Prinsessa Madeleine ja Christopher O'Neill, kuva  REUTERS/Soren Andersson/Scanpix.
Prinsessa Madeleine ja Christopher O'Neill, kuva REUTERS/Soren Andersson/Scanpix.
Christopher O'Neill esitteli medialle tyttärensä musteella painettua jalanjälkeä, kuva REUTERS/Carlo Allegri.
Christopher O'Neill esitteli medialle tyttärensä musteella painettua jalanjälkeä, kuva REUTERS/Carlo Allegri.

Prinsessa Madeleinen ja hänen puolisonsa Christopher O'Neillin ensimmäinen lapsi ja Ruotsin hovin tuorein tulokas sai nimekseen prinsessa Leonore.

Ruotsin hovi ilmoitti Facebookissa kuningas Kaarle XVI Kustaan kertovan keskiviikkona Suomen aikaa kello 16, minkä nimen prinsessa Madeleinen ja hänen puolisonsa Christopher O'Neillin tytär saa. Juhlallista! Nyt nimi on paljastettu: kokonaisuudessaan se on Leonore Lilian Maria, mutta kutsumanimeksi tuli Leonore. Leonoresta tulee viralliselta titteliltään prinsessa ja Gotlannin herttuatar.

Katso kuva prinsessa Leonoresta Ruotsin hovin sivuilta – täältä.

Ennen julkistusta veikattiin, että nimi tulisi olemaan kansainvälinen ja sisältämään Alicen, Desireen tai Elouisen, mutta ei Ingridiä, Ulrikaa tai Ullaa. Myös ennen Ruotsin pienen Estelle-prinsessan nimeämistä nimiveikkaukset kävivät kuumana. Prinsessa Victoria ja prinssi Daniel päättivät tuolloin välttää perinteisiä kuninkaallisia nimiä ja nimetä esikoisensa Estelle Silvia Ewa Maryksi.

Leonore sai kolmannen nimensä, Maria, isänsä äidiltä ja toisen nimensä, Lilian, edesmenneeltä prinsessa Lilianilta, Madeleinen isotädiltä.

Leonore syntyi Suomen aikaan varhain perjantaiaamuna 21. helmikuuta. Vastasyntyneestä kuninkaallisen perheen jäsenestä nähtiin jo pilkahdus Facebookissa Madeleinen lähtiessä miehensä kanssa sairaalasta.

 

 

Lue myös:

Lisää tyttöjä Ruotsin hoviin – prinsessa Madeleine synnytti!

Pian synnyttävä prinsessa Madeleine julkaisi kuvan vauvavatsastaan

Brittilehdistön saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat uutisesta innoissaan.

Brittiläismediat kertovat, että Cambridgen herttuataren Catherinen pikkusisko Pippa Middleton, 34, on raskaana. Tuleva pienokainen on Pippan ja hänen aviomiehensä James Matthewsin, 42, esikoinen.

The Sun -lehden mukaan lapsen laskettu aika on lokakuussa. Raskaus on siis jo toisella kolmannekselle. Lehden saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat perheenlisäyksestä innoissaan.

Tulevalla syysvauvalla riittää lähipiirissä leikkikavereita. Herttuatar Catherinella ja prinssi William odottavat kolmatta lastaan. Pian syntyvän pienokaisen lisäksi kuningasparilla on tytär ja poika: 4,5-vuotias prinssi George ja pian 3-vuotias prinsessa Charlotte.

Myös Jamesin velipoika Spencer Matthews odottaa puolisonsa kanssa esikoista.

Pippa ja James avioituivat viime toukokuussa 2017. He menivät kihloihin kesällä 2016 vuosien yhdessäolon jälkeen. 

Jukka Poika ja Teija Stormi ovat olleet jo pitkään yhdessä.

Suomalaislaulaja Jukka Poika (oik. Jukka Rousu), 37, on mennyt naimisiin pitkäaikaisen kumppaninsa Teija Stormin kanssa. Jukka kertoi asiasta eilen illalla hurmaavalla hääkuvalla, jonka julkaisi Instagram-tilillään. Kuvan kommenttikenttä on täyttynyt Jukan seuraajien onnitteluista.

 

❤️

A post shared by Jukka Poika (@jukkapoikaofficial) on

Jukka ja Teija ovat olleet yhdessä yli seitsemän vuotta. He menivät kihloihin vuoden 2016 lopulla. Pariskunta kertoi myös kihlauksestaan Instagramissa – viikkoja itse tapahtuman jälkeen.

 

5 viikkoa sitten. J 💍 T

A post shared by Teija Stormi (@teijaeevatuulikki) on

Jukka ja Teija nähtiin ensimmäistä kertaa julkisuudessa yhdessä vuoden 2013 itsenäisyyspäivän juhlissa.

Jukalla on kolme lasta, Onerva, Eila ja Hampus, ex-vaimonsa Sandran kanssa. Vuonna 2015 Jukka kertoi Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa, että häntä harmitti huhut, joiden mukaan hän olisi vaihtanut ”Sandran nuorempaan, 15-vuotiaaseen siideripissikseen”. Jukan Siideripissis-hitti kertoo Teijasta, ja Teijan lempinimi tulee siitä, että Teija esitteli itsensä aikoinaan Jukalle siideripissiksenä.

– Ei se nyt ihan niinkään mennyt. Siinä vaiheessa minut oli jo vaihdettu nuorempaan.

– Mutta ei siinä, tilanne oli tavallaan jo selvitetty ensin ja siirrytty eteenpäin, Jukka kertoi tuolloin.

Vuonna 2012 Jukka Poika kertoi Me Naisten haastattelussa, että ero edellisestä liitosta oli hänelle kasvun paikka. Sen jälkeen hän ymmärsi, millainen haluaa olla.

– Avioero ei ollut helppo, mutta samalla se oli myös tosi inspiroiva. Sitä mietti, millainen on seuraava vaihe elämässäni ja mitä kaikkea pystyn itse tekemään, etten möhlisi enempää.