”En ymmärrä, mikset oo täällä. Eiks mun vieres ois helpompaa?” Roope Salminen laulaa Sinulle mutsi -kappaleessa äidilleen Minna Turuselle (kuva vuodelta 2004). Kuvat: Sanoma-arkisto/Mika Ranta ja Pete Aarre-ahtio
”En ymmärrä, mikset oo täällä. Eiks mun vieres ois helpompaa?” Roope Salminen laulaa Sinulle mutsi -kappaleessa äidilleen Minna Turuselle (kuva vuodelta 2004). Kuvat: Sanoma-arkisto/Mika Ranta ja Pete Aarre-ahtio

Roope Salminen teki henkilökohtaisimman kappaleen ikinä. Hän toivoo, että äiti Minna Turunen kuulisi sen.

Roope Salmisen & koirat -bändi julkaisi tänään uuden kappaleen Sinulle mutsi. Roope Salminen, 26, kertoo tiedotteessa, että kappale on hänelle henkilökohtaisin ikinä. Se kertoo Roopen suhteesta hänen äitiinsä Minna Turuseen.

Kappaleessa Roope laulaa muun muassa, että ettei ole nähnyt äitiään viiteen vuoteen ja pyytää, voisiko tämä soittaa, kun kuulee kappaleen.

– Uskon, että Minna kuulee tämän kappaleen. Emme ole olleet yhteyksissä. Olen ilmoittanut hänelle parhaani mukaan semmoisia reittejä, jotka tiedän, että tällainen biisi on tulossa. En ole saanut mitään vastausta. Saa nähdä, mitä tapahtuu, Roope kertoo Ilta-Sanomille.

Roope oli vuoden vanha, kun hänen isänsä, Eppu Salminen ja Minna Turunen erosivat. Isä ja poika elivät kaksistaan joitakin vuosia ennen kuin Eppu tapasi näyttelijä Riitta Havukaisen. Me Naisten haastattelussa vuonna 2013 Roope kertoi, että hänelle lapsuudenperhe on aina tarkoittanut Eppua, Riittaa sekä sisaruksia Santtua ja Katariinaa. Santtu on Epun ja Riitan yhteinen lapsi, Katariina on Riitan aikaisemmasta suhteesta.

Roope kertoo Ilta-Sanomissa, että yritti teininä pitkään pelastaa äitinsä.

– Totta kai silloin, kun itselle rakkaalla ihmisellä alkaa mennä huonommin, tekee kaikkensa ja jos se ei onnistu, alkaa helposti syyttää itseään. Olen uhrannut paljon aikaa syytteleviin ajatuksiin. Toivonkin, että kun puhun tästä asiasta, niin voin välittää jollekin ihmiselle viestiä, että nämä asiat harvemmin ovat lapsen vika, Roope sanoo lehdessä.

Minna Turunen ei ole ollut julkisuudessa vuosiin. Hänet muistetaan muun muassa pääroolistaan Umur-elokuvassa sekä Haluatko filmitähdeksi -ohjelman ja Kiss FM:n aamushow'n juontajana.

omg

IS: Roope Salminen ei ole nähnyt äitiään vuosiin: ”Olen uhrannut paljon aikaa syytteleviin ajatuksiin”

alkoholistin aikuinen lapsi kirjoitti: Roope leikkii nyt tulella. Jos äiti ei ole halunnut julkisuuteen aikoihin, miksi vääntää hänet sinne väkisin? ja tälläisen aiheen kanssa. Roope selvitä soppasi kotona. Tuntuu että "rahastat" äidilläsi. Onko isä niin puhtoinen kun luulet? Eihän Roope äitiään julkisuuteen väännä! Jos Minna biisin ansiosta ottaa yhteyttä Roopeen ja ehkä jopa alkaisivat olla tekemisissä toistensa kanssa, niin tietenkin yksityisesti.
Lue kommentti

Tarja Smura on joutunut kohtaamaan seksuaalista häirintää läpi elämänsä. ”Ehkä pahinta oli missikiertueella uimapuvuissa tehdyt baarikeikat. Sanoin suoraan hipelöijille, että jos käyt käsiksi lyön!”

Tarja Smura, 47, on yksi kahdeksasta entisestä Miss Suomesta, joka on mukana missien elämästä kertovassa Kaunis elämä -ohjelmassa.

Tarjan lisäksi ohjelmassa nähdään Lenita Airisto, Riitta Väisänen, Lola Odusoga, Pia Lamberg, Lotta Näkyvä ja Karita Tykkä. Moni heistä nosti esille Me too -kampanjan hengessä seksuaalista häirintää, jota Tarja kohtasi ensimmäistä kertaa jo ala-asteella.

– Muutin ala-asteella paikkakuntaa ja jotenkin vaistosin, että yksi miesopettaja oli turhan kiinnostunut minusta. Ylä-asteella muutamat opettajat tulivat liian lähelle, koskettivat ohimennen. Omalla tavalla se ehkä huvitti, että mitä tuo ihminen oikein yrittää.

”Pahinta oli missikiertueella uimapuvuissa tehdyt baarikeikat.”

Tarjan oma tytär on nyt parikymppinen ja huoli asiasta nousi eri tavalla pintaan oman lapsen myötä. Missivuotena hän pelkäsi jäädä erään vaatetoimittajan kanssa samaan tilaan, koska tämä kävi iholle.

– Ehkä pahinta oli missikiertueella uimapuvuissa tehdyt baarikeikat. Sanoin suoraan hipelöijille, että jos käyt käsiksi lyön! En ole herkkähipiäinen, mutta kyllä nyt viimeistään naisten on aika pitää puoliaan. Jokaisella meistä on oikeus fyysiseen koskemattomuuteen.

Rankan eron jälkeen löytyi onni

Tarjan päivänä muistellaan tämän missivuotta, jolloin hänellä oli lyhyt romanssi elokuvaohjaaja Renny Harlinin kanssa. Tarja sijoittui Miss Universum -kilpailuissa kymmenen parhaan joukkoon.

– Suhteeni Rennyn kanssa nostetaan aina esille, vaikka suhteutettuna elämänkaareeni se on aika pieni, joskin hurja episodi. En ole itse jäänyt kuitenkaan junnaamaan siihen, nuoret ihmiset vain rakastuivat, ei siinä sen kummempaa. Elämässäni on tapahtunut paljon muutakin.

Tarja opiskeli sosionomiksi ja avioitui vuonna 1997. Liitosta syntyi kolme lasta, joista vanhin on 20-vuotias tytär ja nuorin 6-vuotias poika. Pari erosi vuonna 2012, kun mies ilmoitti haluavansa erota pitkän liiton jälkeen. Tarja kuvailee eroa rankaksi.

”Tunteita ei voi pakottaa ja niiden syntymiselle pitää antaa aikaa.”

Pian elämään astui hänen nykyinen puoliso Markus 6-vuotiaan poikansa. Markuksen vaimo oli menehtynyt pojan ollessa 4-vuotias.

– Kyllä hän on nyt minun lapseni ihan täysin. En tiedä, mistä sain silloin sen voiman, mutta näin heti, mitä lapsi tarvitsee. Hän oli menettänyt äitinsä, eikä hänelle oltu koskaan raskittu sen takia asettaa rajoja.

– Ehkä lapset olivat myös minulle kannatteleva tekijä eron jälkeen. Keskitin energian siihen, että he selviävät siitä.

Markus ja moni läheinen usuttivat, että poika sanoisi Tarjaa äidiksi.

– Olen tehnyt niin paljon töitä erityislasten kanssa, että tiesin, ettei se ole järkevää. Sanoin miehelleni, että Samuel sanoo minua äidiksi sitten, kun hänestä aidosti tuntuu siltä. Tunteita ei voi pakottaa ja niiden syntymiselle pitää antaa aikaa.

– Viimeiset vuodet hän on kutsunut minua äidiksi ja hän on minun lapseni siinä missä muutkin. Hän on äärimmäisen lojaali minua kohtaan. Meidän ei tarvitse kuin vilkaista toisiamme, kun tiedämme, mitä toinen tarkoittaa. Olen ollut hänen elämässä nyt pidempään kuin hänen oma äitinsä.

Kim Kardashian sai kolmannen lapsen, mutta kuka sen synnytti? Ei ehkä kuitenkaan Kylie.

Kardashian-Jennerin tosi-tv-perheen elämässä on riittänyt viime kuukausina säpinää. Vauva-aiheista säpinää.

Millon jonkun on huhuttu olevan raskaana, toinen on kertonut olevansa raskaana ja heti perään kolmas raskausvatsa on alkanut näkyä.

Etkö pysy kärryillä? Lue seuraavat kohdat, niin Kardashian-aiheiset kahvipöytäkeskustelut sujuvat kuin vettä vaan.

 1. Kim Kardashian West, 37, ja räppäri-muotisuunnittelijasiippa Kanye West saivat maanantaina kolmannen lapsen. Parilla on ennestään kaksi lasta, 2-vuotias poika Saint ja 4-vuotias tytär North. Tulokas on tyttö. Kim tiedotti lapsen syntymästä Twitterissä ja kotisivuillaan.

   

 2. Lapsen synnytti sijaissynnyttäjä. Kim on kertonut kärsineensä aiemmissa raskauksissaan pre-eklampsiasta eli raskaudenaikaisesta verenpaineen noususta, joka ennen tunnettiin myös raskausmyrkytyksenä. Lisäksi häntä vaivasi istukan poikkeava kiinnittyminen eli placenta accreta. Kolmannen raskauden riskien vuoksi pariskunta päätyi käyttämään sijaissynnyttäjää.
 3. Kimin ja Kanyen (eli Kimyen) käyttämän sijaissynnyttäjän henkilöllisyys on toistaiseksi pidetty salassa. Villeimmissä teorioissa on päätelty, että Kimin sijaissynnyttäjä olisi 20-vuotias siskopuoli ja meikkimoguli Kylie Jenner, jonka huhutaan olevan raskaana.
 4. Kylie ei ole vahvistanut raskauttaan ja on pitänyt vatsansa huolella piilossa sosiaalisessa mediassa. Kokovartalokuvien sijaan hän on julkaissut kasvokuvia sekä otoksia menneiltä vuosilta. Hänet on kuitenkin salakuvattu väljissä vaatteissa sen näköisenä, että hän saattaa hyvinkin odottaa lasta.
   

  so... the Holiday Collection launches today 🤩

  Henkilön Kylie (@kyliejenner) jakama julkaisu

   

 5. Viime viikon lopulla huhuttiin, että Kylien synnytys olisi alkanut ja hän olisi sairaalassa. TMZ-sivusto kiirehti kuitenkin kertomaan, että huhuilla ei ole perää – vielä. Sivuston mukaan Kylien laskettu aika on maaliskuussa.
 6. Kylie Jennerin mahdollisen lapsen isä on oletettavasti räppäripoikaystävä Travis Scott, 25. Kylie erosi edellisestä räppäripoikaystävästään Tygasta keväällä 2017 eli mitään varsinaista aikailua nuoret eivät ole harrastaneet.
 7. Kylie on myös kertonut haluavansa lapsia nuorena. ”Minusta tuntuu, että 30 on liian myöhään”, hän totesi Keeping Up With The Kardashian -realityn jaksossa vuonna 2016.
 8. Kolmaskin Kardashian saa lapsen! Joulukuussa myös Khloé Kardashian, 33, vahvisti odottavansa lasta. Hänen raskautensa on edennyt jo kuudennelle kuukaudelle.
   

  ❥ Officially 6 months ❥

  Henkilön Khloé (@khloekardashian) jakama julkaisu

   

 9. Khloén raskauteenkin liittyy pientä draamaa, sillä hän ja ex-puoliso Lamar Odom yrittivät saada lasta yhdessä ollessaan, mutta se ei onnistunut. Syntyvä lapsi on ensimmäinen Khloélle. Koripalloilijapuoliso Tristan Thompsonilla on edellisestä suhteestaan vuoden ikäinen poika.
 10. Muita Kardashian-Jennereiden synnytysikäisiä sisaruksia ovat mallina tunnettu Kendall Jenner, 22, jonka ei toistaiseksi tiedetä tai ole huhuttu odottavan lasta. Siskoksista vanhimmalla, Kourtney Kardashianilla, 38, on kolme lasta ex-puolisonsa Scott Disickin kanssa.

Siis täh? Jos mietit vieläkin, että ketkä Kardashianit ja kuka on kukin, tsekkaa tämä Refinery29-sivuston tekemä ansiokas sukupuu.