Me Naiset
|
Tanja Hakamo
Robin Williams vuonna 2009. Kuva: Reuters
Robin Williams vuonna 2009. Kuva: Reuters

Rakastettu näyttelijä Robin Williams on kuollut. Haastattelimme häntä vuonna 2011, kun hän oli juuri mennyt kolmannen kerran naimisiin.

Mekastat kahden pingviinin äänenä animaatiossa Happy Feet 2. Miksi tuollainen supertähti tekee elokuvia, joissa ei pääse itse näkyviin?

Ääniroolithan ovat unelmaduuneja. Hahmoja on hauska kehitellä, eikä tarvitse istua tuntikausia maskissa tai minun karvoituksellani joutua aina sheivattavaksi. Elokuvan nauhoitukset veivät Australiaan melkein kuukaudeksi, sehän oli kuin ilmainen loma. Lisäksi Happy Feet puhuu eläinten ja luonnonsuojelun puolesta.

Miten vihreä itse olet?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Julkkisten odotetaan näyttävän mallia ekoilussa, mutta kyllä vastuu kuuluu jokaiselle. Teen mitä pystyn. Suosin vaihtoehtoista energiaa, hoidan arkiliikkumiset pyöräillen ja harkitsen vaihtoa sähköautoon. Kotiseudustani San Franciscosta pelätään tulevan uusi Venetsia ja meillä puhutaan paljon luontoäidin kuumista aalloista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vetääkö maailmantilanne siis koomikonkin synkäksi?

Minähän rysähdän synkkyyteen joka kerta kun kuuntelen republikaanien puheita… No joo, tunteissani olen ääripäiden sekoitus: äitini oli ikuinen optimisti, isäni taas hardcore-pessimisti. Ensireaktioni voi olla ’voi paskat’ mutta lopputulos useimmin ’hei, kyllä tästä selvitään’.

Ainakin taidat olla romantikko, kun menit taas naimisiin?

Ystäväni sanoi, että on yhtä tyhmää mennä kolmatta kertaa naimisiin kuin viedä palovammapotilas ilotulitekauppaan. Mutta olen toivoton romantikko ja rakkaus on elämässä ihaninta! Luojalle kiitos Susanista, hän on taiteellinen upea nainen. Kohtaamisemme oli rakkautta ensi silmäyksellä, tuntui kuin olisin tuntenut hänet aina. Tapasimme Apple-liikkeen edessä eli terveiset taivaaseen, kiitos Steve Jobs!

Mille viimeksi nauroit makeasti?

Istuin samassa pöydässä sellaisen kaksivuotiaan kanssa, joka ei vielä osannut käyttää haarukkaa ja veistä, mutta selaili tottuneesti iPadia. Se oli absurdia.

Kuvasit myös Big Wedding -leffan Robert De Niron kanssa. Millainen on suhteenne?

Olen murtanut Bobin nenän kahdesti, mutta hän on antanut anteeksi. Kai se kertoo jotain ystävyydestämme.

Robin Williamsin haastattelu on julkaistu lehdessä Me Naiset 48/2011. Tuolloin elokuvateattereihin odotettiin Happy Feet 2 -elokuvaa, jossa Robin Williams kuultiin ääninäyttelijänä.

Lue myös:

Rakastettu näyttelijä Robin Williams on kuollut

Robin Williams

  • Oscar-palkittu näyttelijä, stand up -koomikko.
  • Syntyi Chicagossa 21.7.1951. Menehtyi kotonaan Kaliforniassa 11.8.2014.
  • Asui San Franciscossa vaimonsa Susanin kanssa. Pari vihittiin lokakuussa 2011 Napa Valleyssa, liitto oli Robinin kolmas.
Sisältö jatkuu mainoksen alla