Isä ja poika: Eppu ja Roope Salminen. Kuvat: Sanoma-arkisto/Mikko Hannula ja Jonna Öhrnberg
Isä ja poika: Eppu ja Roope Salminen. Kuvat: Sanoma-arkisto/Mikko Hannula ja Jonna Öhrnberg

– Musta on hienoa, että Roope breikkasi siitä huolimatta, että aina joku nuunupää ei ottanut häntä kouluun, Eppu Salminen sanoi Yle Puheessa.

Roope Salminen, 26, tuli alun perin tutuksi suositusta Kotikatu-sarjasta, jossa hän näytteli Narskua vuodesta 2009 vuoteen 2012. Hän yritti sinnikkäästi myös saada koulutuksen näyttelijän työhön ja pyrki Teatterikorkeakouluun jopa seitsemän kertaa. Enää Roope ei aio yrittää.

– Ehkä joku muu tarvii sitä paikkaa nyt enemmän kuin minä. En usko, että oon valmis näyttelijä, mutta musta tuntuu, että tässä vaiheessa olisi tyhmää mennä viideksi vuodeksi kouluun opettelee, miten näytellään. Oon kuitenkin saanut nyt sellaisen työllisyysasteen, josta moni Teakista valmistunutkin saa vain haaveilla, Roope kertoi Yle Puheella Tuija Pehkosen haastattelussa.

”Musta on hyvä näyttää vähän pitkää nenää siihenkin suuntaan.”

Roopen isä Eppu Salminen kertoi haastattelussa, että on ylpeä pojastaan ja siitä, miten monipuolisesti tämä on päässyt viime aikoina tekemään eri töitä. Epulla on myös terveiset Teakin raadille, joka tekee opiskelijavalinnat.

– Musta on hienoa, että Roope breikkasi siitä huolimatta, että aina joku nuunupää ei ottanut häntä sisään kouluun. Musta on hyvä näyttää vähän pitkää nenää siihenkin suuntaan – vaikka ei Roope itse tätä näin sanoisi. Jos hänen lahjakkuutensa ei riittänyt siihen kouluun, niin näköjään muilla rintamilla vientiä riittää. Hienoa, etteivät ne pystyneet päätöksillään torppaamaan hienoa uraa, Eppu sanoi Ylellä.

Seuraavaksi leffarooli

Roopen seuraava iso näyttelijän rooli on Tuukka Temosen Apulanta-elokuvassa, jonka ensi-ilta on tänä syksynä. Hän näyttelee siitä Antti Lautalaa, joka on Apulannan yksi perustajajäsenistä.

Roopen lisäksi näyttelijä Pirjo Heikkilä on pyrkinyt teatterikorkeaan seitsemän kertaa. Lisäksi hän on yrittänyt Tampereen yliopiston teatterityöhön eli Nätyyn kolme kertaa. Myös Pirjo kyllästyi hakkaamaan päätään seinään.

– Kun stand up rupes viemään, niin sitten oli vähän sillai, että mä käyn näyttämässä vaan persettä siellä, Pirjo kertoi runsas vuosi sitten.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Jussi

Roope Salminen pyrki Teatterikorkeakouluun 7 kertaa: Eppu-isä näpäytti valitsijaraatia Ylellä

Kertoo vain siitä että näillä kouluilla on edes joku taso ja valintakriteerit. Hyvä että niistä pidetään kiinni, mielestäni se että isä on kuuluisa näyttelijä ei riitä perusteeksi. Jos haluaa päästä sinne kouluun niin pitää olla perempi kuin muut hakijat. Tässä tapauksessa muut olivat parempia, seitsemän kertaa peräkkäin.
Lue kommentti

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.