Sara ottaa rennosti muiden puheet itsestään, mutta kisaamista tosi-tv:ssä hän miettisi kaksi kertaa. ”Ja jääkiekkovitsiin ehdin jo kyllästyä.”
Sara ottaa rennosti muiden puheet itsestään, mutta kisaamista tosi-tv:ssä hän miettisi kaksi kertaa. ”Ja jääkiekkovitsiin ehdin jo kyllästyä.”

Sara Sieppi oli ajatellut pysyvänsä sinkkuna pitkään, mutta Roope Salmiselta tullut viesti muutti kaiken. Nyt rakastunut pari asuu yhteisessä kodissa. – Meillä on tosi hauskaa yhdessä.

Kymmenen viikon dieetti on alkanut edellisenä päivänä, ja Sara Sieppi, 24, nauraa olleensa jo hajoamassa.

Uusi, terveellinen ruokavalio vaatii harjoittelua, sillä pr-keikkojen ja juontotöiden tekijänä Sara on tottunut epäsäännölliseen elämään. Nyt pitäisi opetella pois isoista annoksista ja syödä viidesti päivässä.

Kärsivältä Sara ei kuulosta, vaan puhkionnelliselta. Iso syy siihen on seurustelusuhde ja avoliitto Roope Salmisen kanssa. Pitkin talvea jatkunut kuurupiilo päättyi huhtikuussa, kun Roope kirjoitti Facebookiin: ”Sara Sieppi on mun avovaimo ja rakastan häntä tosi paljon.”

– Kyllästyimme, kun kaikki kyselivät. Olemme seurustelleet marraskuusta asti ja yhteen muutimme maaliskuussa. On onnellinen olo.

Piti olla sinnikäs

Sara ja näyttelijä-muusikko Roope Salminen tapasivat ensimmäisen kerran joulukuussa 2013. Silloin Roope pyysi Saraa esiintymään Roope Salminen ja Koirat -bändinsä jouluvideolle, jossa promottiin keikkaa Tavastialla. Sara esitti videolla Roopen tyttöystävää.

– En tuntenut Roopea sitä ennen. Minun oli tarkoitus mennä myöhemmin katsomaan se keikka, mutta en päässyt. Puolitoista vuotta myöhemmin viime syksynä Roope laittoi viestin, että olis Tavastialla keikka, tuu tsekkaan. Siitä se lähti.

”Inhoan treffejä, koska minun on vaikea istua tuntemattoman kanssa keskustelemassa itsestäni.”

Sara oli tottunut elämään yksin eikä uskonut tapaavansa ketään kiinnostavaa. Treffikutsuja sateli kyllä – jopa keskellä katua – mutta ne eivät kiinnostaneet. Scandinavian Hunkseista tunnetun Nikita Koutcherenkon kanssa seurustelu oli päättynyt jo 2012. Sara tapaili joitakin miehiä, mutta ei seurustellut eikä liikkunut julkisesti kenenkään kanssa.

– Inhoan treffejä, koska minun on vaikea istua tuntemattoman kanssa keskustelemassa itsestäni. On helpompaa, että törmätään ja viestitellään sen jälkeen.

Siksi ensimmäiset treffit myös Roopen kanssa olivat Saralle hankala ajatus.

– Roope sai nähdä vaivaa. Tavattiin kerran, ja sen jälkeen oli kiireitä. Pelkäsin sitoutumista, mutta Roope sai minut suostumaan tapaamiseen toisenkin kerran. Onneksi hän jaksoi yrittää, koska meillä oli tosi hauskaa. Oikeastaan tiesin sen jo ensimmäisen tapaamisen jälkeen.

Viime marraskuusta lähtien pari on ollut yhdessä niin tiiviisti kuin työt ovat antaneet periksi. Tammikuussa Sara ja Roope tekivät yhdessä Australian-matkan. Sieltä Sara julkaisi Facebook-sivullaan kuvan, jossa ikkunasta heijastuu kaksi ihmistä. Tarkimmat tunnistivat kaverin Roope Salmiseksi.

Helmikuussa Sara ilmoitteli somessa, että hänen yksiönsä Kalliossa etsii uutta vuokralaista. Samoihin aikoihin Roope alkoi pakata tavaroitaan Hakaniemen-kämpässään.

Kohumissin vitsi

Torniosta kotoisin oleva Sara Sieppi valittiin Miss Suomeksi vuonna 2011. Alusta alkaen häntä on kutsuttu myös kohumissiksi, sillä voitto tuli vasta sen jälkeen, kun Pia Pakarinen luopui kruunusta. Samoihin aikoihin Sara sai myös lätkämissin maineen, kun hänen nimensä liitettiin jääkiekkoilija Mikael Granlundiin.

Syntyi sitkeä vitsi: aina kun Granlund nähtiin jossain, kysyttiin, missä Sieppi on. Sara on vitsaillut aiheella itsekin ja kutsunut itseään ”tyrkkymissitositvbimbowannabejuontajaksi”.

– Mutta ehdin kyllästyä jääkiekkovitsiin jo aikaa sitten. Nyt niitä ei onneksi enää ole näkynyt, kun seurustelen.

Osallistuminen tosi-tv-ohjelmiin toi Saralle vielä yhden tittelin, tosi-tv-julkkiksen. Viidakon tähtöset, Julkkis Big Brother ja Martina ja hengenpelastajat olivat kokemuksia, jotka toivat kyllä töitä telkkarissa ja pitivät nimeä esillä, mutta joihin Sara lopulta väsyi.

– Niiden jälkeen minua kysyttiin Unelmien poikamiestyttöön ja muihinkin treffiohjelmiin, ja tuntui, että ehdotuksia tuli ovista ja ikkunoista. Lopulta päätin, että nyt riitti kisaaminen tosi-tv-ohjelmissa. Kyllästyin ja halusin vain Suomesta pois.

Sara purki turhautumistaan reissussa: helmikuussa Dominikaanisessa tasavallassa, maaliskuussa Thaimaan Phuketissa, huhtikuussa Barcelonassa, toukokuussa Wienissä ja Lontoossa. Suurin osa matkoista oli yhteistyökumppaneiden kustantamia tai liittyi muuten tuleviin töihin. Mukana oli aina joku ystävä. Saran Instagram-tili eli tiiviisti reissujen tahtiin.

Reissut tekivät hyvää ja selvensivät ajatuksia. Työt televisiossakin jatkuivat, tällä kertaa juontajana. Sara nähtiin viime talvena juontamassa kahta tv-ohjelmaa: tosi-tv-sarja Paratiisihotellia ja Ummikot ulkomailla -matkailusarjaa.

– Tykkäsin juontamisesta tosi paljon. Varsinkin Ummikot ulkomailla -sarjassa oli mahtavia tyyppejä. Kaikki eivät osanneet edes lukea lentokentän lähtötaulua.

 


 

Uusi ammatti ja taustalle?

Tulevaisuuttaan Sara ei ole koskaan halunnut miettiä kovin pitkälle. Tähän asti se asenne on kantanut.

– Kaikki on aina järjestynyt, vaikka äiti onkin kysellyt huolestuneena, mitä aion tehdä seuraavaksi. Varsinkin keväällä olen aina halunnut tehdä jotain uutta.

Tänäkin vuonna se toteutui: Kalenterissa oli kerrankin tilaa, joten Sara aloitti koulun. Hän valmistuu kesäkuun alussa meikkaajaksi.

– Tekisin mielelläni välillä töitä taustalla. Olen ollut esillä niin monta vuotta.

”Saan yhdestä kuvasta saman summan kuin päivän työstä messuilla.”

Esillä olemisen varjopuolet Sara ottaa huumorilla. Esimerkiksi bloginsa solvauskommentteja hän ei missään nimessä halua poistaa.

– Minusta on vain hauska lukea, mitä jengi kirjoittelee!

Saran Instagram-tilillä on yli 86 000 seuraajaa. Perusmissiksi ihan ok, hän itse toteaa. Insta on Saralle sekä päiväkirja että tulonlähde. Yhteistyötarjouksia tipahtelee sähköpostiin paljon, ja hän hyväksyy noin yhden kymmenestä.

Postausten tuottoja Sara ei halua kertoa, mutta toteaa, että somessa kannattaa olla aktiivinen.

– Yhdestä kuvasta saan saman summan kuin päivän työstä messuilla.

Saran hyvän olon eväät

Roope

”Ihastuin Roopessa siihen, että hän on niin hyvä tyyppi, huumorintajuinen ja hauska.

Täytyy silti myöntää, että hänen ulkonäkönsä ja se, miten hän kantaa itsensä niin varmasti, teki suuren vaikutuksen heti ensitapaamisella.

Roopen seurassa sain olla heti oma itseni. Meillä klikkasi saman tien, vaikka olemmekin ihan eri piireistä – Roope taiteilija- ja musiikkipiireistä ja minä missi- ja mallikuvioista. Meillä on hauskaa yhdessä.

”Kun olemme yhdessä, teemme ruokaa, katsomme hömppäohjelmia tai käymme syömässä.”

Yhteistä aikaa meillä on tosi vähän, sillä aikataulut menevät ristiin. Kun olemme yhdessä, teemme ruokaa, katsomme hömppäohjelmia ja Netflixistä sarjoja tai käymme syömässä.

Roope on hyvä tekemään ruokaa. Hän sanoo, että ei ole ikinä kokkaillut, mutta on kai sitten luonnonlahjakkuus. En osaa edes valita lempparia, kaikki Roopen ruuat ovat hyviä.

Kesällä Roopen härdelli jatkuu. Minulla on edessä rauhallisempaa enkä vielä tiedä, mitä keksin. Loppuvuodesta saatamme karata yhteiselle lomamatkalle.

Jossain vaiheessa haaveilen perheestä, mutta vielä ei ole sen aika.”

Koti

”Muutimme Roopen kanssa maaliskuussa yhteiseen kotiin Helsingin Punavuoreen, ja se myös tuntui heti kodilta. Se on vuokrakaksio, eikä remonttia tarvittu.

Ensimmäinen yhteinen ostoksemme oli sohva. Roope halusi harmaan sohvan ja minä olisin halunnut valkoisen, mutta sohva oli ainoa asia, johon Roope halusi puuttua. Hän sai sen.

Tykkään sisustamisesta, kaikesta valkoisesta ja siitä, että on siistiä. Olen kysynyt Roopelta, ärsyttävätkö kynttilät, ja hän on sanonut, että eivät, laita vain. Täydellinen poikaystävä siis! Olen sisustanut myös tekokukilla. Aikaisemmin en tykännyt niistä, mutta kun löysin Korkeavuorenkadulta sisustusliikkeen, ihastuin.

Kodin sisustus on ikuisuusprojekti. Uusin hankintamme on Kartellin läpinäkyvä jakkara.

Olen julkaissut Instagramissa kuvia edellisestä Kallion-kodistani ja myös tästä uudesta. Jotkut on sanoneet, että se on liian yksityistä, mutta en ole miettinyt asiaa ollenkaan niin. Saan itsekin inspiraatiota omaan sisustukseeni muiden jakamista kotikuvista.”

 

Voinko herää vasta perjantaina. Öitä.

Kuva, jonka Sara Sieppi (@sarasieppi) julkaisi

Tornio

”Käyn kotona Torniossa pari kolme kertaa vuodessa, mikä on tosi vähän. On kiva istua isän ja äidin sohvan nurkassa, saunoa ja hengailla pikkusiskon kanssa. Alisa, 16, on vielä lukiossa. Artturi, 22, opiskelee liikuntaohjaajaksi Rovaniemellä ja isosisko Sallariina, 26, opettajaksi Oulussa.

”Koko kuusihenkinen perheemme kiersi Suomea asuntoautolla.”

Vanhemmillani on kaunis koti ja isot pihat ja kasvimaat. Mökkiä meillä ei ole ollut koskaan. Lapsuudessa koko meidän kuusihenkinen perheemme kiersi Suomea asuntoautolla. Se oli sellainen pohjoisen juttu, jota en varsinkaan teini-iässä ymmärtänyt. Oli sääskiä, ja jos satoi, leirintäalueilla ei ollut mitään tekemistä.

Äiti on suuhygienisti ja isä töissä painofirmassa. He käyvät Helsingissä vain lomilla, mutta tulevat, jos tarvitsen apua. Nytkin äiti auttoi meitä muutossa.

Kun olen ollut Torniossa neljä viisi päivää, on kiva tulla takaisin. Nautin siellä kiireettömyydestä, mutta en kaipaa sinne enää.”

Tyttöporukka

”Meillä on vajaan kymmenen hengen tyttöporukka, johon kuuluvat muun muassa Sabina Särkkä, Sara Chafak, Diandra ja Sofia Ruusila-Nousiainen. Me osaamme bilettää.

Parhaita ovat ex-tempore-illat, mutta välillä pistämme pystyyn isot zembalot ja suunnittelemme kaiken tosi tarkasti. Panostamme etkoihin, ja joskus vuokraamme juhlatilan. Huoneistohotelli Helsingin Töölönlahdella on hyvä juhlapaikka, ja sieltä pääsee kätevästi baariin. Usein menemme etkoilta suoraan yökerho Showroomiin ja sieltä joskus vielä jatkoille.

”Saamme juoruilla ja nauraa ja nollata kaiken, tyttöjen juttuja.”

Tyttöjen kanssa vietetyt illat ovat energianlähteitä, vaikka aamulla olo onkin aika hiljainen ja energiat vähissä. Meillä on aina tosi hauskaa. Saamme juoruilla ja nauraa ja nollata kaiken, tyttöjen juttuja.”

Sushi

”Himoitsen sushia ja voisin syödä sitä monta kertaa viikossa. Jos on ollut huono päivä, tilaan sushia kotiin, ja kaikki on taas hyvin.

Rakastuin sushiin pari vuotta sitten, ja rakkaus on vain kasvanut. Tilaan annoksia kotiinkuljetuksella. Minun tarvitsee odottaa vain 40 minuuttia ja sitten voin mennä ovelle ihan röhnäisen näköisenä hakemaan ruokaa.

Nyt tähän pitäisi tulla muutos, sillä yritän puhdistaa kesäksi kroppaa fitness-urheilijaystäväni Sofia Ruusila-Nousiaisen tekemällä ruokavaliolla. En ole laihiksella vaan tavoittelen hyvää oloa. Saan syödä viisi kertaa päivässä normaalia ruokaa: kananmunanvalkuaista, broileria, bataattia, riisiä ja muuta.

Onneksi kerran viikossa saa syödä mitä vain. Silloin tilaan ihan varmasti sushia.”

Sara Sieppi

  • Juontaja-malli syntyi 3.6.1991 Torniossa.
  • Miss Suomi 2011.
  • Kilpaillut monissa tosi-tv-ohjelmissa, mm. Martina ja hengenpelastajat ja Viidakon tähtöset.
  • Juontanut Paratiisihotellin syksyllä 2015 ja Ummikot ulkomailla keväällä 2016.
  • Instagram-tilillä yli 86 000 seuraajaa. Pitää Sarxsab-blogia ystävänsä Sabina Särkän kanssa.
  • Asuu Helsingin Punavuoressa juontaja-laulaja-näyttelijä Roope Salmisen kanssa.

Joillakin niitä ei ole ollenkaan ja joillakin vaikka muille jakaa. Arvaatko hiusten perusteella, ketkä julkisuuden henkilöt ovat kuvissa?

 

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.