"Pitkä ja intensiivinen kevät tulossa. Sukellan Salkkari-putkeen ja tulen keväällä sieltä ulos”, Monica Mustavaaraa sarjassa näyttelevä Irina Vartia ennusti maanantaina. Kuva: Sakari Majantie
"Pitkä ja intensiivinen kevät tulossa. Sukellan Salkkari-putkeen ja tulen keväällä sieltä ulos”, Monica Mustavaaraa sarjassa näyttelevä Irina Vartia ennusti maanantaina. Kuva: Sakari Majantie

Näyttelijä Irina Vartia on saanut paljon hyvää palautetta roolihahmonsa suhteesta toiseen naiseen.

Irina Vartia on näytellyt Monica Mustavaaraa Salatut elämät -sarjassa vuodesta 2013. Hänen roolihahmonsa on käynyt läpi rajujakin vaiheita, kuten raiskauksen, ja etsinyt vuosien varrella kovasti rakkautta ja läheisyyttä elämäänsä.

– Monica on intohimoinen nuori nainen, joka lähtee kaikkeen täysillä mukaan, Irina analysoi Salkkareiden 17-vuotisen taipaleen kunniaksi järjestetyssä lehdistötilaisuudessa maanantaina.

Hän kertoo saaneensa paljon katsojapalautetta erityisesti jaksoista, joissa Monica lähentyi intiimisti ystävänsä Evan (Tiia Elg) kanssa. Palaute on ollut positiivista, ja Instagramiin on perustettu jopa oma fanisivu Monican ja Evan romanssille. Erityisen iloinen Irina on siitä, että tyttörakkaus noteerattiin Vuoden TV-tähti -ehdokkuudella taannoisessa QX-homogaalassa.

– Intiimikohtaukset naisen kanssa olivat yhtä vaikeita tai helppoja tehdä kuin muutkin intiimikohtaukset. Se on osa näyttelijän ammattitaitoa. Lähinnä mietin pinnallisia seikkoja, kuten että miltä mistäkin kulmasta näytän, hän naurahti.

Opiskeluja ja joogaa

Irina on opiskellut näyttelemistä muun muassa ammattikorkeakoulu Stadiassa ja Tampereen yliopistossa. Salkkari-kuvausten ohella hän bloggaa ja opiskelee mindfulness-ohjaajaksi. Irina valmistuu kesällä ja haluaa sitten yhdistää taitonsa näyttelijäntyöhön.

– Opiskelut ovat viikonloppuisin, joten jaksan tehdä sitä tässä ohella, vaikka viikot välillä venyvät ja paukkuvat.

Irina asuu aviomiehensä ja koiransa kanssa omakotitalossa Tampereella ja matkustaa kuvauksista yleensä kotiin yöksi. Joskus kuvauspäivien venähtäessä hän saattaa jäädä yöksi Helsinkiin. Vapaa-aikanaan hän joogaa ja käy salilla.

– Olen heppatyttö, ja minulla on krooninen hevoskuume, mutta tällä hetkellä en ehdi ratsastaa. Oli minulla oma vuokrahevonenkin joskus. Lisäksi olen opiskellut naurujoogaa. Nautin joogaamisesta eniten kotona olohuoneen matolla.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.