Ryan Gosling vuoden 2017 Golden Globe -gaalassa. Kuva: Reuters / Mario Anzuoni
Ryan Gosling vuoden 2017 Golden Globe -gaalassa. Kuva: Reuters / Mario Anzuoni

Tuore Golden Globe -voittaja kiitti puheessaan vuolaasti puolisoaan, joka on hänelle tärkeä taustatuki.

Näyttelijä Ryan Gosling nappasi viime yönä työstään La La Land -elokuvassa Golden Globe -pystin. 

Useimmiten näyttelijät muistavat gaalapuheissaan kollegoitaan ja muita elokuvantekijöitä, mutta Gosling päätti käyttää hetkensä lavalla kiittääkseen puolisoaan, näyttelijä Eva Mendesiä

Goslingin tärkein viesti oli, ettei hän todennäköisesti olisi edes voittanut palkintoa, jos hänellä ei olisi kotona tiivistä tukijoukkoa.

 

– Samaan aikaan kun minä lauloin, tanssin, soitin pianoa ja sain parhaan kokemukseni elokuvan tekemisestä, leidini kasvatti tytärtämme, odotti toista lastamme ja yritti tukea veljeään, joka taistelee syöpää vastaan, Gosling kertoi.

– Jos hän ei olisi tehnyt tätä kaikkea niin, että minä sain mahdollisuuden tehdä elokuvaa, tällä lavalla olisi taatusti joku toinen tänään. Kultaseni, kiitos.

Ihana puhe – mutta onko se feministinen?

Twitterissä puhe herätti runsaasti ihastelevia kommentteja. Esimerkiksi Arnold Schwarzeneggerin ex-vaimo Maria Shriver kehui Goslingia Twitterissään.

– Viehättävä, älykäs ja niin reilu kumppanilleen. Mikä mies, hän kirjoitti.

Bustlen mukaan Goslingin puhe oli yksi ensimmäisistä kiitospuheista, joissa voittaja on kiitellyt kumppaniaan taustapanoksesta näin vuolaasti. Moni media on nimennyt puheen jopa ”feministiseksi” teoksi.

Somessa kaikki eivät ole samaa mieltä. Esimerkiksi Twitter-käyttäjä Elisa Gebhard kysyy osuvasti, mistä lähtien naisen jääminen kotiin hoitamaan lapsia on ollut erityisen feminististä. 

Myös vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson on Twitterissä samoilla linjoilla. Hänkin kyseenalaistaa sen, että naisen kiittäminen hoivatyöstä olisi feminististä.

Joidenkin mielestä puheen tituleeraaminen feministiseksi on kuin paluu 50-luvulle, jolloin feministit taistelivat sitä, että naisen olemassaolo maailmassa ylipäätään huomattiin.

Mitä mieltä sinä olet? Kerro kommenteissa!

Ekimies45

Ryan Goslingin romanttinen kiitospuhe herättää ihastusta – mutta onko sillä mitään tekemistä feminismin kanssa?

Siis mies kiittää julkisessa puheessa vaimoaan lasten synnyttämisestä ja hoidosta? Kiitospuhe oli varmasti ansaittu. Ja 'En olisi koskaan voittanut tätä palkintoa ilman vaimoani'? Totta varmasti sekin. Samanlaisia miehiä löytyy Suomesta paljon. Vielä enemmän niitä, jotka aidosti arvostavat puolisoaan ja olivat ja ovat valmiita uhraamaan uraansa yhteisen tulevaisuuden eteen. Kuten vaimokin. Ryan ei mielestäni niinkään. Yllättää Amerikassa muttei täällä.
Lue kommentti

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.