Antti Virmavirta näyttelee Kuuluttajan-sivuroolin ensi-iltaan tulevassa Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu -elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Antti Virmavirta näyttelee Kuuluttajan-sivuroolin ensi-iltaan tulevassa Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu -elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Näyttelijä Antti Virmavirta makasi useita viikkoja vuoteen omana muttei ottanut sairauslomaa. – Olen mieluummin työtön kuin sairas, hän sanoo.

Konkarinäyttelijä Antti Virmavirran piti tähdittää syksyllä Suomen komediateatterin Toinen kerta toden sanoo -näytelmää Satu Silvon aisaparina. Vain muutama päivä ennen ensi-iltaa näyttelijä joutui kuitenkin perumaan kaikki syksyn esityksensä äkillisen sairastumisen takia.

Antti kärsi niskarangan välilevyn pullistumasta, joka teki hänet liikunta- ja työkyvyttömäksi usean viikon ajaksi. Uutuuskomedian ensi-iltaa lykättiin vuodella eteenpäin syksyyn 2017.

” Pelkäsin, että tilanne olisi paljon pahempi.”

– Makasin pari kolme viikkoa vuoteen omana, enkä olisi pystynyt tekemään yhtään mitään. Erikoisinta on se, ettei minulla ole aavistustakaan, mistä moinen johtui. Niskaani ei ollut kohdistunut mitään iskua tai traumaa, ja kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun kärsin niskakivuista, Antti kertoi Kanelia Kainaloon, Tatu ja Patu -elokuvan kutsuvierasensi-illassa keskiviikkoiltana.

Mieluummin työtön kuin sairas

Vähitellen Antin vointi on alkanut kohentua, ja hän on päässyt takaisin jaloilleen. Sairauslomalaiseksi hän ei halunnut missään vaiheessa kirjoittautua.

– Tällä hetkellä voin jo oikein hyvin. Pelkäsin, että tilanne olisi paljon pahempi, mutta magneettikuvien tulos oli onneksi älyttömän hyvä. Minulle olisi tyrkytetty sairauslomaakin, mutta en suostunut sellaista ottamaan. Olen mieluummin työtön kuin sairas, näyttelijä sanoi.

”Toistaiseksi olen vain ajanut traktoria ja nostanut perunoita omassa pihapiirissäni.”

Toipumisen lomassa Antti on jo alkanut elätellä toiveita töihinpaluusta. Mikäli sopiva työ osuu kohdalle, hän saattaa tehdä jotakin jo syksylläkin. Säännöllinen työskentely on vielä toistaiseksi liian aikaista.

– Katsotaan, mitä eteen tulee ja mitä lääkärit sanovat. Toistaiseksi olen vain ajanut traktoria ja nostanut perunoita omassa pihapiirissäni.  

– En usko, että selkä kestää vielä säännöllistä teatterilavalla heilumista. Jos tekisin nyt samalla intensiteetillä töitä kuin aiemmin, olisin kahden viikon päästä uudestaan solmussa. Siinä mielessä olen kuitenkin vielä toipilas.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.