Rosa Meriläinen saapui puolisonsa Tuomas Murajan kanssa Ranskan suurlähetystöön juhlimaan maan kansallispäivää. ”Tuomas on ollut kääntäjänä lähetystössä ja sai kutsun sen takia. Minä tulin avecina.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Rosa Meriläinen saapui puolisonsa Tuomas Murajan kanssa Ranskan suurlähetystöön juhlimaan maan kansallispäivää. ”Tuomas on ollut kääntäjänä lähetystössä ja sai kutsun sen takia. Minä tulin avecina.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Helsinkiin muuttanut Rosa ja avopuoliso viettävät kesää sekä Suomessa että Ranskassa.

Vuodenvaihteessa juontaja Simo Frangénista eronnut kirjailija ja ex-poliitikko Rosa Meriläinen ja toimittaja Tuomas Muraja ovat pitäneet yhtä reilun puolen vuoden ajan.

– Olemme asuneet yhdessä kesäkuusta lähtien. Muutin silloin kirjat Tampereelta Helsinkiin, Rosa kertoi parin saapuessa Ranskan suurlähetystöön juhlimaan maan kansallispäivää.

Juhlien jälkeen pari suuntaa kymmenen päivän lomamatkalle Ranskaan La Rochellen rantakaupunkiin. Mukaan lähtevät Rosan poika Frans sekä Rosan vanhemmat.  Muusta kesän ohjelmistosta vastaa  perhoskoiranpentu Muru, joka oli pariskunnan mukana juhlissa.

– Muru on Frans-poikani koira. Meillä ei ole ollut koiraa aikaisemmin, Rosa selitti.

Rosa rakentaa Tuomaksen kanssa nyt uusioperhettä. Tuomaksella on kaksi kouluikäistä lasta edellisestä suhteestaan. Rosalla on puolestaan Simo Frangénin kanssa 10-vuotias Frans-poika.

”Kesällä elo on tämmöistä laiskanpulskeaa. Teen pariakin kirjaa, mutta kesällä ei rypistetä.”

– Kesällä elo on tämmöistä laiskanpulskeaa. Teen pariakin kirjaa, mutta kesällä ei rypistetä, Rosa jutteli.

Yhteisiä lapsia pariskunta ei ole hankkimassa, mikäli se Rosasta on kiinni.

– Yksi oma riittää minulle, hän totesi.

Maria Veitolaa on aina ärsyttänyt naiseuden vaatimus.

Toimittaja Maria Veitola, 44, kertoo uusimmassa Me Naiset -lehdessä työpaikalla kokemastaan seksuaalisesta ahdistelusta. Hän puhuu haastattelussa myös siitä, että naisen vartalossa eläminen ei ole ollut aina helppoa.

Teininä Maria pukeutui hippimekkoihin ja kaapuihin, parikymppisenä hän alkoi käyttää suuria huppareita ja jättimäisiä hiphop-farkkuja, jotka peittivät kehittyvän vartalon muodot.

”Minua on aina ärsyttänyt naisellisuuden vaatimus.”

– Sain olla rauhassa ainakin kopeloinnilta. Minua on aina ärsyttänyt naisellisuuden vaatimus. Ikään kuin olisin olemassa muiden katseita ja toiveita varten, hän kertoo ja painottaa, että on monia eri tapoja olla nainen.

Maria kertoo ajatelleensa, että jos hän ei pukeudu naisellisesti, hän ei ainakaan ole se, joka saa työpaikan seksikkyyden takia, vaan ainoastaan ammatillisten kykyjensä ansiosta. Osaa miehistä Marian olemus ärsytti ja kummastutti niin paljon, että tv-töissä häneltä saatettiin tivata, miksi hän pukeutuu niin rumasti.

– Eikä kukaan voi arvata, miten paljon raivoa miehissä on herättänyt lyhyt tukkani, Maria kertoo.

Milloin Maria on työelämässä kohdannut räikeintä sukupuolista syrjintää? Miksi johtajina on edelleen vähemmän naisia kuin miehiä? Miksi Maria on sosiaalisessa mediassa niin avoin? Miten hän huolehtii itsestään? Lue lisää Me Naisten numerosta 47/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Piritta Hagman kertoo tekevänsä töitä välillä jopa kuusi päivää viikossa.

Fysioterapeuttina työskentelevä entinen missi Piritta Hagman, 38, pääsi pitkästä aikaa juontohommiin. Hän emännöi yhdessä koomikko Sami Hedbergin kanssa World Vision: Sami Hedberg ja ystävät -hyväntekeväisyysshow’ta, joka esitetään Nelosella 8. joulukuuta.

– Aika vähän olen tehnyt juontokeikkoja viime aikoina, lähinnä hyvinvointitapahtumissa, joissa voin yhdistää kaksi osaamisaluettani, hän kuvailee.

– Nyt tosin tuntuu siltä, että voisin alkaa juontaa taas enemmän. Tein vähän aikaa sitten myös näytöksen pitkästä aikaa. Alkuun piti vähän muistella, mutta kyllä se sitten tuli selkäytimestä.

”Olen vuosi vuodelta lisännyt töitä.”

Hagmanien kolmelapsinen perhe on muuttanut vuosien varrella Niklas Hagmanin jääkiekkouran perässä ympäri Yhdysvaltoja ja Suomeakin, ja Piritta on keskittynyt pääasiassa perheen pyörittämiseen kotiäitinä. Nyt kun lapset ovat kasvaneet ja perhe asettunut Helsinkiin, on tullut Pirittan vuoro keskittyä uraan.

– Kuopukseni Eliana on nyt 5-vuotias. Olen vuosi vuodelta lisännyt töitä, ja nyt saatan tehdä töitä kuusikin päivää viikossa, hän kertoo.

Lisäksi Pirittalla on kesken myös ravintoneuvojan opinnot, jotka hän aloitti ymmärtääkseen ihmisen hyvinvointia kokonaisvaltaisemmin.

– Niitä on vielä kolmas vuosi jäljellä. Olin niin pitkään lasten kanssa kotona, että olen nyt yrittänyt ottaa kiinni kaikessa, missä pystyn, aiemmin muun muassa doulaksi ja synnytysvalmentajaksi kouluttautunut nainen nauraa.