”Turvamiehet ovat kanssamme vuorokauden ympäri”, Saara Aalto kertoo arjestaan Lontoossa X Factor -talossa. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
”Turvamiehet ovat kanssamme vuorokauden ympäri”, Saara Aalto kertoo arjestaan Lontoossa X Factor -talossa. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Saara Aalto on saanut Britannian X Factorissa palautetta muun muassa Sharon Osbournelta ja Robbie Williamsilta. – Kommentteja ei kannata ottaa turhan henkilökohtaisesti.

Saara Aallon tie Britannian X Factorissa on nyt edennyt niin pitkälle, että hän on muiden kilpailijoiden tapaan muuttanut Lontoossa sijaitsevaan X Factor -taloon. Talossa valmistaudutaan suoriin lähetyksiin, joista ensimmäinen on lauantaina 8.10. 

– Alan nyt vasta tajuta, mihin olen itseni pistänyt, Saara kommentoi. 

– X Factor on todellakin maailman isoin laulukilpailu, ja tässä on valtava koneisto takana.

Kylmiltään lavalle

Viime viikon jaksossa Saara pääsi vierailemaan kisaa tuomaroivan Sharon Osbournen kotiin. Los Angelesin -kodissaan Sharon esitteli kilpailijoille muusikko Robbie Williamsin.

– Robbie oli mukava. Hän kyseli kaikilta, mistä olemme kotoisin, Saara kertoo.

Juttelulle ei jäänyt paljon aikaa, sillä laulut aloitettiin pian. Saaran mukaan tilanne oli erityisen vaikea, koska kaikki kärsivät aikaeroväsymyksestä, eikä ennen esitystä tehty minkäänlaista sound checkiä. 

– Kävelet vain siihen kylmiltäsi ja vedät sen, mihin pystyt, Saara kuvailee tilannetta.

Ristiriitaista palautetta

Viimeksi nähdyssä jaksossa Saara sai Sharon Osbournelta myönteistä palautetta äänestään. Toisaalta Sharon kertoi, ettei vielä tiedä, kuka Saara Aalto oikein on. 

– Tiputustilanteissa tuomarit aina antavat jatkoon pääseville kriittistä palautetta, jotta tulos olisi kilpailijalle yllättävämpi, Saara avaa laulukilpailun logiikkaa. 

– Tv:tä tehdessä on joskus hankala tietää, mikä on oikeaa palautetta ja mikä viihdettä. 

Saara toteaa, ettei kommentteja kannata ottaa henkilökohtaisesti, koska televisiota varten halutaan saada esiin dramatiikkaa ja kilpailijoissa tapahtuvaa kasvua. 

Robbie tykkäsi laulusta

Robbie Williams kritisoi Saaran esitystä pitkästyttäväksi, vaikka Saaran laulu, asu ja persoona miellyttivätkin. Aina positiivinen Saara kertoo, että hänelle jäi kohtaamisesta hyvä mieli.

– Telkkarissa näytetään vain pieni osa kokonaisuutta. 

Viimeisintä pudotustilannetta Saara kuvailee järkyttävän jännittäväksi. 

–  Olin tosi hermostunut ja jäässä, hän kertoo.

Kun tie suoriin lähetyksiin aukesi, Saara ei omien sanojensa mukaan ollut uskoa tapahtunutta todeksi.  

 

Final 3!! Omg 😍👌🏻🙏🏼 @thexfactor #saaraaalto #xfactor #final3

Kuva, jonka Saara Aalto (@saaraaalto) julkaisi

Finaalikolmikko! Saara Aalto hehkuttaa Instagramissa. Kisassa on mukana enää 12 kilpailijaa.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Juttua muokattu 19.1.2018 klo 8.28: Korjattu sitaattia, jossa Niklas puhuu flimmeristä.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...