Me Naiset
|
Sari Parkkonen

Saimi Hoyerille kulunut vuosi on merkinnyt toteutuneita unelmia mutta myös pysähtymisen paikkaa.

Saimi Hoyer, 36, on suurieleinen, kovaääninen ja mielipiteissään räväkkä. Sellaisena hän esiintyy kolumneissaan ja Huippumalli haussa -ohjelman tuomarina. Sellaisena hänet aikoinaan tunnettiin kansainvälisessä mallimaailmassakin. Ja sellaiseksi Saimi tietoisesti tahtoikin.

– Tuohon aikaan elämäni oli pelkkää draamaa, siihen riitti kynnen katkeaminen, puhelimen katoaminen tai hiusten tupeeraaminen. Se näkyi kaikissa ihmissuhteissani ja nykyään kyllä ihmettelen, miten ystäväni jaksoivat minua, Saimi sanoo.

Kissat ovat nyt vaihtuneet lapsiin sekä mieheen ja kattilat siirtyneet paikoilleen kaappeihin. Mutta draamakuningattaren ja koviksen maine ovat Saimissa edelleen sitkeässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Nykyään puheet kovuudestani satuttavat. Todellisuudessa minua ja sitä räväkkää Saimia yhdistää ehkä yksi yhteinen piirre: suoruus. Ominaisuus, jota itse arvostan muissakin ihmisissä, Saimi kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Omista virheistä oppii

Hyvästä itsetunnosta ja räväkkyydestä oli kuitenkin hyötyä maailmalla. Keväällä Nelosella alkavassa dokumentaarisessa tv-sarjassa Saimi näyttää katsojille, mitä muuta malli tarvitsee pärjätäkseen kansainvälisillä markkinoilla.

Kuvaukset aloitetaan tammikuussa, jolloin Saimi lähtee pariksi kuukaudeksi Milanoon kuuden suomalaisen mallitytön kanssa. Uudessa roolissa nähdään paljon aiempaa pehmeämpi Saimi. Silti hän nytkin pitää kiinni siitä, että asioista puhutaan rehellisesti.

– Olisi väärin johtaa tyttöjä harhaan. Itse tein maailmalla monia virheitä jättämällä kuuntelematta viisaampien neuvot, Saimi myöntää.

Oma tv-ohjelma on Saimille unelmien täyttymys ja vastaus kysymyksiin, joita hän pyöritteli mielessään viime keväänä. Silloin hän oli tienhaarassa työnsä, tulevaisuudensuunnitelmiensa ja ihmissuhteidensa kanssa.

– Ehkä siinä oli kyse lähestyvän keski-iän kriisistä. Olin elänyt pitkittynyttä murrosikää ja hillunut siellä sun täällä. Oli aika pysähtyä ja miettiä, mihin ryhtyisin ja miten alkaisin itseäni kehittää. Pohdiskelin, oliko tämä nyt tässä.

Saimi tunsi, että työt joita hän teki, eivät tarjonneet riittävästi haastetta. Mihin hän ryhtyisi isona?

– Mietin jopa yliopistoon paluuta, onhan minulla vieläkin opintoja kesken.

Pohdintoja siivitti myös se, että keväällä Saimi menetti hyvän ystävänsä, joka sairasti syöpää. Pari vuotta aiemmin hän oli jo joutunut hyvästelemään läheisen tätinsä, joka oli hoitanut sekä Saimia pikkutyttönä että nyt hänen poikiaan. Syksyllä kuoli vielä Saimin miehen Thomasin isä. Ne olivat asioita, jotka osaltaan pakottivat pysähtymään.

– Läheltäni ei ole kuollut kovin monta ihmistä, mutta ne jotka ovat menneet, ovat olleet sitäkin läheisempiä. Sellaisten menetysten myötä vastaan tulee elämän rajallisuus ja jokainen alkaa miettiä, mikä elämässä on oikeasti tärkeää. Ja niin kliseistä kuin se onkin, pitää ymmärtää hetken voima.

Saimi Hoyer
* 18.6.1974 syntynyt malli, juontaja, toimittaja. Omaa sukuaan Nousiainen.
* Asuu Espoossa aviomiehensä Thomas Hoyerin sekä kahden poikansa kanssa.
* Saimin enkelit -ohjelmaa aletaan kuvata tammikuussa. Sarja esitetään myöhemmin Nelosella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla