Reeta Vestman, Jenni Karén ja Kristoffer Ignatius kannustavat ystäväänsä Saara Aaltoa kohti X Factorin voittoa. Kuvat kotialbumeista.
Reeta Vestman, Jenni Karén ja Kristoffer Ignatius kannustavat ystäväänsä Saara Aaltoa kohti X Factorin voittoa. Kuvat kotialbumeista.

Saara Aallon ystävät uskovat, että X Factorin jälkeen laulajalla on edessään ura kansainvälisenä tähtenä. – Jos jollain on voitontahtoa, niin Saaralla.

Saara Aalto kilpailee viikonloppuna Britannian X Factorin finaalissa. Läheiset ystävät ovat ikionnellisia ja iloisia Saaran puolesta.

Juuri Linnan juhlissa esiintynyt laulaja, musikaalitähti Reeta Vestman tuntee Saaran yhteisiltä opiskeluajoilta Sibelius-Akatemiasta. He ovat esiintyneet yhdessä useaan otteeseen ja toimineet myös toistensa taustalaulajina. Saara on myös laulanut Reetan tyttären kastetilaisuudessa ja Reetan valmistujaisissa.

– Saaralla on ollut aikaa minulle ja perheelleni kiireenkin keskellä. Hän on aina ilahduttanut meitä lahjallaan, Reeta kiittelee.

Hän kertoo seuranneensa X Factoria tunteella ja katsoneensa jokaisen jakson. Reeta ei harmikseen pääse paikalle X Factorin finaaliin, koska hänellä on lauantaina kaksi Saturday Night Fever – Lauantai-illan huumaa -näytöstä Kotkan Kaupunginteatterissa.

– Luottoni Saaraan on kova kuin kivi, uskon, että hän korjaa koko potin! On vaatinut valtavasti tahdonlujuutta häneltä kestää nuo paineet ja nousta yhä uudestaan jaloilleen pudotusuhankin jälkeen. Mutta jos jollain on voitontahtoa, niin Saaralla. Olen äärettömän onnellinen siitä, että hän pääsee vihdoin sille areenalle, minne kuuluukin, Reeta iloitsee.

”Saaran elämäntilanne mahdollistaa nopeat liikkeet minne päin maailmaa tahansa.”

Reetan mielestä Saara on X Factorin tuotantokoneiston ja oikeiden ihmisten myötä päässyt puhkeamaan täyteen loistoonsa. Hän toivoo Saaralle kaikkea hyvää finaaliin ja tulevaisuuteen.

– En usko, että Saara palaa enää Suomeen. Hänen elämäntilanteensa mahdollistaa nopeat liikkeet minne päin maailmaa tahansa, ja se on upeaa!

 

Love you @saaraaalto ❤️ @thexfactor #XFactor #SaaraAalto #NoFear2016 #Friends

Kuva, jonka Kristoffer Ignatius (@ignaattius) julkaisi

Kristoffer Ignatius: "Tiedossa mielettömiä juttuja"

Juontaja Kristoffer Ignatius on Saaran läheinen ystävä ja työkaveri. Hän juonsi maanantaina Senaatintorilla järjestetyn Saaran Suomen-vierailun.

– Saaralla on uskomaton matka takanaan. Se on vaatinut valtavasti sitä kuuluisaa sisua, taistelua, valvottuja öitä, stressinhallintaa ja heittäytymistä jokaisella mahdollisella tasolla. Ja tietysti myös muuttoa ulkomaille ja taloudellisia riskejä, Kristoffer listaa.

Kristofferin mukaan Saara on edelleen oma itsensä: avoin, iloinen ja määrätietoinen. X Factor on kuitenkin antanut Saaralle itseluottamusta.

– Saara uskoo entistä enemmän omaan juttuunsa ja siihen, että unelmat toteutuvat. Nyt hänellä ovat edessään ulkomaat ja kansainväliset unelmat. Suomi ei unohdu, mutta uran kannalta keskittyminen suunnataan ulkomaille. Tiedossa on mielettömiä juttuja, odottakaa vaan, Kristoffer vihjaisee.

Jenni kävi kannustamassa Saaraa X Factor -livelähetyksessä. Tuolloin Saara lauloi Girls Aloud -bändin Sound of the Underground -kappaleen.
Jenni kävi kannustamassa Saaraa X Factor -livelähetyksessä. Tuolloin Saara lauloi Girls Aloud -bändin Sound of the Underground -kappaleen.

Jenni Karén: "Saara oli tyyni pyörityksen keskellä"

Musiikkiuraa Lontoossa luova Jenni Karén on tuntenut Saaran musiikkiteatteripiireistä pitkään. Saara on myös opettanut Jennille laulamista. Jenni kävi X Factorin live-esitysten puolivälissä kannustamassa Saaraa paikan päällä.

– Oli kiinnostavaa nähdä, millaisessa pyörityksessä Saara oli ja miten kovaa työtä kisassa olo artisteille tarkoittaa. Samalla hän tuntui kovin tyyneltä ja rauhalliselta. Saara otti ihailtavasti vastaan jatkuvat valokuvauspyynnöt ja jaksoi jutella kaikkien kanssa, Jenni kehuu.

Jenni kertoo seuranneensa Saaran uraa Suomessa mielenkiinnolla.

”Myös Lontoon suomalaisten keskuudessa Saara on nostanut Suomi-spirittiä ja yhteishenkeä.”

– Hän ei ehkä ole saanut sopivaa tilaisuutta näyttää, mihin hänestä todella on, ainakaan samalla mittapuulla kuin nyt. Saarahan ei ole tehnyt yhtään virhettä koko X Factorin aikana. Harva maailmantähtikään pystyy laulamaan livenä noin täydellisesti viikosta toiseen.

Jenni arvelee, että finaaliin asti pääseminen on antanut Saaralle lisää uskoa ja uusia tavoitteita.

– Britit ovat selkeästi alkaneet arvostaa ja rakastaa häntä, mitä ei ole ulkomaalaisena helppoa saavuttaa. Myös Lontoon suomalaisten keskuudessa Saara on nostanut ihanasti Suomi-spirittiä ja yhteishenkeä. Toivon, että Saaran kaltaiset tähdet avaavat ovia myös muille suomalaisille artisteille.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...