Me Naiset
|
Rosanna Marila
Stand up -koomikko Sami Hedberg ei ymmärrä, miksi Kaarina Hazard halusi arvostella Imagen esseessä hänen ulkoista habitustaan. Kuva: Sanoma-arkisto/Ville Honkonen
Stand up -koomikko Sami Hedberg ei ymmärrä, miksi Kaarina Hazard halusi arvostella Imagen esseessä hänen ulkoista habitustaan. Kuva: Sanoma-arkisto/Ville Honkonen

Sami Hedberg ihmettelee, miksi Kaarina Hazard meni taannoisessa Konttori-esseessään henkilökohtaisuuksiin. – Kritiikin pitäisi kohdistua työhöni eikä persoonaani.

Stand up -koomikko Sami Hedberg kuvaa parhaillaan kulttisarja Konttoria. Kuvauspäivät ovat kymmentuntisia, ja Sami nähdään melkein jokaisessa kohtauksessa.

– Konttorin tekeminen on minulle tosi iso juttu. En ole tajunnut, miten rankkaa mutta antoisaa tv-sarjan kuvaaminen voi olla. Tekstiä pitää opetella ulkoa parikymmentä sivua per jakso, Sami kertoo.

Samin valinta Ricky Gervaisin luoman legendaarisen pomon rooliin on poikinut myös kritiikkiä. Kaarina Hazard kirjoitti lokakuun Image-lehteen esseen, jossa hän ruoti Samin valintaa. Hazard kuvaili Samia vaarattomaksi, pulleaksi pojaksi, jota kenenkään ei tarvitse pelätä eikä haluta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sami ei ole koskaan tavannut Hazardia eikä ymmärrä, mitä tämä yritti kirjoituksellaan hakea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Mietin pitkään, miksi tämä kirjoitus on tehty. Minun valintani rooliin voi kyseenalaistaa, mutta miksi piti mennä henkilökohtaisuuksiin? Minuahan arvosteltiin paitsi ulkoisesta habituksestani, jopa siitä, etten ole seksuaalisesti haluttava. Olen edelleen hämmentynyt, Sami ihmettelee.

”Äitini pahoitti todella mielensä poikansa henkilökohtaisesta arvostelusta.”

Myös Samin äiti otti kirjoituksen raskaasti.

– Äitini pahoitti todella mielensä poikansa henkilökohtaisesta arvostelusta. Ymmärrän, että julkisessa ammatissa olen vapaata riistaa, mutta kritiikin pitäisi kohdistua työhöni eikä persoonaani.

Sami näyttelee parhaillaan elokuvateattereissa pyörivässä Luokkakokous 2 -komediassa.

Lue Samin ja serkku Minka Kuustosen koko haastattelu Me Naisten numerosta 48/2016.

Hildur

Auta armias, jos joku olisi sanonut naisesta noin, niin varmasti olisi jo raastuvassa. Eipä ole todellakaan Hazard itsekään kovin hemaiseva.

Sisältö jatkuu mainoksen alla