Harva pystyy taistelemaan Ruby Rosen viehätysvoimaa vastaan. Kuva: Shutterstock
Harva pystyy taistelemaan Ruby Rosen viehätysvoimaa vastaan. Kuva: Shutterstock

Seksisymboliksi noussut Orange is the New Black -näyttelijä Ruby Rose halusi koko lapsuutensa olla poika.

Orange is the New Black -sarjan austarialaissyntyisestä näyttelijästä ja mallista Ruby Rosesta, 29, on hetkessä tullut yksi tämän hetken kuumimmista seksisymboleista. Erityisen Rubyn vetovoimasta tekee se, että hän viehättää niin lesboja, homoja kuin heteronaisiakin. "Gender-fluid"-termillä itseään kuvaileva Ruby sanoo, ettei koe olevansa mies eikä nainen vaan päättävänsä sukupuolensa päivittäin.

Aina ei kuitenkaan ole ollut näin. Ruby kertoo Access Hollywoodin haastattelussa alkaneensa jemmata jo 5-vuotiaana rahaa purkkiin sukupuolenkorjausleikkausta varten.

– Emme olleet rikkaita, joten sain säästettyä lähinnä kolikoita. Siinä ei ollut mitään järkeä. Säästin leikkausta varten, josta en tiennyt yhtään mitään.

Rajusti koulukiusattu Ruby sanoo kertoneensa äidilleen jo 12-vuotiaana olevansa lesbo, mutta tutustuneensa vartaloonsa vasta 15-vuotiaana – ja ajelleensa silloin myös hiuksensa.

– Äitini hämmentyi ja sanoi: "En tiedä mistä on kyse, mutta jos se tekee sinut onnelliseksi, tee se". Silloin vaihdoin myös pukeutumis- ja puhetyyliäni ja tajusin, etten varsinaisesti haluakaan sukupuolenkorjausta vaan ainoastaan tuntea oloni mukavammaksi nahoissani.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...