Magnus Carlsen, Kuva MVPhotos
Magnus Carlsen, Kuva MVPhotos
Ashton Kutcher, Kuva MVPhotos
Ashton Kutcher, Kuva MVPhotos
Vin Diesel, Kuva MVPhotos
Vin Diesel, Kuva MVPhotos
James Franco, Kuva MVPhotos
James Franco, Kuva MVPhotos
Michael Cera, Kuva MVPhotos
Michael Cera, Kuva MVPhotos
Jesse Eisenberg, Kuva MVPhotos
Jesse Eisenberg, Kuva MVPhotos
Mark Zuckerberg, Kuva MVPhotos
Mark Zuckerberg, Kuva MVPhotos

Cosmopolitan nosti 22-vuotiaan sakinpelaajan ja lapsineron, norjalaisen Magnus Carlsenin vuoden 2013 seksikkäimpien miesten listalle. Hei, minne nämä nörttihottikset ovat unohtuneet?

Ashton Kutcher

Ashton Kutcher? Siis se hassu näyttelijä? Venäjälle omaa Piilaaksoa ajanut Ashton Kutcher, 35, on sijoittajana, sparraajana ja bisnesenkelinä 60:ssa eri teknologiayrityksessä ja on tällä hetkellä yksi teknologia-alan suurimmista vaikuttajista.

Vin Diesel

Ajaa tosi kovaa kumi ulvoen ja ampuu pyssyillä valkokankaalla, oikeassa elämässä hioo hahmolomakkeita pöytäroolipeleihin. Vin Diesel, 46, on kovan linjan Dungeons and Dragons -roolipelaaja ja ottanut jopa roolipeliaiheisen tatuoinnin.

James Franco

Kirjailija, näyttelijä, tohtorikoulutettava, yliopisto-opettaja... No joo. James Francolla, 35, on ulkonäkönsä lisäksi pari muutakin avua.

Michael Cera, Jesse Eisenberg, Mark Zuckerberg – ne kiharapäät

Hontelo ja vähän hölmö indie-elokuvien kiharatukkainen tähti. Tämä kuvaus pätee Michael Ceraan, 25, ja Jesse Eisenbergiin, 30, joista jälkimmäinen taas näytteli Facebookin perustajaa Mark Zuckerbergia. Kaikki kolme komeita kiharapäitä! 

Lue myös:

Pelifirma Supercell – sielläkö on Suomen tulevaisuus?

Angry Birdsin markkinointivelho: "Minulla on joku bitti väärin päin"

Vinkki

Jos haluat seurata sakin MM-kilpailuita (ja Magnus Carlsenia), se onnistuu netissä. Tässä linkki.

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.