1-vuotias prinssi Oscar ja 5-vuotias prinsessa Estelle kansallispäivän kesätunnelmissa. Kuvat: Kungahuset / Erika Gerdemark
1-vuotias prinssi Oscar ja 5-vuotias prinsessa Estelle kansallispäivän kesätunnelmissa. Kuvat: Kungahuset / Erika Gerdemark

Hurmaaviahan he ovat, minkäs sille mahtaa.

Ihanaa kansallispäivää, Ruotsi! Länsinaapurin juhlapäivä tietää myös jo perinteeksi muodostunutta hovin tervehdystä, jossa poseeraavat jo toista vuotta putkeen suloiset prinsessa Estelle, 5, ja prinssi Oscar, 1.

Kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin lapset ovat päässeet tällä kertaa kuviin harvinaisen kauniissa kesän valossa.

Yhteiskuvassa Estelle ja Oscar istuvat ruohikolla, ja lisäksi hovi on julkaissut kesäisen potretin iloisesti kansallispuku yllään hymyilevästä Estellestä.

Maaliskuussa 2015 syntynyt Oscar on jo kasvanut viime vuoden otoksesta, jossa hän oli vain kolmen kuukauden ikäinen.

Estelle ja Oscar kansallispäivän kuvassa vuosi sitten. Kuva: Kate Gabor / Kungahuset.se
Estelle ja Oscar kansallispäivän kuvassa vuosi sitten. Kuva: Kate Gabor / Kungahuset.se

Oscar hurmasi viimeksi edustustilaisuudessa, jossa kuninkaallisen perheen jäsenet tapasivat jääkiekon maailmanmestaruuden voittaneen Ruotsin maajoukkueen.

Lue myös: Pikkuprinssi Oscarin ja Tre Kronorin suloinen kohtaaminen: 1-vuotias varasti kaikkien huomion

Tulevana kesänä Ruotsin kuninkaalliset juhlivat myös Victorian 40-vuotissyntymäpäivää. Kruununprinsessa täyttää pyöreitä vuosia 14. heinäkuuta. Hovi julkaisi vähän aikaa sitten tuoreita kuvia myös Victoriasta.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.