Saara Aalto tunnistetaan Lontoon kaduilla. Hän hymyilee tottuneesti fanikuvissa ja kiittelee, kun fanit kertovat äänestäneensä tätä X Factorissa. Kuva: Jouni Harala
Saara Aalto tunnistetaan Lontoon kaduilla. Hän hymyilee tottuneesti fanikuvissa ja kiittelee, kun fanit kertovat äänestäneensä tätä X Factorissa. Kuva: Jouni Harala

Osallistuminen X Factor -laulukilpailuun oli Saara Aallolle, 29, useita tuhansia euroja niellyt satsaus. Me Naiset vieraili Saaran uusilla kotikulmilla Lontoon Kensingtonissa.

Lontooseen muuttaneilla laulaja Saara Aallolla ja hänen kihlatullaan, manageri Meri Sopasella on uusi harrastus. Naiset ovat koukussa asuntobongailuun netissä.

– Asuntoesittelyjen selaaminen netissä on tosi koukuttavaa ja viihdyttävää. Välillä homma lähtee lapasesta ja ihmettelemme hullun ylellisiä lukaaleja, joihin meillä ei ole ikikuuna päivänä varaa, Saara kertoo uusilla kotikulmillaan Hyde Parkin laitamilla.

Pariskunnan koti on nyt Kensingtonin arvoalueella, mutta naiset suunnittelevat jo muuttoa uuteen. Saara kuvailee nykyisen asunnon saamista draamaksi, jossa heidän piti vakuuttaa vuokraisännille olevansa paitsi luottokelpoisia myös asiallisia. Saara ja Meri vuokrasivat Kensingtonin-asuntonsa kalustettuna.

– Halusimme asettua keskustan tuntumaan, jotta oikein tuntisimme asuvamme Lontoossa. Työpalavereihin pääsee nopeasti ja siellä on helppo viettää terveellistä elämää, Saara kertoo kotikulmistaan luomukauppojen naapurustossa.

– Asuminen ja eläminen täällä on kuitenkin jäätävän hintaista. Aluksi nousi pala kurkkuun hintoja katsellessa.

 

2954821

 

Asutkin piti maksaa itse

Osallistuminen Brittien X Factor -kilpailuun oli Saaralta useita tuhansia euroja niellyt taloudellinen satsaus. Hän ja Meri maksoivat itse viisi matkaansa karsintoihin. Livelähetysten aikaan Saara ja Meri majoittuivat viikonloppuisin hotelleihin saadakseen olla yhdessä.

– Kun kisa osaltani jatkui, rahaa paloi vaatteisiinkin. Meitä kuvattiin joka päivä, eikä samoja asuja saanut käyttää, Saara kertoo.

Vielä finalistien kiertueellakin keikkapalkkiot ovat murusia siihen nähden, mitä show tuottaa omistajilleen. Onnekkaimmat X Factor -menestyjät ovat alkaneet tienata vasta levytyssopimuksista, omista keikoista tai fanituotteistaan, mutta sitten jos natsaa, puhutaan nopeasti miljoonatuloista. Esimerkiksi X Factorista löydettyä One Directionia pidetään maailman kovapalkkaisimpana poikabändinä: sen tulojen väitetään olevan miljoona puntaa viikossa.

Ei sen onnellisempi

Saaran palkkioista ei puhuta tarkkoina lukuina, mutta laulaja kuvailee tilannettaan onnekkaaksi.

– Elän tosi hyvin ja minulla on varaa tehdä asioita. Olen onnekas, että minulla riittää niin hyviä töitä. On surkuteltu sitä, etten ole ollut menestynyt Suomessa, mutta mitä hittoa, minähän olen elättänyt itseni laulamalla jo monta vuotta! Saara muistuttaa.

Nyt managerit, levy-yhtiö ja yleisö jännittävät, mihin menestys kantaa. Laulajalle toistellaan, kuinka hän nyt varmaan on onnensa kukkuloilla.

– Olen urallani tosi onnekkaassa vaiheessa, mutta en koe olevani yhtään sen onnellisempi kuin aiemmin. En tarvinnut tätä menestystä ollakseni onnellinen, sillä olin ollut onnellinen elämässäni jo pitkään.

Mitä Saaran uralle nyt tapahtuu? Tiesitkö, että Saara ja Meri ovat perustaneet yritykset Iso-Britanniaan? Miten naisten suhde on kestänyt erillään olon ja paineet? Miten Saaraa on valmisteltu paparazzien kohtaamiseen? Lue koko haastattelu tuoreesta numerosta 14/2017! Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Saara Aalto

  • Oulunsalossa 2.5.1987 syntynyt laulaja sijoittui toiseksi Iso-Britannian X Factor 2016 -kilpailussa ja teki levytyssopimuksen Sony Musicin kanssa.
  • Asuu Lontoossa ja Järvenpäässä avovaimonsa Meri Sopasen kanssa.
  • Ensimmäinen oma Lontoon-keikka The Hippodrome -kasinolla 28.4. Hartwall Arenan konsertissa 15.4. vierailee X Factor -voittaja Matt Terry. Keikkailee kesällä mm. Briteissä, Irlannissa, Kazakstanissa, Espanjassa ja Suomessa.
  • Laura Frimanin kirja Saara Aalto. No Fear (WSOY) ilmestyy 15.4.
Lontoossa hoitsuna 2007

Saara Aalto arjestaan Lontoossa: ”Eläminen on jäätävän hintaista”

No varmasti on jäätävän hintaista jos asuu Kensingtonissa! Ja vielä niin isossa asunnossa kaksi ihmistä. Itse asuin Lontoossa vuoden ja vaikka asuin kommuunissa vähän "huonommalla" alueella, niin kyllä yli puolet palkasta meni vuokraan. Siis yksi pieni huone kuuden tytön kommuunissa. Aamuisin vuorot, että kuka menee minäkin päivänä ekana suihkuun, koska vain eka sai lämpimän suihkun. Palkka oli kuitenkin hyvä Suomeen verrattuna ja suomalaisia sairaanhoitajia arvostettiin ja otettiin mielellään...
Lue kommentti

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.