Saara Aalto ja Teemu Roivainen ovat työskennelleet yhdessä 13 vuotta. Kuva: Sanoma-arkisto/Jouni Harala
Saara Aalto ja Teemu Roivainen ovat työskennelleet yhdessä 13 vuotta. Kuva: Sanoma-arkisto/Jouni Harala

Ex-tangokuningas Teemu Roivainen seuraa herkeämättä Saaran menestystä X Factorissa, mutta ottaisi tämän mielellään myös mukaan yhteiselle joulukiertueelle. – Tietenkin haluan Saaralle parasta, mutta kanssaesiintyjänä häntä on vaikea korvata.

Britannian X Factorissa kuuden parhaan joukossa kisaava Saara Aalto saa varauksetonta kannatusta ex-poikaystävältään, muusikko Teemu Roivaiselta. Teemu ja Saara ovat tehneet yhdessä musiikkia 13 vuoden ajan. Teemu siis tuntee Saaran läpikotaisin.

– Seuraan Saaran edistystä sekä analyyttisesti että tunteikkaasti. Tunnen hänet ja hänen mahdollisuutensa tarkkaan. Olemme yhteyksissä päivittäin, sillä pyrin jeesaamaan häntä ja antamaan hänelle vinkkejä niin paljon kuin mahdollista, Teemu kertoo.

Tunteikkain hetki Teemulle Saaran tähänastisessa X Factor -menestyksessä on ollut ensimmäisestä livelähetyksestä jatkoon selviytyminen. Tuolloin Saara joutui pudotusuhan alle laulettuaan Frozen-elokuvasta tutun Let it Go -kappaleen, mutta selvisi tuomariäänin jatkoon. Silloin Teemukin tirautti muutaman onnenkyyneleen.

”Saara on yllättänyt esityksillään minutkin.”

– Olen aina nähnyt sen mielettömän potentiaalin, mikä Saarassa on. Kaikkien näiden vuosien jälkeen Saara on vihdoin päässyt puhkeamaan kukkaan. Hän on yllättänyt esityksillään jopa minutkin.

Miten käy kiertueen?

Ensi viikolla alkaa Saaran ja Teemun yhteiseksi tarkoitettu Jouluenkelit-kirkkokiertue, mutta jos Saara on edelleen mukana X Factorissa, hän jää pois kiertueelta. Silloin hänet korvaavat Saaran sisko Suvi Aalto ja laulaja Camilla Bäckman, joka valittiin juuri ensimmäisenä suomalaisena kaksi vuotta kestävän kansainvälisen Circue du Soleil -kiertueen solistiksi.

– Suhtaudun kaksijakoisesti Saaran jatkoonpääsyyn. Tietenkin haluan hänelle parasta, mutta kanssaesiintyjänä häntä on vaikea korvata. Onneksi kaksi huikeaa naista on mahdollisesti tulossa laulamaan hänen tilallaan, joten yleisön kannalta konserttielämys ei muuta muotoaan, tangokuningas vuosimallia 2014 sanoo.

Teemu kävi pari viikkoa sitten Lontoossa seuraamassa X Factoria livenä ja kannustamassa Saaraa. Teemu toivoo, että Saara saa paikan päällä solmittua uusia kansainvälisiä suhteita, jotka edesauttaisivat tämän uraa.

– Täytyy muistaa, että X Factor on vain yksi tv-ohjelma, jonka kautta meidän on tarkoitus löytää pidemmällä tähtäimellä sopivat yhteistyökumppanit. Olemme yrittäneet luoda kansainvälisiä suhteita aiemminkin, mutta se ei vain ole onnistunut. Toivotaan, että se onnistuu nyt.

Jouluenkelit-kirkkokiertue alkaa Seinäjoelta 25.11.

hakemalla haetaan negatiivsuut...

Saara Aallon ex-poikaystävä Teemu Roivainen: ”Suhtaudun kaksijakoisesti Saaran jatkoonpääsyyn”

seiju74 kirjoitti: Onpa ihme tekstiä. Joulu on joka vuosi ja kirkkokonsertteja myös. Saaralla on tämä ainutlaatuinen tilaisuus päästä unelmaansa, niin kehtaa herra vinkua noin. Taitaa tyypillinen suomalainen kateus ja Saaran menettäminen iskeä nyt. Olisi iloinen kun yhteistyökumppani menestyy. Roivainen ei menesty eikä ketään edes kiinnosta. Oli ihan vikavalinta tangokuninkaaksi. Saaralle paljon onnea tulevalle, menestymisen eteen on tehnyt paljon töitä! Missä kohtaan tuossa kirjoitukssa näit...
Lue kommentti
Jos taivas putoaa

Saara Aallon ex-poikaystävä Teemu Roivainen: ”Suhtaudun kaksijakoisesti Saaran jatkoonpääsyyn”

Saara on Teemun rinnalle vaan se ainut ja oikea solisti. Kummatkin hienoja artisteja. Teemun komea ääni pääsee oikeuksiinsa näissä live konserteissa samoin kuin Saarankin. Sanon näin kun olen nähnyt ja kuullut heidän yhdessä esiintyvän ja se oli upeinta mitä olen koskaan livenä kuullut.
Lue kommentti

Vuoristotaudista kärsineet morsian ja sulhanen vaihtoivat häätamineisiin jäisen kiven takana kymmenen asteen pakkasessa. 

Moni naimisiinmenoa suunnitteleva haaveilee destination weddingistä eli häiden järjestämisestä jossakin ihanassa, usein lämpimässä ja eksoottisessa paikassa. 

Myös Australiassa asuvalla suomalaisella Heidi Turusella, 32, oli tällainen haave. Hänen ja australialaisen Tom-puolison, 31, häistä tulikin melkoinen reissu – voisi sanoa destination wedding 2.0. 

Heidi ja Tomi tapasivat vuonna 2013 Australian Queenslandissa. Heidi oli lähtenyt yliopistosta valmistumisen jälkeen reppureissaamaan, päätynyt Aasian-vuosien jälkeen Australiaan ja havitteli uutta viisumia pidentääkseen oleskeluaan Australiassa. 

– Siitä asti olemme olleet yhdessä kuin paita ja peppu, Heidi kertoo sähköpostitse Australiasta. 

Pari alkoi seurustella pian ensitapaamisensa jälkeen, ja vuonna 2015 Tomi kosi Heidiä, kun he olivat viettämässä joulua Suomessa. 

Suunnitelmat käyntiin

Häiden suunnittelu sai sysäyksen helmikuussa 2017, kun Heidin päähän pälkähti idea Mount Everestin -reissusta. 

– Laitoin Tomille viestiä, että kiinnostaako lähteä Everestille tänä vuonna. Tunnin päästä siitä varasin meille lentoliput, ja aloimme innolla suunnitella reissua. 

”Olin aina haaveillut pienistä intiimeistä rantahäistä jossain eksoottisella saarella,”

Pariskunnalta oli jo pitkään udeltu, missä häät pidettäisiin, sillä Tomin perhe asuu Australiassa ja Heidin Suomessa. 

– Idea pitaa häät Everestilla lähti aluksi vitsistä. Sen jälkeen aloimme miettiä, että niistä tulisi kyllä mahtavat häät. Voiko olla hienompaa paikkaa menna naimisiin kun maailman huipulla! Heidi muistelee.

Selvää oli, että kummankaan perhe tai muut läheiset eivät lähtisi hääparin mukaan vuorelle juhlimaan häitä, joten Everestin-reissun jatkoksi päätettiin järjestää pienimuotoinen hääillallinen Koh Samuilla Thaimaassa. 

– Olin aina haaveillut pienistä intiimeistä rantahäistä jossain eksoottisella saarella, Heidi kertoo. 

Häitä ryhdyttiin suunnittelemaan samalle kesälle. Thaimaan hääillalliselle varattiin kaikenlaista valokuvaajasta kukka-asetelmiin, mutta Mount Everestin seremonian suunnitteleminen oli vaikeampaa, sillä vuorella vallitsevia olosuhteita ei voinut tietää varmaksi.

Heidi oli käynyt vuosia sitten Nepalissa Annapurna-vuoriston perusleirissä. Tomilla ei ollut lainkaan kokemusta vuorikiipeilustä. Pariskunta alkoi harjoitella tulevaa koitosta varten Australiassa, mutta siellä heillä ei ollut mahdollisuutta treenata 700 metriä korkeammalla. Happivaje ja siitä johtuva vuoristotauti eivät siis tulleet tutuiksi – vielä. 

Tomi ja Heidi halusivat kiivetä häävarusteineen itsenäisesti, ilman ulkopuolista kantoapua. Heidin avoselkäinen pitsimekko, pitkä huntu ja muu hääasu matkustivat Tomin 25-kiloisessa rinkassa, ja Heidin oma rinkka painoi noin 12 kiloa. 

Vuoristotautinen morsian

Heidin ja Tomin tavoite oli pitää häät Mount Everestin perusleirissä, joka on noin 5 380 metriä merenpinnan yläpuolella.

Parin päivän kiipeämisen jälkeen, kun pariskunta oli saavuttanut 4 000 metrin korkeuden, kumpikin sai vuoristotaudin oireita, kuten päänsärkyä. Erityisesti Heidin olo oli tukala.

– Emme olleet varmoja, selviämmekö huipulle asti. Päätimme aikaistaa häitä päivällä ja kiirehtiä ylös, jotta voisimme aloittaa matkan takaisin. En ollut valmis luopumaan haaveestani mennä naimisiin huipulla, Heidi kertoo.

Lopullisen päätöksen hän ja Tom tekivät Gorak Shepin kylässä muutama sata metriä perusleirin alapuolella. 

– Lounaan jälkeen päätimme, että this is it, tänään mennään naimisiin. Jätimme kaikki muut varusteemme Gorak Shepiin, pakkasimme hääpukumme ja aloitimme patikoinnin Everestin perusleiriin lumisateessa. 

Heidin olo helpottui yllättäen korkeammalle noustessa. 

– Olin kai niin motivoitunut häistä.

”Tavallaan saimme viettää häämatkan ennen hääseremoniaa.”

Kiven takana hääasuun

Ylhäällä odotti yllätys: perusleirissä yli 5 000 metrin korkeudessa oli kyllä muitakin kiipeilijöitä, mutta kukaan heistä ei ollut pystyttänyt paikalle telttaa.

– Meidän ei auttanut muu kuin vaihtaa hääasusteisiin ison jäisen kiven takana. Tom suojasi minua takillaan, kun vaihdoin mekon päälle. Lämpötila oli noin -10 astetta, ja satoi lunta. 

Tom ja Heidi olivat kertoneet muille paikalla olleille menevänsä naimisiin. Kun he ilmestyivät häätamineissaan kiven takaa, lähelle oli kerääntynyt hymyilevä ja häämarssia hyräilevä yleisö. 

Heidi ja Tom lausuivat toisilleen kirjoittamansa häävalat ja vaihtoivat sormukset. 

Yleisö hurrasi, ja sitten otettiin kuvia. 

– Emme kumpikaan kuulu kirkkoon tai ole kovin uskonnollisia, joten seremonia maailman huipulla vuoristossa oli juuri meidän näköisemme juhla, Heidi toteaa. 

Kuvien jälkeen oli aika laittaa retkeilyvaatteet takaisin päälle ja aloittaa patikka alaspäin, takaisin majapaikkaan. 

Seuraavana aamuna Heidi ja Tom nousivat vielä hieman perusleiriä korkeammalle, runsaassa 5 600 metrissä olevalle Kala Pattharin huipulle ottamaan valokuvia. Sää oli niin kylmä, että rinkat jäätyivät, mutta maisemat olivat Heidin mukaan mielettömät. 

Seuraava huippu kiikarissa

Nepalin vuoristoisista maisemista tuore aviopari lensi Koh Samuille Thaimaahan. Siellä molempien perheet olivat mukana hääjuhlassa, ja Heidin isä saattoi saattaa Heidin alttarille – tai siis rantaan, jossa seremonia järjestettiin – kuten Heidi oli toivonut. 

Heidi oli alun perin ajatellut laittavansa meikin ja kampauksen myös Everestin-seremoniaa varten, mutta vuoristotaudin takia se jäi tekemättä. Thaimaassa aviopari pääsi nauttimaan spa-hoidoista ja laittautuminenkin onnistui paremmin. 

Kuva: Cherry May Ward Photography
Kuva: Cherry May Ward Photography

Reissuhäiden jälkeen Heidi ja Tom eivät lähteneet erilliselle häämatkalle. 

– Tavallaan saimme viettää häämatkan ennen hääseremoniaa, Heidi sanoo patikoinnista Everestille. 

– Yövyimme erittäin vaatimattomissa paikoissa matkan varrella ja nautimme joka hetkestä ilman puhelimia ja sosiaalista mediaa. 

Häiden jälkeen pariskunta palasi arkeen Australiassa. 

– Vuorilla patikointi haasteineen toi meitä entistäkin lähemmäs toisiamme ja synnytti varsinaisen vuoristokuumeen. Suunnittelemme jo seuraavaa reissua Nepaliin ja kartoitamme seuraavaa valloitettavaa huippua, Heidi kertoo. 

Kapellimestari ja säveltäjä Esa-Pekka Salonen ja Jane-vaimo ehtivät olla yhdessä lähes 27 vuotta.

Lontoon filharmonisen orkesterin ylikapellimestari Esa-Pekka Salonen, 59, ja hänen vaimonsa Jane eroavat, kertoo Iltalehti.

Lehden mukaan avioeroa on hakenut Jane Salonen, joka on jättänyt avioerohakemuksen Los Angelesissa sijaitsevalle oikeustalolle kesäkuussa 2017.

Salonen on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista. Ennen Lontoon-pestiään hän toimi Los Angelesin filharmonikkojen musiikillisena johtajana ja ylikapellimestarina. Hän on tehnyt paljon yhteistyötä myös New Yorkin filharmonikkojen kanssa.

Esa-Pekka ja Jane menivät naimisiin vuonna 1991. Heillä on kolme täysi-ikäistä lasta.