Laulaja Robinin vappusuunnitelmat ovat jo selvillä: vesille! Kuva: Universal Music
Laulaja Robinin vappusuunnitelmat ovat jo selvillä: vesille! Kuva: Universal Music

Robin sai kovan luokan räppistaran vierailemaan tuoreelle sinkulleen. Yhteistyö sujui mukavasti, paitsi...

Robinin, 16, uusi sinkku Kipinän hetki tuli ulos pari viikkoa sitten, ja musiikkivideo ilmestyi viime perjantaina. Viralliseksi jääkiekon MM-kisakappaleeksikin nimitetyssä biisissä on mukana myös räppäri Elastinen.

– Elastisen kanssa oli tosi kiva työskennellä. Se on niin mukava jätkä! Niin positiivisella päällä koko ajan, että välillä itseä ihan ärsyttää! Robin vitsailee ja lisää:

– Hänellä on aivan käsittämätön tietämys musiikkialasta.

Katso biisin video tästä:

Vaikka Kipinän hetki lätkäkisabiisi onkin, Robin ei ole lätkän suurkuluttaja.

– Aika vähän siitä tiedän ja sitä itse on tullut seurattua. Mutta MM-kisat pitää ehdottomasti katsoa.

Mutta ennen kisoja keskitytään vappuun.

– Kävimme juuri isän kanssa katsomassa uutta paattiani. Vappuaattona se lasketaan vesille, Robin kertoo innoissaan.

Vappusuunnitelmat ovat siis jo selvillä.

– Lähdemme käymään yhdessä Turun saaressa, jossa olen viettänyt paljon aikaa lapsuudessani.

Robin lähettää terveisiä Me Naisten lukijoille:

– Iloista vappua! Muistakaa rentoutua ja pitää hauskaa!

Lue myös

Robin tunnustaa: kuusikymppisetkin naiset lähestyvät

Suuttuiko Robin Krista Kososen Kingi-parodiasta? Näin laulaja vastaa

Bodausbuumi kasvaa – Myös Robin on salil eka, salil vika

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla