Saara Aalto esitti lauantaina Britannian X Factorissa Titanic-elokuvasta (1997) tutun hitin. Kuva: All Over Press
Saara Aalto esitti lauantaina Britannian X Factorissa Titanic-elokuvasta (1997) tutun hitin. Kuva: All Over Press

Telegraphin kriitikko kaipaa kuitenkin Saaran revittelyä.

Britannian X Factorissa kilpaileva suomalaislaulaja Saara Aalto, 29, sai lauantaina taas kehuja kisan tuomareilta. Katso sosiaalisessa mediassakin ihastuttanut esitys.

Myös tunnettu brittilehti suitsuttaa Saaraa arviossaan lauantain esityksistä. Kriitikko Isabel Mohan vertailee Telegraphin jutussaan Saaran ja hänen kilpakumppaninsa Emily Middlemasin esityksiä, sillä molemmat lauloivat tunnetut balladit.

”Saara antoi Céline Dionin My Heart Will Go Onin raikaa voimalla ja tarkkuudella, kun taas Emily teki Roxeten Must've Been Lovesta vielä hitaamman ja tunteellisemman, vaikka on sanonut haluavansa laulaa jotain eloisampaa”, Mohan kirjoittaa.

”Pidämme Emilyn suloisesta, herkästä äänestä, mutta se alkaa hieman kyllästyttää.”

”Saara Aalto on jäävuori ja hänen kilpailijansa Titanic. Hän on kirjaimellisesti upottanut heidät.”

Juttuun on upotettu myös bloggaaja Mike Conleyn paljon puhuva twiitti.

”Saara Aalto on jäävuori ja hänen kilpailijansa Titanic. Hän on kirjaimellisesti upottanut heidät”, Conley veistelee.

Telegraph piti siis Saaran esityksestä enemmän kuin Emilyn, mutta kaipailee silti kappaleita, joissa Saara pääsi revittelemään kunnolla ja olemaan sopivasti outo.

”Tykkään sinusta enemmän, kun olet vähän älyttömämpi.”

”Toki hänen laulunsa meni putkeen My Heart Will Go Onin aikana, mutta pidämme hänestä enemmän vähän eloisampana. Itse asiassa huomaamme, että on taas oltava samaa mieltä Simon Cowellin kanssa, joka sanoi 'tykkään sinusta enemmän, kun olet vähän älyttömämpi'.”

Varsinkin Saaran kisassa aiemmin esittämät It's Oh So Quiet- ja Bad Romance -tulkinnat ovat keränneet kehuja energisyydestä ja omaperäisyydestä.

Tuomari Cowell myös kritisoi lauantaina Saaran asua. Telegraph onkin upottanut juttuunsa myös twiitin, jossa kehutaan suomalaislaulajan vetoa, mutta irvaillaan tämän röyhelömekolle.

Tänään sunnuntai-iltana X Factorin tuloslähetyksessä selviää, pääseekö Saara jatkoon.

Kysely

Uskotko, että Saara Aalto pääsee jatkoon?

Kyllä.
Kyllä.
92.1%
En.
En.
7.8%
Ääniä yhteensä: 267
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...