Ryan Gosling vuoden 2017 Golden Globe -gaalassa. Kuva: Reuters / Mario Anzuoni
Ryan Gosling vuoden 2017 Golden Globe -gaalassa. Kuva: Reuters / Mario Anzuoni

Tuore Golden Globe -voittaja kiitti puheessaan vuolaasti puolisoaan, joka on hänelle tärkeä taustatuki.

Näyttelijä Ryan Gosling nappasi viime yönä työstään La La Land -elokuvassa Golden Globe -pystin. 

Useimmiten näyttelijät muistavat gaalapuheissaan kollegoitaan ja muita elokuvantekijöitä, mutta Gosling päätti käyttää hetkensä lavalla kiittääkseen puolisoaan, näyttelijä Eva Mendesiä

Goslingin tärkein viesti oli, ettei hän todennäköisesti olisi edes voittanut palkintoa, jos hänellä ei olisi kotona tiivistä tukijoukkoa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

– Samaan aikaan kun minä lauloin, tanssin, soitin pianoa ja sain parhaan kokemukseni elokuvan tekemisestä, leidini kasvatti tytärtämme, odotti toista lastamme ja yritti tukea veljeään, joka taistelee syöpää vastaan, Gosling kertoi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Jos hän ei olisi tehnyt tätä kaikkea niin, että minä sain mahdollisuuden tehdä elokuvaa, tällä lavalla olisi taatusti joku toinen tänään. Kultaseni, kiitos.

Ihana puhe – mutta onko se feministinen?

Twitterissä puhe herätti runsaasti ihastelevia kommentteja. Esimerkiksi Arnold Schwarzeneggerin ex-vaimo Maria Shriver kehui Goslingia Twitterissään.

– Viehättävä, älykäs ja niin reilu kumppanilleen. Mikä mies, hän kirjoitti.

Bustlen mukaan Goslingin puhe oli yksi ensimmäisistä kiitospuheista, joissa voittaja on kiitellyt kumppaniaan taustapanoksesta näin vuolaasti. Moni media on nimennyt puheen jopa ”feministiseksi” teoksi.

Somessa kaikki eivät ole samaa mieltä. Esimerkiksi Twitter-käyttäjä Elisa Gebhard kysyy osuvasti, mistä lähtien naisen jääminen kotiin hoitamaan lapsia on ollut erityisen feminististä. 

Myös vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson on Twitterissä samoilla linjoilla. Hänkin kyseenalaistaa sen, että naisen kiittäminen hoivatyöstä olisi feminististä.

Joidenkin mielestä puheen tituleeraaminen feministiseksi on kuin paluu 50-luvulle, jolloin feministit taistelivat sitä, että naisen olemassaolo maailmassa ylipäätään huomattiin.

Mitä mieltä sinä olet? Kerro kommenteissa!

Ekimies45

Siis mies kiittää julkisessa puheessa vaimoaan lasten synnyttämisestä ja hoidosta? Kiitospuhe oli varmasti ansaittu. Ja 'En olisi koskaan voittanut tätä palkintoa ilman vaimoani'? Totta varmasti sekin.

Samanlaisia miehiä löytyy Suomesta paljon. Vielä enemmän niitä, jotka aidosti arvostavat puolisoaan ja olivat ja ovat valmiita uhraamaan uraansa yhteisen tulevaisuuden eteen. Kuten vaimokin. Ryan ei mielestäni niinkään. Yllättää Amerikassa muttei täällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla