toisaalta nyt Suomessa pystyn jeesaamaan enemmän esimerkiksi lasten kuljetuksissa.

Mitä piirteitä et voi sietää?
Petra: Samin lyhentynyt pinna vähän harmittaa. Itse olen oppinut, että lasten kanssa venytään, mutta Samin pinna saattaa nykyään mennä nopeasti. Yritän huomauttaa, että älä hermostu niin nopeasti, lapset ovat lapsia. Joskus aiemmin ihan yrittämällä yritin saada hänet suuttumaan, nyt se käy helposti.
Sami: Petralle on tärkeää, että koti on viimeisen päälle siisti. Realiteetti kuitenkin on, että meillä on neljä lasta ja koira. Lisäksi nyt Suomessa talomme on pienempi, mihin Amerikassa totuimme. Eihän silloin kaikki voi olla tiptop!

Milloin räjähdät rakkaallesi?
Petra: Jos olen lähtenyt kotoa ennen Samia, eikä hän ole pedannut sänkyämme tai keittiö on jäänyt sotkuiseksi. Kodin pitäisi olla aina siisti. Olen huomauttanut myös siitä, että Sami tekee liikaa töitä. Nyt KalPa:n kanssa hänellä on muutakin hommaa kuin pelkkä pelaaminen ja treenaaminen.
Sami: Silloin, kun olen oikein stressaantunut, väsynyt ja nälkäinen, ja Petra käskee hoitamaan jonkin asian.

Mikä ihastuttaa edelleen?
Petra: Sami on niin huolehtivainen ja rehellinen. Minun ei tarvitse ikinä miettiä, että Sami huijaisi tai valehtelisi. Voin luottaa häneen.
Sami: Petra on lämmin, hyvä ja sydämellinen ihminen. Siis edelleen se sama persoona kuin silloin 17-vuotiaana.

Yhteistä aikaa etsimässä

Miten vietätte vapaa-aikaa?
Petra: Meillä ei ole paljonkaan yhteistä vapaa-aikaa. Se oli yksi syy, miksi Sami halusi takaisin Suomeen: Amerikassa kahdenkeskistä vapaa-aikaa ei ollut yhtään, kun en ikinä käyttänyt lapsenvahtia. Sami laski nyt sen varaan, että Suomessa tukiverkko on lähellä. Emme silti ole vieläkään käyneet syömässä tai elokuvissa, olen niin tottunut tekemään itse kaiken.
Sami: Vapaa-aikamme on aika minimaalista. Joskus harvoin yritämme päästä elokuviin tai illalliselle. Petra varmasti haluaisi omaakin aikaa esimerkiksi kuntosalille, mutta viime aikoina siihen ei ole juuri ollut mahdollisuutta. Välillä tunnen syyllisyyttä siitä.

Oletko mustasukkainen?
Petra: Tietyllä tavalla jaan Samin muiden ihmisten kanssa, tyttöjä, naisia ja faneja pyörii ympärillä. Nuorempana olin jonkin verran mustasukkainen, mutta enää en. Tunnen Samin, hänellä on kovat periaatteet.
Sami: Olen erittäin luottavainen, Petra on yhden miehen nainen. Jollain tapaa olen kuitenkin mustasukkainen siitä, miten ajankäyttö jakautuu meidän ja lasten välillä. Alkuaikoina oli vain minä ja Petra, ja mitä enemmän katrasta on kertynyt, sitä vähemmän yhteistä aikaa on. Emme saa unohtaa, että kaikki lähtee meidän parisuhteestamme. Jos emme hoida suhdettamme, se heijastuu lapsiinkin.

Miten hemmottelet toista?
Petra: Yritän antaa Samille enemmän kahdenkeskistä aikaa. Sami haluaisi sitä enemmän kuin pystyn antamaan. Hän tuntee usein jäävänsä kakkoseksi lapsille, ja se on ihan totta. Päivittäisen suukon yritän muistaa antaa viimeistään, kun olemme menossa nukkumaan.
Sami: Yritän arkipäivänäkin muistaa ja ilahduttaa Petraa tuomalla pienen lahjan tai kukkia.

Miten yllätät hänet?
Petra: Amerikassa yllätin Samin olemalla valveilla, kun hän tuli pelireissuilta. Hänelle olisi helppo tehdä yllätyksiä, minun pitäisi vain hommata lapsenvahti ja järjestää yhteinen ilta.
Sami: Petra elää kalenterin mukaan, mutta minä olen spontaanimpi, mikä tuo elämäämme yllätyksiä. Päätös Suomeen paluustakin syntyi spontaanisti, lähdimme yhtäkkiä tuosta vain, vaikka Petra oli toivonut vuoden varoaikaa.

Mikä yhteisessä arjessa on parasta?
Petra: Nyt Suomessa Samilla on enemmän aikaa perheelle. Yöreissuja on vain vähän. Lapsetkin ovat tyytyväisinä kyselleet, eikö iskä lähde enää reissuun. Jo vauvoina he tottuivat vilkuttamaan isälle, kun hän laittoi peliasun päälle. Amerikassa Sami saattoi olla pelireissuilla jopa puolitoista viikkoa putkeen. Nyt on tosi kiva, kun Sami on melkein joka yö kotona.
Sami: Petra on edelleen sama ihminen, johon rakastuin. Yritämme muistaa osoittaa kiintymystämme ja rakkauttamme myös arkena.

Jääkiekkofaniperhe

Kuinka paljon Sami tuo töitään kotiin?
Petra: Seuraamme lasten kanssa Samin pelejä tosi paljon. Olen ihan pihalla Idolsista ja muista trendisarjoista, sillä meillä televisiossa pyörii joko Suomen, Ruotsin tai NHL:n jääkiekko-otteluita. Samista näkee heti, milloin peli kulkee ja milloin ei. Jos peli on mennyt huonosti, tyrkkään lapset nopeasti Samille, että hän saa ajatukset muualle.
Sami: Yritän jättää tunteet kodin ulkopuolelle, mutta aina se ei onnistu. On onni, että puolisoni on sympaattinen, hänellä on pitkä pinna ja hän jaksaa kuunnella murheitani. Petra on oppinut lukemaan suoraan naamataulustani, miten peleissä on mennyt. On valitettavasti totta, että jos kaukalossa ei mene hyvin, olen myrtsinä kotonakin.

Kuinka pitkään Sami vielä pelaa?
Petra: Riippuu ihan Samista. Haluaisin hänen jatkavan vielä pari vuotta, vuoden 2010 talviolympialaisiin, sillä en ole päässyt yksiinkään Samin olympiakisoihin paikan päälle. Lillehammerin olympiakisoissa 1994 minulla oli koeviikko. Neljä vuotta myöhemmin en uskaltanut lähteä Japanin Naganoon pienen lapsen kanssa, olisin ollut ihan hukassa, jos lapsi olisi vaikka sairastunut. Ja juuri ennen Salt Lake Cityn olympialaisia sattuivat World Trade Centerin terrori-iskut. Pelkään muutenkin lentämistä, joten en uskaltanut lähteä noihinkaan kisoihin. Vuoden 2006 olympialaisissa Sami ei pystynyt pelaamaan. Harmi, sillä olin jo varannut perheellemme talon Italiasta kisoja varten.
Sami: Jos peli kulkee, haluan jatkaa vielä vähän aikaa. Tämän syksyn perusteella peli kyllä kulkee. Paikkakuntaa ja joukkuetta en enää vaihda, urani loppuu KalPassa. Vancouverin olympialaiset eivät tunnu vielä ajankohtaiselta tavoitteelta. Siellä pelaaminen ei ole pelkästään itsestä kiinni, asia riippuu myös valitsijoista.

Missä olet kymmenen vuoden päästä?
Petra: Kuopiossa, tulimme tänne jäädäksemme. Jatkamme töitä KalPan parissa, sillä tämä on lähellä molempien sydäntä. Tietysti lapset voivat joskus palata Yhdysvaltoihin, sillä he ovat Amerikan kansalaisia. Varsinkin esikoisemme Kasper on vakavissaan jääkiekon kanssa, hän sanoo menevänsä tulevaisuudessa NHL:ään. Olen yrittänyt sanoa, että ei sinne ihan noin vain mennä.
Sami: Petran rinnalla, Kuopiossa ja kiekkoilun parissa. Jatkan KalPassa tulevaisuudessakin. Valmentajan hommat ovat mahdollisia, mutta myös kaikenlainen muu toiminta joukkueen kanssa. Ehkä alan urheilutoimenjohtajaksi, ehkä yleismiesjantuseksi.
 

Sami Kapanen

  • Vuonna 1973 syntynyt jääkiekkoilija. Palasi kasvattiseuraansa KalPaan tänä vuonna. Omistaa joukkueen osake-enemmistön.
  • Oli mukana MM-kultaa voittaneessa Leijonajoukkueessa 1995. Lähti samana vuonna pelaamaan Yhdysvaltoihin. Menestyksekkäimmät NHL-vuodet Carolina Hurricanesissa ja Philadelphia Flyersissa.
  • Pelasi Suomen Leijonissa kuuden vuoden tauon jälkeen sunnuntaina päättyneessä Karjala-turnauksessa. Oli joukkueen kapteeni.
  • MM-kullan lisäksi voittanut kolme MM-hopeaa ja kaksi olympiapronssia, joista toisen Naganon olympialaisista 1998. Naganon turnauksessa pelasivat maailman parhaat jääkiekkoilijat. ”Välierätappio Venäjälle oli valtava pettymys. Näin jälkikäteen ajateltuna se pronssi ajaa kuitenkin MM-kullan ohi.”
  • Isä Hannu Kapanen on tunnettu jääkiekkovalmentaja ja entinen jääkiekkoilija. Veli Kimmo Kapanen on entinen maalivahti.
  • Vaimo Petra Kapanen on syntynyt vuonna 1973. Petra vieraili kilpailijana 1990-luvun suosikkisarjassa Gladiaattorit.
  • Perheeseen kuuluu neljä lasta sekä koira.

Vappu Pimiä muistelee menneitä Instagramissaan. 

Juontaja Vappu Pimiä, 40, julkaisi Instagram-tilillään valokuvan itsestään yli 20 vuoden takaa. Kuvassa juuri 18 vuotta täyttänyt Vappu hymyilee juomalasi kädessään.

– Sanotaan, et nainen on kauneimmillaan 17-vuotiaana.. No, en ehkä ihan allekirjoittais, mut ai niin, tossa mä olinkin just täyttänyt 18, Vappu kirjoittaa kuvan alla.

Kuvatekstin perusteella kuva on otettu 18 vuotta täyttäneen Vapun syntymäpäiväjuhlilla.

Kuvan kommenteissa monet kehuvat Vappua viehättäväksi. Joidenkin mielestä toukokuussa 40 vuotta täyttänyt Vappu näyttää nykyisin nuoremmalta kuin kuvassa. Kommenteissa nuorta Vappua verrataan esimerkiksi Marilyn Monroeen ja Armi Kuuselaan.

Suomalaiset julkimot muusikoista urheilijoihin ovat mukana jos jonkinmoisessa yritystoiminnassa. Ai missä muka? No ainakin näissä.

Maailman maineeseen noussut saunakokonaisuus

Näyttelijä Jasper Pääkkönen omistaa suositun Löyly-saunakompleksin yhdessä kansanedustaja Antero Vartian kanssa. Helsingin Hernesaaressa sijaitseva Löyly pitää sisällään kolme puulämmitteistä yleistä saunaa sekä ravintolan. Time-lehti listasi vastikään Löylyn yhdeksi maailman sadasta parhaasta nähtävyydestä tällä hetkellä.

Timen top 100 -listaukset ovat melkoinen käsite maailmanlaajuisesti, joten Löyly ja suomalainen saunakulttuuri saavat tätä kautta huomattavaa näkyvyyttä ympäri maailman, Pääkkönen kommentoi.

Perinteikäs hotelli

Pääkkönen ei ole ainoa matkailualalle lähtenyt julkkis. Kansainvälistä mallinuraa luonut Saimi Hoyer lähti silloisen aviomiehensä Thomas Hoyerin kanssa yrittäjäksi Punkaharjun Valtionhotelliin, nykyiseen Hotelli Punkaharjuun, alkuvuodesta 2016. Hän kertoi tuolloin Me Naisille aikovansa osallistua aktiivisesti hotellin toimintaan.

– Olen varautunut siihen, että teen hotellissa kaikkea mahdollista siivouksesta paperitöihin. Keittiöhommiin en kykene. Sienet ja marjat voin kyllä kerätä.

”Olen varautunut siihen, että teen hotellissa kaikkea mahdollista siivouksesta paperitöihin.”

Hoyerit hakivat tammikuussa eroa, mutta jatkavat siitä huolimatta hotelliyrityksen pyörittämistä yhdessä.

Kulttuurilla höystetty kartano

Myös Aikakoneesta tuttu Sani eli Saija Aartela häärää matkailun parissa. Pitkäaikainen haave majatalon pitämisestä muuttui todeksi, kun hän lähti viime vuoden lopulla luotsaamaan Nakkilassa sijaitsevaa Villilän kartanoa. Sanin myötä paikka sai nimekseen Villilän Kartano ja Kulttuurikeskus, ja sen varalle on suuria suunnitelmia.

– Ajatuksena on, että kartano on avoin kaikille. Myös teatteriesityksien pitäminen kiinnostaa, Sani kertoi Me Naisille helmikuussa.

”Ajatuksena on, että kartano on avoin kaikille.”

Lisää voimavaroja verkon välityksellä

Muillakin laulajilla tuntuu riittävän villejä visioita. Lauri Tähkä perusti kolme vuotta sitten Mielen Melodiat -yrityksen yhdessä fysioterapeutti Mari Ravattisen kanssa. Mielen Melodiat tarjoaa hyvinvointiin liittyviä verkkovalmennuksia sekä yksityishenkilöille että työyhteisöille. Ravattinen on kertonut Parempi bisnes -verkkomediassa, että yhteistyö sai alkunsa, kun Tähkä oli asiakkaana hänen liikuntakeskuksessaan. Valmennusmateriaalina on myös Tähkän itsensä lukemia äänitteitä.

Liikuntapäiväkoti luomuruualla

Jääkiekkoilijana uransa tehnyt Jere Karalahti ja tämän fitnessmallina tutuksi tullut Nanna-puoliso lähtivät alkuvuodesta mukaan yksityisen Aito-päiväkodin perustamiseen. Liikunnalla on olennainen rooli myös Aito-päiväkodissa. Tämän lisäksi päiväkoti panostaa ravintoon: oma kokki valmistaa ruuat luomutuottajien ja yhteistyökumppaneiden raaka-aineista, ja tarjolla on kokkikouluja.

Karalahdet lähtivät päiväkodin taustavaikuttajiksi, koska kokivat sen arvot omikseen. Se tuntui sopivalta paikalta pariskunnan 2-vuotiaalle Jax-pojallekin.

”Mietin, että vitsi jos joku perustaisi päiväkodin, jossa olisi luomuruokaa ja jossa vaalittaisiin liikunnallista elämäntapaa.”

– Kun tulin vajaa kaksi vuotta sitten äidiksi, aloin kiinnittää enemmän huomiota kavereiden kertomuksiin päiväkotien ruuasta. Mietin jo tuolloin, että vitsi jos joku perustaisi päiväkodin, jossa olisi luomuruokaa ja jossa vaalittaisiin liikunnallista elämäntapaa, laittaisin Jaxin sinne, Nanna kertoi Me Naisille alkuvuodesta.

Talojen piirtelyä

Kun televisiossa viime vuonna pyöri Laurin talot -sarja, nousi Lauri Ylösen innostus arkkitehtuuriin koko kansan tietoisuuteen. Ylösen perustama Alvardag-suunnittelu- ja kiinteistökehitysfirma vastasi ohjelmassa nähtyjen talojen toteuttamisesta. The Rasmus -yhtyeen laulajana maailman maineeseen noussut Ylönen avasi tv-sarjan tiedotteessa aluevaltauksensa taustoja:

– Talojen piirtely on ollut mulle harrastus ja tapa rentoutua musahommien lomassa. Mun kiinnostus arkkitehtuuriin heräsi varsinaisesti 2003, kun rakennutin ensimmäisen oman taloni Helsinkiin.

Koska Ylösellä ei ole arkkitehdin koulutusta hän on saanut osakseen myös kritiikkiä.

– Perustin suunnittelutoimisto Alvardagin, jotta minulla olisi kanava toteuttaa itseäni. Olen yrityksen luova johtaja, mutta meillä on paljon eri alojen osaamista. -- Minä ainoastaan johdan tätä laivaa enkä ole tituleerannut itseäni arkkitehdiksi kertaakaan, Ylönen kuvaili rooliaan Me Naisten haastattelussa viime vuonna.

”Perustin suunnittelutoimisto Alvardagin, jotta minulla olisi kanava toteuttaa itseäni.”

Kansainvälinen kosmetiikkasarja

Entinen malli ja viime vuosina pääasiassa tv:stä tuttu Anne Kukkohovi perusti kosmetiikkayritys Supermoodin vuonna 2013.

– Minulta puuttui se oikea ura. Tein monia asioita ja energiani hajosi. Tv-tuotannot ovat väliaikaisia, halusin jotain pysyvämpää, kauneudesta ja hyvinvoinnista kiinnostunut Kukkohovi on kertonut Iltalehdelle.

Luonnonkosmetiikkaan keskittyvä Supermood teki jo pari vuotta sitten suomalaisen ihonhoidon historiaa, kun Space NK -ketju otti Kukkohovin tuotteet myyntiin. Nyt meneillään on Amerikan valloitus. Viime vuonna eronnut Kukkohovi pyörittää yritystä edelleen ex-miehensä Joni Kukkohovin kanssa.

”Paradoksaalista, että kun kaikki muu on mennyt, yritys tuntuu olevan nousussa.”

– Lähdemme kesällä kolmestaan messuille Las Vegasiin tapaamaan asiakkaita ja agentteja. Paradoksaalista, että kun kaikki muu on mennyt, yritys tuntuu olevan nousussa, Anne sanoi toukokuussa viitaten Joniin ja heidän yhteiseen poikaansa Miskaan.

Sielun ja ruumiin ravintoa

Parhaillaan Vain elämää -ohjelmassa nähtävä iskelmätähti Anne Mattila harrastaa intohimoisesti maalaamista. Hän ehti haaveilla kuusi vuotta paikasta, jossa esitellä öljyvärimaalauksiaan, kunnes avasi oman taidekahvilansa kotipaikkakunnallaan Karviassa vuonna 2014.

Mattila kertoo käsintehtyjä herkkuja ja taide-elämyksiä tarjoavasta yrityksestään myös Vain elämää -päivänään.

– Soitin äidilleni -- tästä tulee pikkujuttu vaan, pannulla keität sitä kahvia. Ensimmäisenä kesänä ihmiset löysivät sinne, ja äiti hiki hatussa keitti kahvia sillä pannulla. Muistaakseni siellä kävi muutama tuhat asiakasta ekana vuonna. Siellä kävi viime vuonna 33 000. Se mun pieni söpö pannusta keittäminen ei ihan toteutunut, hän kertaa ohjelmassa.

”Se mun pieni söpö pannusta keittäminen ei ihan toteutunut.”

Mattilan lisäksi nyrkkeilijä Eva Wahlström on hurahtanut maalaamiseen. Lapsuuden harrastuksensa uudelleen löytänyt Wahlström kertoo Helsingin Uutisten jutussa, että taiteen tekeminen on hänelle vastapainoa urheilulle, joka on ”niin saakelin kovaa, kylmää ja vaativaa”.

Viime keväänä taiteen kandidaatiksi valmistunut Wahlström myy teoksensa. Ensimmäisen näyttely Sielunpintoja on parhaillaan käynnissä Galleria Loopissa, Helsingissä.

Marco Bjurströmillä puolestaan on lusikkansa sopassa ruumiin ravinnon puolella. Hän on osakkaana veljensä Janekin ja tämän vaimon Laura Apukan Pompier-ravintoloissa. Bjurström kertoi kesällä Me Naisille roolinsa ravintoloissa olevan varsin pieni.

– Käyn ravintolassa lähinnä syömässä. Olen toki osakkaana ja suunnittelen uutta, mutta minun mielipiteilläni ei ole siellä hirveästi merkitystä.

”Käyn ravintolassa lähinnä syömässä.”

Treeniä sotureille

Toisenlaista kunnonkohotusta tarjoaa Elastinen. Räppäri on ollut mukana tuomassa Training For Warriors (TFW) -treenimetodia Suomeen. Ensimmäinen periaatetta noudattava kuntosali Suomessa avattiin 2014 ja nykyisin saleja on kaikkiaan kymmenen. Kotimaan TFW-treeneissä viljellään Elastisen samannimisestä hitistä lainattua “hallussa!”-tsemppihuutoa. Elastinen on osakkaana ja hallituksen puheenjohtajana kolme kuntosalia kattavassa TFW Helsingissä.