Prinsessa Madeleine ja Christopher O'Neill, kuva  REUTERS/Soren Andersson/Scanpix.
Prinsessa Madeleine ja Christopher O'Neill, kuva REUTERS/Soren Andersson/Scanpix.
Christopher O'Neill esitteli medialle tyttärensä musteella painettua jalanjälkeä, kuva REUTERS/Carlo Allegri.
Christopher O'Neill esitteli medialle tyttärensä musteella painettua jalanjälkeä, kuva REUTERS/Carlo Allegri.

Prinsessa Madeleinen ja hänen puolisonsa Christopher O'Neillin ensimmäinen lapsi ja Ruotsin hovin tuorein tulokas sai nimekseen prinsessa Leonore.

Ruotsin hovi ilmoitti Facebookissa kuningas Kaarle XVI Kustaan kertovan keskiviikkona Suomen aikaa kello 16, minkä nimen prinsessa Madeleinen ja hänen puolisonsa Christopher O'Neillin tytär saa. Juhlallista! Nyt nimi on paljastettu: kokonaisuudessaan se on Leonore Lilian Maria, mutta kutsumanimeksi tuli Leonore. Leonoresta tulee viralliselta titteliltään prinsessa ja Gotlannin herttuatar.

Katso kuva prinsessa Leonoresta Ruotsin hovin sivuilta – täältä.

Ennen julkistusta veikattiin, että nimi tulisi olemaan kansainvälinen ja sisältämään Alicen, Desireen tai Elouisen, mutta ei Ingridiä, Ulrikaa tai Ullaa. Myös ennen Ruotsin pienen Estelle-prinsessan nimeämistä nimiveikkaukset kävivät kuumana. Prinsessa Victoria ja prinssi Daniel päättivät tuolloin välttää perinteisiä kuninkaallisia nimiä ja nimetä esikoisensa Estelle Silvia Ewa Maryksi.

Leonore sai kolmannen nimensä, Maria, isänsä äidiltä ja toisen nimensä, Lilian, edesmenneeltä prinsessa Lilianilta, Madeleinen isotädiltä.

Leonore syntyi Suomen aikaan varhain perjantaiaamuna 21. helmikuuta. Vastasyntyneestä kuninkaallisen perheen jäsenestä nähtiin jo pilkahdus Facebookissa Madeleinen lähtiessä miehensä kanssa sairaalasta.

 

 

Lue myös:

Lisää tyttöjä Ruotsin hoviin – prinsessa Madeleine synnytti!

Pian synnyttävä prinsessa Madeleine julkaisi kuvan vauvavatsastaan

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!