Prinsessa Madeleine ja Christopher O'Neill, kuva  REUTERS/Soren Andersson/Scanpix.
Prinsessa Madeleine ja Christopher O'Neill, kuva REUTERS/Soren Andersson/Scanpix.
Christopher O'Neill esitteli medialle tyttärensä musteella painettua jalanjälkeä, kuva REUTERS/Carlo Allegri.
Christopher O'Neill esitteli medialle tyttärensä musteella painettua jalanjälkeä, kuva REUTERS/Carlo Allegri.

Prinsessa Madeleinen ja hänen puolisonsa Christopher O'Neillin ensimmäinen lapsi ja Ruotsin hovin tuorein tulokas sai nimekseen prinsessa Leonore.

Ruotsin hovi ilmoitti Facebookissa kuningas Kaarle XVI Kustaan kertovan keskiviikkona Suomen aikaa kello 16, minkä nimen prinsessa Madeleinen ja hänen puolisonsa Christopher O'Neillin tytär saa. Juhlallista! Nyt nimi on paljastettu: kokonaisuudessaan se on Leonore Lilian Maria, mutta kutsumanimeksi tuli Leonore. Leonoresta tulee viralliselta titteliltään prinsessa ja Gotlannin herttuatar.

Katso kuva prinsessa Leonoresta Ruotsin hovin sivuilta – täältä.

Ennen julkistusta veikattiin, että nimi tulisi olemaan kansainvälinen ja sisältämään Alicen, Desireen tai Elouisen, mutta ei Ingridiä, Ulrikaa tai Ullaa. Myös ennen Ruotsin pienen Estelle-prinsessan nimeämistä nimiveikkaukset kävivät kuumana. Prinsessa Victoria ja prinssi Daniel päättivät tuolloin välttää perinteisiä kuninkaallisia nimiä ja nimetä esikoisensa Estelle Silvia Ewa Maryksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Leonore sai kolmannen nimensä, Maria, isänsä äidiltä ja toisen nimensä, Lilian, edesmenneeltä prinsessa Lilianilta, Madeleinen isotädiltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Leonore syntyi Suomen aikaan varhain perjantaiaamuna 21. helmikuuta. Vastasyntyneestä kuninkaallisen perheen jäsenestä nähtiin jo pilkahdus Facebookissa Madeleinen lähtiessä miehensä kanssa sairaalasta.

 

 

Lue myös:

Lisää tyttöjä Ruotsin hoviin – prinsessa Madeleine synnytti!

Pian synnyttävä prinsessa Madeleine julkaisi kuvan vauvavatsastaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla