Sabina Särkkä vietti unohtumattoman kuukauden ajaen ja telttaillen halki Yhdysvaltojen. ”Kojootit lauloivat öisin.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Sabina Särkkä vietti unohtumattoman kuukauden ajaen ja telttaillen halki Yhdysvaltojen. ”Kojootit lauloivat öisin.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Sabina Särkkä teki avopuolisonsa kanssa kuukauden road tripin Yhdysvalloissa. Heti reissun ensimmäisenä iltana hän joutui biisonin jahtaamaksi.

Kuukauden lomamatkalla Yhdysvalloissa kihlattunsa Ossi Kivimäen kanssa ollut malli Sabina Särkkä on juuri palannut ruskettuneena Suomeen.

– Ajoimme yhdeksän osavaltion halki ja mittariin kertyi 10 000 kilometriä. Paljon tuli nähtyä! Road trip oli meidän yhteinen unelmamme, jonka päätimme nyt toteuttaa, Miss Suomen ensimmäinen perintöprinsessa vuodelta 2012 kertoi Magnum Helsinki -jäätelöravintolan avajaisissa keskiviikkona.

”Biisoni lähti perääni, kun olin kuvailemassa.”

Rennoksi matkailijaksi itseään kuvaileva Sabina majoittui matkallaan Ossin kanssa usein myös teltassa.

– Tykkään tosi paljon luonnosta, en ole mikään prinsessa. Minut tuntevat tietävät, että se on just mun juttu, olen seikkailunhaluinen.

Aivan kommelluksitta reissu ei sujunut.

– Heti ensimmäisenä iltana meinasi käydä huonosti. Olimme Etelä-Dakotassa Badlands-kansallispuistossa, ja biisoni lähti perääni, kun olin kuvailemassa. Onneksi ehdin autoon turvaan! Mutta kyllä minä itse asiassa sitä oikeasti säikähdin.

Häitäkin rakastunut kaksikko on jo suunnitellut. Pariskunta kihlautui viime vuonna.

– Päivää ei ole lyöty lukkoon, mutta vielä tänä kesänä ne eivät ole.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaani personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne oli hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavotteita, jotka saavutettua repsahdan. 

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensiviikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.

 

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Juttua muokattu 19.1.2018 klo 8.28: Korjattu sitaattia, jossa Niklas puhuu flimmeristä.