Rakastettu näyttelijä Robin Williams on kuollut. Haastattelimme häntä vuonna 2011, kun hän oli juuri mennyt kolmannen kerran naimisiin.

Mekastat kahden pingviinin äänenä animaatiossa Happy Feet 2. Miksi tuollainen supertähti tekee elokuvia, joissa ei pääse itse näkyviin?

Ääniroolithan ovat unelmaduuneja. Hahmoja on hauska kehitellä, eikä tarvitse istua tuntikausia maskissa tai minun karvoituksellani joutua aina sheivattavaksi. Elokuvan nauhoitukset veivät Australiaan melkein kuukaudeksi, sehän oli kuin ilmainen loma. Lisäksi Happy Feet puhuu eläinten ja luonnonsuojelun puolesta.

Miten vihreä itse olet?

Julkkisten odotetaan näyttävän mallia ekoilussa, mutta kyllä vastuu kuuluu jokaiselle. Teen mitä pystyn. Suosin vaihtoehtoista energiaa, hoidan arkiliikkumiset pyöräillen ja harkitsen vaihtoa sähköautoon. Kotiseudustani San Franciscosta pelätään tulevan uusi Venetsia ja meillä puhutaan paljon luontoäidin kuumista aalloista.

Vetääkö maailmantilanne siis koomikonkin synkäksi?

Minähän rysähdän synkkyyteen joka kerta kun kuuntelen republikaanien puheita… No joo, tunteissani olen ääripäiden sekoitus: äitini oli ikuinen optimisti, isäni taas hardcore-pessimisti. Ensireaktioni voi olla ’voi paskat’ mutta lopputulos useimmin ’hei, kyllä tästä selvitään’.

Ainakin taidat olla romantikko, kun menit taas naimisiin?

Ystäväni sanoi, että on yhtä tyhmää mennä kolmatta kertaa naimisiin kuin viedä palovammapotilas ilotulitekauppaan. Mutta olen toivoton romantikko ja rakkaus on elämässä ihaninta! Luojalle kiitos Susanista, hän on taiteellinen upea nainen. Kohtaamisemme oli rakkautta ensi silmäyksellä, tuntui kuin olisin tuntenut hänet aina. Tapasimme Apple-liikkeen edessä eli terveiset taivaaseen, kiitos Steve Jobs!

Mille viimeksi nauroit makeasti?

Istuin samassa pöydässä sellaisen kaksivuotiaan kanssa, joka ei vielä osannut käyttää haarukkaa ja veistä, mutta selaili tottuneesti iPadia. Se oli absurdia.

Kuvasit myös Big Wedding -leffan Robert De Niron kanssa. Millainen on suhteenne?

Olen murtanut Bobin nenän kahdesti, mutta hän on antanut anteeksi. Kai se kertoo jotain ystävyydestämme.

Robin Williamsin haastattelu on julkaistu lehdessä Me Naiset 48/2011. Tuolloin elokuvateattereihin odotettiin Happy Feet 2 -elokuvaa, jossa Robin Williams kuultiin ääninäyttelijänä.

Lue myös:

Rakastettu näyttelijä Robin Williams on kuollut

Robin Williams

  • Oscar-palkittu näyttelijä, stand up -koomikko.
  • Syntyi Chicagossa 21.7.1951. Menehtyi kotonaan Kaliforniassa 11.8.2014.
  • Asui San Franciscossa vaimonsa Susanin kanssa. Pari vihittiin lokakuussa 2011 Napa Valleyssa, liitto oli Robinin kolmas.

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!