Jooga ja henkisyys yhdistävät näyttelijä Saija-Reetta Kotirintaa ja hänen uutta elämänkumppaniaan Jarno Vuorenmaata, joka valmistui hiljattain syvähengityksen ohjaajaksi. Saija-Reetan tytär Isla on neljävuotias. Kuva: Jonna Öhrnberg
Jooga ja henkisyys yhdistävät näyttelijä Saija-Reetta Kotirintaa ja hänen uutta elämänkumppaniaan Jarno Vuorenmaata, joka valmistui hiljattain syvähengityksen ohjaajaksi. Saija-Reetan tytär Isla on neljävuotias. Kuva: Jonna Öhrnberg

Näyttelijä-laulaja Saija-Reetta Kotirinta kävi pari vuotta sitten läpi rankan avioeron. Nyt rinnalle on löytynyt uusi rakas.

Salatut elämät -sarjastakin tuttu Saija-Reetta Kotirinta on löytänyt rinnalleen uuden elämänkumppanin. Hän on pitänyt yhtä LVI-alalla työskentelevän Jarno Vuorenmaan kanssa vuoden verran.

Saija-Reetta erosi neljävuotiaan Isla-tyttärensä isästä, toimittaja-juontaja Ivan Puopolosta joulukuussa 2012. Eroilmoitus tuli hänelle kuin salama kirkkaalta taivaalta.

Nyt elämä on taas mallillaan, ja Saija-Reetta esitteli uuden rakkaansa tiistai-iltana helsinkiläishotelli Glossa pidetyssä Elovenan ja Suomen Urheiluliiton tilaisuudessa, jossa kerrottiin Voimapäivät-kampanjasta. Toiminnalla pyritään lisäämään lasten liikkumista ja päivittäistä aktiivisuutta.

– Olen todella onnellinen. On virkistävää, että mies työskentelee aivan eri alalla: työasioista ei tarvitse puhua kotona, näyttelijä hehkui.

Saija-Reetta kertoi parin löytäneen ihanan omakotitalon Salosta.

– Muutimme joulukuussa. Odotan kovasti jo kesää ja oman pihan laittamista. Olen Salosta kotoisin, siellä asuu sukuani ja ystäviäni. On mukavaa, kun Islan isovanhemmat ovat lähellä.

Saija-Reetta pitää itse kunnostaan huolta tanssimalla ja joogaamalla.

– Otan pienen varaslähdön lämpöön ja lähden ensi viikolla joogaamaan Las Palmasiin Espanjaan. Siellä on rannalla joogakoulu, jossa ystäväni on käynyt pari kertaa. Nyt hän houkutteli minut mukaansa.

Näyttelijän Isla-tytär käy satubaletissa ja tennistunneilla.

– Haluan, että lapsi harrastaa jotain liikuntaa. Isla saa kokeilla eri lajeja ja katsoa, mistä pitää ja innostuu. Tärkeintä on, että tyttö löytää oman juttunsa, Saija-Reetta jutteli.

Lue myös:

Yllättäen jätetty Saija-Reetta Kotirinta: "Ei ketään voi pakottaa rakastamaan"

Dramaattisesti eronnut Saija-Reetta Kotirinta löysi uuden rakkaan

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.