Riitta Havukainen viettää joulun Lontoossa. – Olen ollut viime vuodet joulupakolaisena. Roopenkin kanssa olemme varmasti yhteyksissä ennen joulua, hänellä on myös synttärit pian. Kuva: Sakari Majantie
Riitta Havukainen viettää joulun Lontoossa. – Olen ollut viime vuodet joulupakolaisena. Roopenkin kanssa olemme varmasti yhteyksissä ennen joulua, hänellä on myös synttärit pian. Kuva: Sakari Majantie

Riitta Havukainen kertoo nähneensä jo neljävuotiaasta Roopesta, että pojasta kasvaa esiintyjä.

Näyttelijä Riitta Havukainen ottaa syksyn pimeimmän ajan rennosti. Hän on viettänyt nyt kesälomaansa ja tehnyt vain muutamia keikkoja, kuten Eija Vilpaksen kanssa ikisuosittua Pirre ja Hansua.

Teatteriharjoitukset Havukainen aloittaa vasta kuun lopussa.

– Olen käynyt teatterissa, lukenut kirjoja, istunut hevosen selässä ja nähnyt ystäviä, hän iloitsi lauantai-iltana Eläinsuojelugaalassa.

Havukainen tunnetaan Roope Salmisen äitipuolena. Muusikkona, näyttelijänä ja juontajana työskentelevä, monessa mukana oleva Roope Salminen oli neljävuotias, kun Havukainen tuli hänen elämäänsä.

– Uskon, että Roope on ripotellut myös minun päälleni hieman tähtisadetta, Havukainen sanoi.

Lue myös: ”Tulee tippa linssiin!” Roope Salmisen herkkä äitikappale koskettaa suomalaisia – pelkäsi aluksi julkaisemista

Hän kertoi aina uskoneensa, että Roopesta tulee jotain suurta. Roope valittiin viime kuussa esimerkiksi Musiikki ja Media -gaalassa Vuoden mediapersoonaksi.

– Tosin en ehkä sitä, että se tapahtuisi näin nopeasti. Menimme hänen isänsä, Eppu Salmisen kanssa yhteen, kun Roope oli neljän, ja ajattelin, että kyllä tuosta pojasta esiintyjä tulee.

Riitta ja Eppu erosivat vuonna 2011, seitsemäntoista yhteisen vuoden jälkeen.

Roopen biologinen äiti on Minna Turunen. Roope oli vuoden vanha, kun hänen isänsä ja äitinsä erosivat. Isä ja poika elivät kaksistaan joitakin vuosia ennen kuin Eppu tapasi Riitan.

Roope Salminen ja vuoden 2011 Miss Suomi Sara Sieppi muuttivat yhteen ja julkistivat suhteensa viime keväänä. Kuvat: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg ja Tuomas Selänne
Roope Salminen ja vuoden 2011 Miss Suomi Sara Sieppi muuttivat yhteen ja julkistivat suhteensa viime keväänä. Kuvat: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg ja Tuomas Selänne

Roopen kiireiden vuoksi Havukainen näkee häntä nykyään vähemmän. Kiireisiin kuuluu myös yhdessäolo tyttöystävä Sara Siepin kanssa.

– Ja onhan hänellä nyt kiinteä parisuhde-elämä. Siksi Roope viettää vapaansa rauhassa Saran kanssa.

Havukainen kehuu estoitta Saraa.

– Eipä siinä paljoa hyväksymistä ollut. Ihana tyttö! Olen onnellinen heidän puolestaan.

29-vuotiaan Alina Tomnikovin näyttelijänura on nyt hurjassa nosteessa. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
29-vuotiaan Alina Tomnikovin näyttelijänura on nyt hurjassa nosteessa. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Näyttelijä Alina Tomnikovia kutsuttiin jo lapsena Suomen Juulia Roopertiksi. Ujo lapsi rakasti esiintymistä kotona isänsä vhs-kameralle.

”Milloin nää sinne Puttoukseen?” sukulaiset Oulussa ovat kyselleet näyttelijä Alina Tomnikovilta, 29, jo pitkään. Nyt se vihdoin tapahtuu, ja Alina on pestistä tohkeissaan itsekin.

– Olen katsellut Putousta sen alkukausista lähtien, ensin ihan muina faneina, sitten näyttelijän vinkkelistä. Olen ihastellut, miten monipuolisesti näyttelijät saavat siinä revitellä. Tunnen, että nyt oli minulle oikea aika lähteä mukaan.

Katso videolta, millainen kujeilija Alina oli jo lapsena! Videopotpuri on kooste Alinan Dimka-isän kuvaamista vhs-nauhoista.


Alina tuntuu rytinällä lyöneen läpi urallaan parin viime vuoden aikana. On tv-sarjoja Syke, Pää edellä, Downshiftaajat ja Donna sekä elokuvia Rendel, Tuntematon sotilas, pari Rölliä sekä pian ensi-iltansa saava Veljeni vartija.  Niiden lisäksi Alina on näytellyt muun muassa Ryhmäteatterissa sekä Kansallisteatterissa.

– Olen saanut tehdä draamaa, sketsiviihdettä ja kaikenlaista. Putous-komedia on yksi asia lisää taiteilijuuteni sisällä.

Sukulaistäti kutsui Alinaa Suomen Juulia Roopertiksi jo silloin, kun tyttö oli polvenkorkuinen.

– Lapsena haaveilin, että minusta kasvaisi Pretty Womanin ihana kiharatukka tai Fifth Elementin Leeloo, jota Milla Jovovich näytteli. Nykyään mieluusti näyttelisin sellaisia rooleja, mutta enää en haluaisi olla he, Alina nauraa.

Muiden mokailu puhdistaa

Alina kiittelee Putous-porukan keskinäistä yhteishenkeä. Sen kokeneet tekijät rauhoittelevat ensikertalaisia ja muistuttavat nauttimaan kaiken tohinan keskellä.

– Pirullista onkin, että paineet tulevat itseltäni. Tiedostan hyvin ohjelman suosion, Alina sanoo.

Alinaa viehättää, että suosikkiohjelma on koko perheen viihdettä.

– Se yhdistää ikään katsomatta, hän miettii.

– Ja onhan siinä sekin, että katsomalla sekoiluamme ja mokailuamme ihmiset voivat kotisohvillaan puhdistua omista nolouksista. Siinä kunkin häpeät himmenevät, kun seuraa muiden painavan menemään ilman mitään häpyä.

Putous MTV3 pe 20.1. alkaen.

Ei omena kauas puusta putoa – vai miten se nyt meni?

Monilla Putous-näyttelijöillä on kuuluisat vanhemmat. Ja on useilla entisillä Putous-näyttelijöillä myös taiteilijapuoliso.

Pihla Penttinen – isä Pertti Sveholm

Pertti ja Pihla vuonna 2015. Kuva: Mikko Hannula
Pertti ja Pihla vuonna 2015. Kuva: Mikko Hannula

Pihla Penttinen, 39, on kokenut näyttelijä, mutta Putouksesta hänet nähdään tällä kaudella ensimmäistä kertaa. Pihlan isä on näyttelijä Pertti Sveholm. Pertti on ollut mukana yli sadassa televisiosarjassa ja elokuvassa, ja hänet on palkittu Jussi-patsaalla kahdesti.


 

Kiti Kokkonen – isä Ere Kokkonen ja äiti Titta Jokinen

Kiti ja Titta vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuukka Ylönen
Kiti ja Titta vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuukka Ylönen

Myös Kiti Kokkonen, 43, on mukana Putouksessa ensimmäistä kertaa. Hänen isänsä on vuonna 2008 kuollut ohjaaja Ere Kokkonen, jonka luona Kiti myös vietti lapsuutensa. Kitin äiti on näyttelijä Titta Jokinen.

 

Roope Salminen – isä Eppu Salminen, äidit Minna Turunen, Riitta Havukainen

Roope Salmisen, 28, isä on näyttelijä Eppu Salminen ja biologinen äiti näyttelijä Minna Turunen. Roope vietti lapsuutensa isänsä Eppu Salmisen ja tämän silloisen puolison, näyttelijä Riitta Havukaisen kanssa. Uusperheeseen kuuluivat Riitan aiemmassa suhteessa syntynyt tytär Katariina Havukainen sekä Epun ja Riitan yhteinen lapsi, Santtu.

 

Myös joidenkin vanhojen Putous-näyttelijöiden isä tai äiti on taiteilija. Lisäksi monella ohjelmassa nähdyllä näyttelijällä on taiteilijapuoliso.

Iina ja Minka Kuustonen – isä Mikko Kuustonen

Mikko ja Iina Kuustonen vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto
Mikko ja Iina Kuustonen vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto

Sekä Iina että Minka Kuustonen ovat molemmat vanhoja Putous-näyttelijöitä. Heidän isänsä on muusikko, tv-kasvo Mikko Kuustonen. Iinan ja Minkan serkku on stand up -koomikko Sami Hedberg.

 

Näillä vanhoilla Putous-näyttelijöillä on näyttelijä- tai ohjaajapuolisot:

Pirjo Lonka (1. kausi) on naimisissa näyttelijä-ohjaaja Jani Volasen kanssa. Jani on Putouksen entinen pääkäsikirjoittaja ja ohjaaja. Jani on ollut naimisissa myös Mari Perankosken kanssa. Mari oli mukana Putouksessa 

Elina Knihtilä (1. kausi) on naimisissa näyttelijä Tommi Korpelan kanssa.

Krista Kososen (1., 2., 3. ja 4. kausi) avopuoliso on ohjaaja Antti Jokinen.

Joanna Haartti (2. kausi) seurustelee näyttelijä Minna Haapkylän kanssa.

Ville Tiihosen kumppani on näyttelijä Kreeta Salminen. Kreetan isä on puolestaan Esko Salminen.

Kaisa Hela (o.s. Mattila) (8. kausi) aviopuoliso on muusikko-näyttelijä Heikki Hela.

Minka Kuustosen (8. kausi) avopuoliso on näyttelijä Aku Sipola.

Essi Hellén (6. kausi) aviopuoliso on näyttelijä Mikko Virtanen.